Hiihtokausi 2013-2013 alkaa tänä viikonloppuna Skiexposta. Tälle kaudelle kotimaiset hiihtokeskukset ovat panostaneet yhä enemmän snowparkeihin, lautailijoiden ja temppuhiihtäjien suorituspaikkoihin. Snowparkien tärkeydestä kertoo se, että ne usein lumetetaan varhain, jopa aivan ensimmäisenä. Peruslaskeminen säilyy myös erittäin tärkeänä, ja rinteisiin odotetaan kaikenikäisiä laskijoita.
Ajankohtaista, Hiihtokeskukset, SHKY

Hiihtokeskukset tarjoavat uutta lapsille ja nuorille, turvallisuus korostuu entisestään

Hiihtokausi 2013-2013 alkaa tänä viikonloppuna Skiexposta. Tälle kaudelle kotimaiset hiihtokeskukset ovat panostaneet yhä enemmän snowparkeihin, lautailijoiden ja temppuhiihtäjien suorituspaikkoihin. Snowparkien tärkeydestä kertoo se, että ne usein lumetetaan varhain, jopa aivan ensimmäisenä. Peruslaskeminen säilyy myös erittäin tärkeänä, ja rinteisiin odotetaan kaikenikäisiä laskijoita. Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) tiedote 1.11.2013.

Sosiaalisuus korostuu laskemisessa entistä enemmän. Rinteeseen saavutaan ryhmissä, kokemukset taltioidaan, ja taltioinnit jaetaan muidenkin nähtäville sosiaaliseen mediaan. Laskevat ja lautailevat matkailijat hakevat myös yhä yksilöllisempää palvelua. Osa toivoo valmismatkoja, toiset tavoittelevat yksilöllisyyttä ja omatoimilomia. On viikonloppumatkailijoita ja viikkoja rinteissä viihtyjiä.

”Hiihtokeskukset kehittävät toimintaansa kuluttajien tarpeisiin vastaten. Vaikka kehityshankkeet usein kohdistuvat laskemisen uusiin ilmiöihin, on tehtävämme tarjota lumiliikuntaa ja elämyksiä kaiken ikäisille ja tyyppisille laskijoille. Haluamme madaltaa kynnystä myös ensikertalaisten lajikokeiluihin”, kiteyttää Suomen hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Larilahti.

Lasten ja nuorten tarpeisiin panostetaan hiihtokeskuksissa: ”Laskettelu on mainio laji koko perheelle. Lastenmaita on rakennettu yhä useampiin keskuksiin, joten harrastuksen voi aloittaa monipuolisesti ja leikin kautta. Nuorille halumme tarjota jotain aivan omaa, ja tällä kaudella käynnistyy useissa jäsenkeskuksissamme Kinos. Se on hiihtokoulu ilman koulumaisuutta, nuorille suunnattua rentoa meininkiä, mahdollisuus oppia ohjatusti uutta ja saada rinteistä kaikki irti”, kertoo Larilahti.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Turvallisuus korostuu, vapaalaskusta varusteisiin käyttömukavuutta

Hiihtokeskuksissa panostus turvallisuuteen näkyy aktiivisessa ski patrol –toiminnassa. Kypärän käyttö on yleistynyt ilahduttavasti, ja yhä useammat laskijat käyttävät selkäpanssaria. Visiirilliset kypärät ovat kasvattamassa suosiotaan.

Turvallisuus on erityisen keskeistä lasten ja nuorten lasketteluvarusteissa. Monet valmistajat ovat panostaneet vahvasti näiden kehittämiseen, mikä on lisännyt niin turvallisuutta kuin mukavuuttakin. Tarjonta on monipuolistunut. Oikeat varustevalinnat parantavat harrastuksessa kehittymistä ja viihtymistä.

Vapaalasku ja siihen liittyvä elämäntapa on edelleen vahvassa nosteessa, ja sen vaatimukset vaikuttavat koko välinetarjontaan. Lähes kaikisssa suksissa on rocker eli kohotettu kärki ja/tai kanta, ja melkein kaikki sukset ovat all-mountain-kategoriaa, joilla voi laskea rinteessä ja rinteen ulkopuolella.

Monojen kävelyvapauttimien tarjonta on kasvanut. Myös pitoa lisäävän ja monoja suojaavan Vibram-kumin tai vastaavan materiaalin käyttö monojen pohjisssa on yleistynyt. Monojen ulkokuoria voidaan muokata nyt eri tavoin kuin aiemmin. Painoa on saatu pudotettua käyttämällä hiilikuitua ja yhdistelemällä eri muovilaatuja. Sisäkengissä hyödynnetään aiempaa enemmän lämpöä tuottavia Thermo-materiaaleja. Ne auttavat myös pitämään sisäkengät ohuina.

Vaatteissa suurin värikirjo ja väljyys on jäänyt taakse. Hintahaitarin yläpäähän tulossa mm. kastumatonta untuvaa, venyvää vanua ja avaruusteknologiaa. Keskihintaisissa vaatteissa on luovuttu Goretexista ja siirrytty nk. omiin kankaisiin. Kuoritakkien tarjonta vähentynyt, ja nyt vanuasuja on aiempaa enemmän.

Lisätietoja:
Anne Larilahti, toiminnanjohtaja
Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry
p. 050 518 1833
www.ski.fi


Avainsanat:
, , ,
Arvostele artikkeli:
Hiihtokeskukset tarjoavat uutta lapsille ja nuorille, turvallisuus korostuu entisestään Hiihtokausi 2013-2013 alkaa tänä viikonloppuna Skiexposta. Tälle kaudelle kotimaiset hiihtokeskukset ovat panostaneet yhä enemmän snowparkeihin, lautailijoiden ja temppuhiihtäjien suorituspaikkoihin. Snowparkien tärkeydestä kertoo se, että ne usein lumetetaan varhain, jopa aivan ensimmäisenä. Peruslaskeminen säilyy myös erittäin tärkeänä, ja rinteisiin odotetaan kaikenikäisiä laskijoita.
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,50/5 - 2 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.