Vaikka kauden alku on monilla vasta edessä, tehdään suurin osa tulevan kauden väline- ja vaatehankinnoista jo hyvissä ajoin ennen lumen tuloa. Lumipallo selvitti tämän hetken halutuimpia laskuvälinemerkkejä.
Asusteet, Rinnemuoti, Varusteet

Kiinnostavimmat tuotemerkit 2013 – 14

Vaikka kauden alku on monilla vasta edessä, tehdään suurin osa tulevan kauden väline- ja vaatehankinnoista jo hyvissä ajoin ennen lumen tuloa. Lumipallo selvitti tämän hetken halutuimpia laskuvälinemerkkejä.

Lähes kaikkien laskumerkkien kauden 2013 – 14 mallistot ovat jo ulkona, joten nyt voidaan jo enteillä tulevan talvikauden kysytyimpiä laskuvaate- ja tarvikemerkkejä. Tällä hetkellä etsityimpien ja halutuimpien laskuväline- ja vaatemerkkien joukkoon kuuluvat Armada, Full Tilt, Nikita, LINE ja vuosi vuoden jälkeen erittäin suosittu Burton.

1. Armada

Armada on tällä hetkellä erittäin suosittu merkki laskettelijoiden keskuudessa. Kaudelle 2013 – 14 Armadalta löytyy 15 erilaista suksimallia miehille, 5 suksimallia naisille sekä 6 erilaista suksimallia nuoremmille laskijoille. Suksimalliston lisäksi Armadan mallistoon kuuluu kattava valikoima laskuvaatteita, sauvoja, hanskoja ja huppareita.

Yritys on perustettu vuonna 2002 Kaliforniassa muutaman ammattilaislaskijan ja lumilautavalokuvaajan toimesta. Päämajaansa Armada pitää USA:ssa ja Itävallan Innsbruckissa. Kunnianhimosta ja osaamisesta kertoo ”We are Armada. We are what skiing will become.” – tunnuslause. Tuotteita myydään nykyisin yli 40 maassa.

Mainos
Mainos

Armadan laskutiimissä tällä hetkellä laskevat muun muassa Tanner Hall, Jacob Wester ja Henrik Harlaut. Suomalaisista Armadan joukoissa laskee Matti Räty.

2. Full Tilt

Monopuolella tämän hetken kuuma tuotemerkki on Full Tilt. Kaudelle 203 – 14 Full Tilt   –monomallistoon kuuluu yhteensä 9 erilaista monovaihtoehtoa miehille ja 3 erilaista mallia naisille. Yritys tuottaa myös omaa vaatemallistoa, jonka valikoima kasvaa vuosi vuodelta.

Full Tilt –monojen isänä pidetään yhdysvaltalaista Eric Gieseä, joka on työskenteli ennen monokeksintöänsä NASA:lla. Vuonna 1979 hän alkoi luoda maailman ensimmäistä joustavaa monoa, jossa sekä toiminnallisuus ja mukavuus olivat huomion keskipisteenä. Yrityksenä Full Tilt on perustettu vuonna 2006 ja nykyiset monot ovat jatkumoa Ericin aiemmalle kehitystyölle.

Full Tilt –monoissa on runsaasti ainutlaatusia ominaisuuksia, mitä muista monoista ei helposti löydy. Monojen kolmiosainen rakenne takaa erinomaisen istuvuuden. Full Tilt –monojen kaikki osat ovat vaihdettavissa ja kustomoitavissa. Lisäksi monot ovat myös erittäin kevyet ja jalat pysyvät lämpimänä Thermo-vuorauksen ansiosta. Useimmat, jotka ovat kerran laskeneet Full Tilt –monoilla, eivät enää suostu myöhemmin laskemaan muilla monoilla, joten huippumonoista on todellakin kyse.

Full Tilt –monot soveltuvat erinomaisesti sekä parkkiin että vapaalaskuun. Full Tilt:in tiimissä laskevat Tom Wallisch, Mike Hornbeck, Henrik Harlaut ja suomalaisista Antti Ollila.

3. Nikita

Lautailupuolella supersuosittu merkki tyttö- ja naislaskijoiden parissa on Nikita. Kaudelle 2013 – 14 Nikita on suunnitellut aimo kasan laskutakkeja ja -housuja, street wear –muotia sekä asusteita. Vaatteiden lisäksi Nikitalla on pieni, mutta sitäkin upeampi mallisto lumilautoja ja lumilautasiteitä.

Merkki on kotoisin Islannista. Nikitan perustanut Heida Birgisdottir oli Islannin ensimmäisiä naislumilautailijoita. Heidan aloittaessa lumilautailua kaikki tytöt pukeutuivat miesten XS-kokoisiin laskuvaatteisiin Islannissa, sillä muita laskuvaatteita ei ollut tarjolla. Tästä syntyi idea ainoastaan tytöille suunnitellusta laskuvaatemallistosta ajatuksella ”For girls who ride”.

Nikitan filosofiassa on erikoista myös se, että heidän mielestään pinkki ei ole kaikkien tyttöjen lempiväri. Tämän vuoksi Nikitan mallistosta harvoin löytääkään kirkkaan pinkkiä laskuvaatetta.

4. LINE

Laskumerkki LINE on tunnettu erityisesti suksistaan. Kaudella 2013 – 14 LINE-mallistosta löytyy yhteensä 25 erilaista suksivaihtoehtoa. Mallistosta löytyy myös sauvoja, laukkuja sekä pieni valikoima vaatteita laskuun ja oleskeluun.

Yritys on valmistanut suksia suurella rakkaudella vuodesta 1995 lähtien. Aluksi LINE oli pienen pieni suksitalli, joka keskittyi tekemään suksia pienelle ryhmälle parkkilaskijoita. Tosipaikan eteen LINE joutui heti toimintansa alussa saatuaan hurjan 1000 suksiparin tilauksen Japanista. Tilausta ennen yritys oli valmistanut vasta vaivaiset 30 suksiparia LINE-merkin alla.

Suuri fokus merkillä on ollut aina suksien graafinen ulkoasu. Mielenkiintoinen yksityiskohta merkin historiasta on, että LINE valmisti ensimmäisenä maailmassa twin tip –sukset. Yritys ei halunnut kuitenkaan omia twin tip –suksien patenttia, vaan halusi antaa oikeuden myös muille valmistajille.

Pienen parkkipiirin tietoisuudesta ponnistanut LINE on nykyisin tunnettu myös suuremmissa piireissä ja yhä useammin mäessä törmää LINE-suksiin ja -laskuvaatteisiin. LINEn laskutiimin suomalaiset jäsenet ovat Jussi Mononen ja Tommi Niemi.

5. Burton

Burton on edelleen lumilauta-alan johtava laskumerkki. Kaudelle 2013 – 14 Burton on koonnut aikamoisen valikoiman lautoja, monoja sekä laskuvaatteita. Malliston laajuudessa Burton on ylivoimainen, sillä tällekin kaudelle uusia tuotteita on tuhansittain. Burton on ensimmäisten laskumerkkien joukossa, joka julkaisee jo elokuun puolella uuden malliston tulevalle kaudelle.

Burtonin juuret juontavat vuoteen 1977, jolloin Jake Burton alkoi rakentamaan lumilautoja omassa autotallissaan. Burton on aikoinaan rakentanut ensimmäisen lumilautatehtaan kautta aikojen ja on tällä hetkellä myös suurin lumilautailubrändi. Tänä vuonna kauden slogan on ”Season of Reason” ja malliston julkistamisen ohessa Burton uudisti myös verkkoilmeensä.

Burtonilla laskevista suomalaisista löytyy seuraavanlainen lista: Jussi Oksanen, Peetu Piiroinen, Enni Rukajärvi ja Roope Tonteri.

Nousevat merkit

On mielenkiintoista on seurata, miten Niken ja Adidaksen mukaantulo markkinoille onnistuu omien lumilautailu-mallistojensa kautta. Tällä hetkellä näyttää siltä, että ainakaan vielä kaudella 2013 – 14 Nike ja Adidas eivät nouse ostetuimpien laskumerkkien joukkoon, vaikka paljon mielenkiintoa ovatkin herättäneet upouusilla mallistoillaan.

Lähde ja kuvat: Blue Tomato

Katso Lumipallon välinetarjoukset


Avainsanat:
, , ,
Arvostele artikkeli:
Kiinnostavimmat tuotemerkit 2013 – 14 Vaikka kauden alku on monilla vasta edessä, tehdään suurin osa tulevan kauden väline- ja vaatehankinnoista jo hyvissä ajoin ennen lumen tuloa. Lumipallo selvitti tämän hetken halutuimpia laskuvälinemerkkejä.
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,14/5 - 7 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.