Ajankohtaista, Hiihtokeskukset, SHKY

Hiihtokeskusten joulusesonki vaikuttaa lupaavalta

Laskettelukausi käynnistyi pohjoisessa jo lokakuussa, ja viime viikkojen pakkaset ovat lisänneet auki olevien rinteiden määrää nopeasti myös etelässä. Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) tiedote 12.12.2013.

Tehokas lumetus aloitettiin keskuksissa tavanomaiseen aikaan. Eteläisimpään Suomeen vielä odotetaan luonnonlunta, mutta muualla lumitilanne on jo varsin hyvä. Runsas lumi toimii parhaana kimmokkeena hiihtomatkojen varaamiselle, ja varaustahti onkin kiihtynyt.

Tällä hetkellä majoitusvaraustilanne on yhtä hyvä kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Viime vuoden joulusesongista muodostui ennätyksellisen hyvä. Jouluksi löytyy vielä tilaa, mutta uudeksi vuodeksi majoituksen löytäminen on jo haasteellista. Hyvään varaustilanteeseen on osaltaan vaikuttanut joulun sijoittuminen keskelle viikkoa, jolloin muutamalla lomapäivällä saa itselleen viikon loman. Huomattavaa on ulkomaalaisten majoittujien osuuden kasvun jatkuminen. Esimerkiksi englantilaisten matkailu Lappiin on piristynyt viime vuodesta. Venäläisten uudenvuodenviettäjien runsas määrä näkyy myös hiihtokeskuksissa eri puolilla maata.

– Viime kausi oli hiihtokeskuksille erittäin hyvä. Toivomme samanlaista kautta tänä talvena. Moni keskus on panostanut lumetukseen, rinteisiin ja snowparkkeihin täksi kaudeksi, ja tarjolla on uutuuksia myös muissa palveluissa, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Larilahti.

Mainos
Mainos

– Joulu, uusi vuosi ja loppiainen käynnistävät hiihtokauden tosissaan. Mattimyöhäisille on tarjolla jonkin verran valinnanvaraa vielä joululle, uudeksi vuodeksi on tarjolla enää hajapaikkoja.

Kevään tilanteesta ei vielä voi sanoa mitään varmaa, mutta varaustilanne vaikuttaa positiiviselta. Kauden onnistumiselle ovat tärkeitä luonnollisesti lumentulo sekä ulkoilua suosivat säät.

Monipuoliset tapahtumat värittävät hiihtokeskuksien toimintaa tänäkin talvena. Joulunajan ohjelmat löydät osoitteesta www.ski.fi/tapahtumakalenteri. Ajantasaiset tiedot avoimista hiihtokeskuksista löytyvät osoitteesta www.ski.fi.

Lisätietoja:
Anne Larilahti, Toiminnanjohtaja
Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry
p. 050-5181833


Avainsanat:
, , , ,
Arvostele artikkeli:
Hiihtokeskusten joulusesonki vaikuttaa lupaavalta
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,00/5 - 1 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.