Hyppää sisältöön

Haussa hiihtokeskus lasten ehdoilla? Tervetuloa Sallaan!

Eturivin perhekohteeksi noussut Salla tarjoaa aitoa Lapin taikaa. Tutustu tarkemmin tähän sympaattiseen koko perheen hiihtokeskukseen.

Sallan hiihtokeskus on lunastanut paikkansa Suomen lapsiystävällisimpien hiihtokeskusten joukossa. Mihin perustuu Sallan viehätys ja vetovoima?

Salla lumoaa kotoisalla tunnelmallaan

Jos perheesi tavoittelee hiihtoreissulla taattua lomatunnelmaa ja rentouttavaa yhdessäoloa mahtavissa puitteissa, on Salla juuri oikea valinta.

– Ainutlaatuinen tunnelma, tiivistää Salla Ski Resortin toimitusjohtaja Kari Koskimaa Sallan vetovoimaa.

Omalaatuista vetovoimaa ja lumoavaa tunnelmaa selittää osaltaan Sallan sijainti. Napapiirin pohjoispuolella, keskellä erämaata, voi vielä aistia aitoa Lapin luonnon taikaa. Keskellä ei mitään, ovat oleellisimmat asiat lomailuun läsnä: oikea tunturi ja perheen ehdoilla toimiva hiihtokeskus.

Sallan taika toimii ja vakuuttaa. On helppo uskoa, että kerran Sallassa käytyään, tänne palaa aina uudelleen. Samaa todistavat myös Sallaan ihastuneet kävijät.

– Usein kuultu kommentti vierailtamme on, että paljon hiihtokeskuksia on perheen kanssa kierretty ja sitten löysimme Sallan. Eikä sen jälkeen ole tarvinnut enää muualla mennä, paljastaa Koskimaa Sallan lumoa.

Sallan mittakaava helpottaa perheiden viihtymistä

Sallassa välimatkat ovat lyhyet ja kaikki on helposti lähellä. Helppoa liikkumista tunturissa arvostaa koko perhe.

– Olemme kompakti keskus, jossa kaikki tarvittava on lähellä. Lasten oma rinne on turvallisesti kaiken keskipisteessä. Kahvio, välinevuokraamo ja hiihtokoulu löytyvät aivan vierestä. Ravintolat ja useimmat majoituspaikat ovat vain lyhyen kävelymatkan päässä, valottaa Koskimaa Sallan sopivuutta koko perheen kohteeksi.

Sallan mittakaava sopii helppoon ja intiimiin lomailuun perheen kesken. Intiimiä lomatunnelmaa luo myös sallalaisten palveluasenne. Onnistunut loma ja perheiden viihtyminen on tavoitteena kaikessa Salla Ski Resortin tekemisessä.

– Parasta palautetta meille ovat hymyilevät lapset ja perheiden aito ilo. Se todellakin palkitsee, Koskimaa raottaa perheisiin keskittyvän hiihtokeskuksen pyörittämisen parhaita puolia.

Sallassa parasta palautetta on hymyilevät lapset ja perheiden aito ilo.

Sallaa kehitetään lasten ja perheiden ehdoilla

Sallan hiihtokeskusta on kehitetty määrätietoisesti lasten ja perheiden ehdoilla. Valittu suunta ja kehittämistyö ovat tuottaneet myös tulosta. Osoituksena tästä on esimerkiksi vuoden 2009 hiihtokeskuksen titteli.

Myös jatkossa Salla tähtää lasten ja lapsiperheiden viihtymiseen. Yhteistä tekemistä on koko perheelle, esimerkkinä viikoittaiset leikkimieliset pulkka-, Stiga-, pujottelu- ja nopeuslaskukisat. Talvikaudella 2013 – 14 Sallan hiihtokeskus lanseeraa myös uutta viikko-ohjelmaa ja muuta tekemistä.

– Tulevana talvena järjestämme ohjelmaa, johon kaikki lapset voivat osallistua. Osallistumisesta saa merkinnän ja kolmella merkinnällä palkinnon. Haluamme auttaa lapsia löytämään liikkumisen ilon ja palkita onnistumisen elämyksillä, Koskimaa kertoo.

Sallan maskotti, laskevien lasten paras karhukaveri Slalom-Sasu vierailee usein rinteissä. Elämyksellisyyttä tarjoaa myös uusi keskeiselle paikalle sijoittuva poroaitaus. Lapsiperheet pääsevät katselemaan ja ruokkimaan halutessaan poroja.

Myös Sallan hiihtokoulu järjestää entistä enemmän lasten tapahtumia. Kaikille löytyy takuuvarmasti mieluisaa tekemistä ja uutta opittavaa.

Sallassa yhteistä tekemistä on koko perheelle, esimerkkinä viikoittaiset leikkimieliset pulkka-, Stiga-, pujottelu- ja nopeuslaskukisat.

Miksi Salla on hyvä hiihtokeskus lapsiperheille?

Syitä Sallassa viihtymiseen on lukematon määrä – lapsiperheiden kannalta oleellisimmat ohessa.

1. Mittakaava
Pelkkä matka majoitukselta rinteeseen saattaa olla lapselle liian pitkä. Pienen lapsen vauhdilla jo ensimmäinen nousu yläasemalle vaatii aikaa ja vaivaa. Väsymyksen yllättäessä on hyvä, että majoitukseen tai tauolle pääsee nopeasti. Sallassa välimatkat ovat lyhyet ja liikkuminen helppoa.

2. Ruuhkattomuus
Ruuhkattomuus on erittäin korkealla lapsiperheen arvoasteikolla. Lapset eivät jaksa jonottaa. Monelta turhalta itkulta vältytään, kun lapset voivat keskittyä oleelliseen ilman odottelua ja jonottelua. Sallan ruuhkattomuutta arvostavat toki myös aikuiset.

3. Monipuoliset rinteet
Hyvässä perhekohteessa rinteet ovat monipuoliset ja tarjoavat laskettavaa kaikille. Lapsille on oma alueensa. Lautailijat ja freestyle-laskijat arvostavat snowparkkia. Aloittelijat nauttivat sinisissä ja edistyneemmät punaisissa rinteissä. Todelliset taitajat ja vauhdin ystävät haastavat itsensä mustissa rinteissä tai rinteiden ulkopuolella. Sallassa onnistuu tämä kaikki.

4. Hintataso
Jos lapsia on useampia, niin hiihtokeskuksen hintataso ei saa olla liian korkea. On eri asia maksaa kaksi kuin viisi lippua. Sallassa alle 6-vuotiaat laskevat ilmaiseksi, 6-11 -vuotiaat lastenlipun hinnalla ja 12-17 -vuotiaat nuorisolipulla. Aikuisille on tietysti aikuistenlippu sekä yli 65-vuotiaille seniorilippu. Yli 75-vuotiaat laskettelevat ilmaiseksi. Sallassa hissilipulle saa aina vastinetta.

5. Ruokailupaikat
Lasten kanssa helpot ja nopeat ruokapaikat ovat mukavuustekijä, samoin mahdollisuus omatoimiseen ruokailuun. Monipuolinen lounasbuffetti toimii, lisäksi nakit, lihapullat ja ranskikset ruokalistalla ovat lasten mieleen. A la carte –mahdollisuus tarjoaa lisää valinnanvaraa. Sallassa mahdollisuudet ruokailuun ovat moninaiset. Maistuva ruoka viihtyisässä ympäristössä lumoaa koko perheen.

‎6. Oheisaktiviteetit
Pulkkamäet ja muut touhupaikat rinteen reunoilla ovat mukava juttu, samoin muut leikkipaikat. Kylpylät ja uima-altaat virkistävät rinnepäivän jälkeen ja myös niitä perheenjäseniä, jotka eivät laske. Aikuiset arvostavat mahdollisuutta myös muuhun liikuntaan sekä hemmottelua erämaan aktiviteeteissa kipeytyneille lihaksille. Sallassa kaikki tämä on mahdollista.

>Tervetuloa Sallaan – tutustu tarkemmin Salla Ski Resortin monipuolisiin mahdollisuuksiin koko perheelle!

Tutustu Sallan hiihtokeskusesittelyyn Lumipallossa