Laskettelu, Lumilautailu, Lumiturvallisuus, Varusteet

Kiinnostavimmat laskettelusovellukset – TOP5

Älypuhelin on hyvä apuväline nyt myös rinteessä. Erilaiset sovellukset antavat mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa niin suorituksista kuin olosuhteistakin.

Laskettelusovelluksia on saatavilla Androideille ja iPhonelle. Lumipallo listasi markkinoiden kiinnostavimmat laskettelusovellukset.

AlpineReplay

AlpineReplay on yksi ensimmäisistä laskettelun liittyvistä älypuhelinsovelluksista. Sovelluksen avulla voit seurata hiihtopäivääsi mittaamalla muun muassa nopeutta, matkaa, korkeutta ja kaloreita. AlpineReplay on laskettelijoiden ja lumilautailijoiden kehittämä sovellus laskettelijoille ja lumilautailijoille. Rekisteröitymällä AlpineReply.com sivustolla, pystyt seuraamaan kehitystäsi koko kauden ajalta.

Lisätietoja sovelluksesta täältä.

Mainos
Mainos

Ski School Apps

Ski School on oma lasketteluopettajasi rinteessä.  Sovelluksia on kolme eri tasoista, Beginner, Intermediate ja Advanced sekä näiden lisäksi Lite-versio, joka tarjoaa vinkkejä kaikentasoisille laskijoille. Näistä jokainen löytää varmasti omaan taitotasoonsa sopivan sovelluksen. Hiihtokoulun opettaja Darren Turner opettaa laskettelun salat hienoissa maisemissa kuvattujen videoiden avulla. Turnerilla on 25 vuoden kokemus laskettelun opettamisesta. Darrenin vinkeillä voit kehittää laskutekniikkaasi.

Lisätietoja sovelluksesta täältä.

Navionics Ski

Navonics Ski on laskettelijan oma karttapalvelu. Sovelluksen kautta saa yli 2000 rinnekarttaa ympäri maailmaa käyttöön. Voit päivän aikana tallentaa kulkemasi reitin ja nähdä reitin yksityiskohdat kaikista rinteistä ja hisseistä, joita olet käyttänyt. Uusimmassa versiossa mukana on myös suomalaisia keskuksia. Sovelluksella voit seurata myös kestoa, pituutta, nopeutta ja korkeutta.

Lisätietoja sovelluksesta täältä.

Ski Tracks

Ski Tracks on yksi maailman ladatuimmista laskettelusovelluksista. Sovellus tallentaa jokaisen liikkeesi laskettelupäivän aikana. Saat analyysin koko laskettelupäivästäsi laskutasolla. Voit tallentaa jopa 14 tuntia kerralla. Sovelluksessa on myös akkua säästävä ominaisuus, joka tunnistaa, kun virta alkaa olla lopussa ja asettaa sovelluksen virransäästötilaan, jotta akkua ei kuluisi liikaa.

Lisätietoja sovelluksesta täältä.

Ski & Snow Report

Ski & Snow Report antaa ajankohtaiset tiedot lumitilanteesta yli 2000 laskettelualueista ympäri maailmaa. Sovelluksessa on myös monien keskusten rinnekartat ja sen avulla voi paikantaa lähistöllä sijaitsevat hiihtokeskukset. Alueilta saa myös säätietoja ja sovelluksen kautta voi jakaa kuvia rinteistä.

Lisätietoja sovelluksesta täältä.

Käytätkö jotain muuta hyväksi havaitsemaasi sovellusta lasketteluharrastuksen apuna? Lisää vinkkisi kommentoimalla artikkelin loppuun.

Teksti: Laura Haro
Kuva:Stephane <3 via Compfight cc


Avainsanat:
, , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Kiinnostavimmat laskettelusovellukset – TOP5
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,33/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

 • Janne Halla-aho sanoo:

  Moi, miten teette mobiilidatan käytön kanssa laskettelureissuillanne ulkomailla? Käytättekö omaa liittymäänne vai ostatteko paikan päältä jonkun prepaidin? Nämä sovellukset varmaan mobiilidataa käyttävät kuitenkin?

  Vastaa

 • Miccu sanoo:

  Sport tracker toimii myös hyvin rinteessä. Plussana sykevyö. http://www.sports-tracker.com

  Vastaa

 • Sanni sanoo:

  Itse olen käyttänyt pari kertaa Nokia Lumialla Winter Ski & Ride – sovellusta, joka vaikuttaa ihan kivalta, mutta vaatii vielä vähän perehtymistä. Sovellus mittaa korkeuseroja, matkaa, nopeutta, laskukertoja yms. Piirtää myös reittiä kartalle, näyttää erinäisiä säätietoja, sisältää erilaisia treeniohjelmia talvilajeihin ja mahdollistaa jonkinasteisen verkostoitumisen sekä laskutietojen vertailun kavereiden kanssa. Kaikenlaista ominaisuutta siis löytyy. Tutustumisen ja kokeilemisen arvoinen. Älkää kuitenkaan vielä kyselkö käyttövinkkejä, sillä, kuten sanoin, oma perehtymiseni on yhä alkutekijöissään 🙂

  Vastaa

 • Näytä kaikki kommentit (4)

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.