Hyppää sisältöön

Hiihtolomalaisille on luvassa leutoa hiihtosäätä ja lumisia rinteitä

Hiihtolomakausi alkaa Etelä-Suomessa perjantaina ja jatkuu seuraavat kolme viikkoa. Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) tiedote 11.2.2014.

Alkukausi oli kelien vuoksi haastava, mutta tammikuun pakkaskauden jälkeen on rinteet jo saatu auki lähes kaikissa Suomen hiihtokeskuksissa. Loman viettoon näytetään pääsevän varsin leppeissä keleissä halki Suomen.

Keskusvaraamoista kerrotaan, että myöhäisilläkin varaajilla on vielä mahdollisuuksia löytää majoitusta. Myös lyhyemmille, muutaman päivän lomajaksoille kannattaa kysellä majoitusta.

– Hiihtolomakausi on erittäin tärkeä koko hiihtokauden onnistumisen kannalta. Valitettavasati loska ja lumen puute kaupunkien kaduilla saattaa antaa väärän kuvan hiihtoloman harrastusmahdollisuuksista, sanoo Suomen hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Larilahti.

– Hiihtokeskukset ehtivät pakkasjaksojen aikana lumettaa rinteet kuntoon. Rinteet ovatkin nyt auki koko Suomessa, ja lumilajeista pääsee nauttimaan hiihtolomalla tavalliseen tapaan.

Lomalaisten kannattaa hyödyntää hiihtokeskusten monet erilaiset urheilumahdollisuudet ja testata uusia hauskoja hiihtolajeja. Vuokraamoista löytyy laadukkaita ja turvallisia välineitä kaikenikäisille, joten kokeileminen on helppoa. Hiihtokoulut valmentavat eri lajien perustekniikoissa ja pitemmällekin ehtineitä. 4–8-vuotiaille kohdennetut Werneri-kurssit ja 9–16-vuotiaille kehitetty Kinos tarjoavat nuoremmille perheenjäsenille hauskan ja helpon tavan oppia laskettelemaan ja lautailemaan sekä mahdollisuuden löytää uusia kavereita rinteestä.

Ski.fi-sivuilta löydät ajantasaiset rinnetiedot ja tapahtumakalenteri. m.ski.fi mobiilisivustolta näet kaikki Suomen avoimet rinteet, rinnesääennusteet ja tapahtumat.

Lisätietoa:
Anne Larilahti
toiminnanjohtaja
Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry
gsm 050 518 1833
s-posti anne.larilahti@ski.fi