Laskettelu, Yleinen

Suosikkiharrastus vuodesta toiseen – tätä on laskettelu!

Se on yksi suomalaisten suosituimmista talviharrastuksista. Se saapui Suomeen 1930-luvulla ja tuolloin se tunnettiin mutkamäenlaskuna. Laji kehittyy koko ajan, saa uusia piirteitä ja vain laskijan mielikuvitus on rajana.

Laskettelu on sekä perheiden että kaveriporukoiden suosima harrastus. Perheillä kiinnostus on yhteisessä aktiviteetissä ja kaveriporukoilla hauskanpidossa sekä ajanvietossa. Harrastus aloitetaan usein perheen kanssa yhteisillä talvilomilla. Tästä monet jatkavat harrastusta kavereiden kanssa. Aikojen saatossa laskettelu on saanut paljon erilaisia piirteitä freestylestä alppihiihtoon, lumilautailua unohtamatta.

Laskettelu kiehtoo monella tapaa

Mikä laskettelussa on niin ihmeellistä ja hienoa, että se on pysynyt suosittuna harrastuksena lähes kaikissa ikäryhmissä? Ulkoilma, vauhti, uudet haasteet, takamaastot, parkit… harrastus todella tarjoaa jokaiselle jotakin. Kuten kaikessa kerronnassa, kuva kertoo lajista ja sen kiehtovuudesta enemmän kuin tuhat sanaa ja video sitäkin enemmän. Tässä muutama esimerkki siitä, mikä tekee laskettelusta niin hienoa.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Uutta ulottuvuutta omaan laskemiseen saa esimerkiksi vaihtamalla suksilta laudalle tai laudalta suksille. Omaa laskemista voi aina kehittää haluamaansa suuntaan myös tutuilla välineillä. Tie voi viedä esimerkiksi takamaastoille, uusiin maisemiin tai hyppyreihin.

Huikeat temput ja lennokkaat hypyt toimivat innostuksen herättäjänä myös tavalliselle lajin harrastajalle. Näitä temppuja katsoessa mäet alkavat houkutella peruslaskijaakin rinteeseen. Jos laskettelukärpänen ei tällä pure niin ei sitten millään!

Katso lisää mielenkiintoisia lasketteluaiheisia videoita. 

Haluatko päästä itse mäkeen? Katso lähin hiihtokeskuksesi.

Teksti: Laura Haro
Kuva: Georgio via Compfight cc

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)


Avainsanat:
,
Arvostele artikkeli:
Suosikkiharrastus vuodesta toiseen – tätä on laskettelu!
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,33/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.