Ajankohtaista, Kohteet, Muut aktiviteetit, Yleinen

4 hiihtolomakohdetta Virossa – yllättävän lähellä

Suomenlahden eteläpuolelta Virosta löytyy mahdollisuuksia sekä aktiiviseen talviurheiluun että rentoon lomailuun. Tallinnan ulkopuolella tapahtuu kaikenlaista, eivätkä etäisyydet Virossa ole kovin suuria.

Jos hiihtolomamatka on vielä varaamatta ja kotimaan keskuksissa ei ole enää tilaa, ratkaisu saattaa löytyä etelänaapurista. Tutustu neljään virolaiseen hiihtolomakohteeseen alla.

1. Tallinna

Talvilajeja voi harrastaa jopa Tallinnan keskustassa. Lulujuhlien areenana toimiva Laululava on otettu talven sesonkikäyttöön Talvipuistona. Siellä voi kokeilla snowtubingia, harjoitella laskettelua ja lumilautailua tai hiihtää noin 2 kilometrin pituisella ladulla. Harjukadulla Vanhankaupungin keskellä sekä Piritassa on luistelukentät, joissa voi myös nauttia aktiivisesta kaupunkilomasta. Radoilta voi myös vuokrata luistimet käyttöön. Murtomaahiihtoa voi Talvipuiston lisäksi harrastaa Nõmmen ja Piritan hyvin hoidetuilla hiihtoladuilla, jotka ovat hyvin suosittuja paikallisten keskuudessa.

Tallinnassa on paljon aktiviteetteja myös sisätiloissa. Lentosataman merimuseossa on esillä maaliskuun loppuun asti suosittu Titanic-näyttely. Rentoutumista ja hemmottelua kaipaavien kannattaa hakea piristystä lopputalveen kylpylöistä ja kauneushoitoloista.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

2. Kiviõli – puolitoista tuntia Tallinnasta

Laskettelijoiden kannattaa suunnata Kiviõlin seikkailukeskukseen Itä-Virumaalle. Sinne avattiin viime talvena entiselle kaivoksen tuhkamäelle Viron pisimpien rinteiden laskettelukeskus. Rinnepituudet vaihtelevat 400 metristä 700 metriin ja keskuksessa on Baltian suurin parkki. 28.2.-2.3. Kiviõlissa järjestetään iso lumilautailutapahtuma, Estonian Slopestyle Open 2014. Tapahtuma houkuttelee paikanpäälle myös suomalaisia huippunimiä.

Laskettelun välipäivinä Kiviõlissä palvelevat lähialueiden monet kylpylät. Lähin kylpylähotelli sijaitsee Sakan kartanossa, Suomenlahden rannalla. Myös Kohtlan kaivospuistoon tutustuminen on hyvä vaihtoehtoaktiviteetti talviurheiluun.

3. Pärnu – puolitoista tuntia Tallinnasta

Pärnun seudulla sijaitsevassa Jõulumäen virkistyskeskuksessa on erinomaiset ulkoilumahdollisuudet. Siellä voi hiihtää, patikoida ja laskea mäkeä. Suksien vuokraus onnistuu keskuksesta, joten omia välineitä ei välttämättä tarvitse ottaa mukaan.

Talvitunnelmaa pääsee kokemaan Jääfestivaalien aikaan Pärnun keskustassa 15.-24.2. Koko perheelle suunnattu tapahtuma tuo kaupunkiin kesäsesonkimaista vilskettä, kun jääveistokset, musiikki, näyttelyt, tanssi ja kilpailut täyttävät sen. Tämän vuoden erikoisuuksia ovat muun muassa jäinen elokuvateatteri ja kokonaan lumesta tehty sauna. Pärnu on suosittu kylpyläkaupunki, josta löytyy paljon mahdollisuuksia rentoutumiseen.

4. Otepää – kolme tuntia Tallinnasta

Otepää on Viron talvipääkaupunki ja suosittu talviurheilukeskus. Se on ihanteellinen kohde aktiivisen hiihtoloman viettämiselle. Tevahdin ja Käärikun hiihtokeskukset tarjoavat hyvien laskettelu- ja hiihtomahdollisuuksien lisäksi monenlaisia mahdollisuuksia talviharrastamiselle. Otepään keskustassa sijaitsee myös Snowtubing-puisto, jossa pääsee laskemaan renkaalla 12 erilaista tubing-mäkeä.

9.3. Käärikun hiihtokeskuksessa järjestetään Kekkosen hiihto. Nimensä tämä 14 kilometrin hiihtokilpailu onkin saanut Suomen entiseltä presidentiltä, joka vieraili alueella vuonna 1964, 50 vuotta sitten.

Lähde: Enterprise Estonia / Viron matkailun edistämiskeskus

Kuvat: cnener via Compfight cc ja Miltton

Lumipallon vinkki: Viron kautta pääsee laskettelemaan myös muualle Eurooppaan: 9 päivän reissu Söldeniin 580 euroa, lähtö 14.3.2014.

Oletko joskus viettänyt talvilomaa Virossa? Jaa kokemuksesi kommentoimalla alle.


Avainsanat:
, , , , ,
Arvostele artikkeli:
4 hiihtolomakohdetta Virossa – yllättävän lähellä
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,14/5 - 7 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

 • Viola sanoo:

  13 vuoden kokemuksella Otepään talvilomailusta Käärikun ja Tehvandin hyvät laskettelumahdollisuudet kuulostavat vierailta, mutta läheinen Kuutsemäe (http://www.kuutsemae.ee/est/) on tosi kiva pieni keskus. Jokaiselle sopivan tasoisia rinteitä ja huollettu parkki. Myös moottorikelkkasafarit.

  Majoitusta suosittelen etsimään Pühajärveltä (http://www.pyhajarve.com), jossa miellyttävät majoitustilat kohtaavat parhaat palvelut (uimahalli, kuntosali, keilaus, kahvila, ravintola, pubi). Majoituspakettiin voi ennakkoon tilata tai paikan päällä ostaa lisäksi hierontoja, kylpyjä, parafiinihoitoja etc (tämä lista on loputon..). Saman katon alta löytyy myös lääkärin vastaanotto, kampaaja ja kosmetologi. Hotellilta saa vuokrata suksia ja luistimia, luistinrata pihassa ja huollettua latua riittää (esimerkiksi lenkki Käärikuuhun). Henkilökunta on avuliasta ja kielitaitoista. Tasokkaan kylpyläloman hinta on varsin kohtuullinen.

  Otepään keskustassa on muutamia ravintoloita, pubeja ja yöklubi. Lisäksi pari isompaa markettia, urheiluvarustemyymälä ja joitakin pienempiä putiikkeja.

  Hiihtolomamatkaajan kannattaa ottaa huomioon, että 24.2 on Viron itsenäisyyspäivä. Tämä tosin tarkoittaa yleensä lähinnä riehakasta juhlintaa ja kaupat yms ovat auki ainakin lähes normaalisti. Lisäksi Pühajärven jäällä on perinteisesti järjestetty hiihtolomaviikolla pilkkikilpailu, joka vetää tuhansia ihmisiä jäälle. Kilpailussa ennalta merkityn kalan pilkkivä voittaa -takavuosina jopa auton. Lähivuosina kilpailu on pienentynyt, mutta voi silti tarkoittaa ruuhkaa hotellin ravintolassa kyseisenä päivänä.

  Snowtubing-rinne löytyy aivan keskustan tuntumasta, kuten myös hiihtostadion. Alueella myös varsin miellyttävä hevostalli ratsastuksesta innostuneille.
  (http://www.tobrahobused.ee).

  Otepäähän pääsee Tallinnasta bussilla ja kaupungin taksiliikenne toimii. Suosittelen kuitenkin matkaamaan omalla autolla. Tallinnasta ajaa n. 3 tunnissa. Kylpylän ja keskustan väli on muutamia kilometrejä, laskettelukeskukseen ajaa molemmista reilun 20 min.

  Ei voi muuta kuin suositella! Takuuvarmasti tekemistä kaikenikäisille.

  Vastaa

 • Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.