Hiihtokeskukset, Kohteet, Lumimatkat

Laskettelijan Skotlanti – Viisi vaihtoehtoa

Vesisateistaan tunnetussa Skotlannissa sataa myös lunta, tänä talvena maan hiihtokeskuksissa lunta on ollut jopa ennätysmäärin. Ovatko nämä Skotlannin hiihtokohteet sinulle jo tuttuja?

Skotlanti ei tule yleensä ensimmäisenä mieleen hiihtoloman kohdetta mietittäessä. Maassa pääsee kuitenkin laskemaan varsin jylhissä maisemissa ja hiihtokeskusten monipuolisuus jopa yllättää. Esittelyssä Skotlannin viisi suurinta hiihtokeskusta.

Nevis Range Mountain Resort

Nevis Range Mountain Resortin maasto on haastavaa  ja maisemat ovat upeita. Keskuksen parhaita puolia ovat sen ruuhkattomuus sekä Skotlannin parhaat ja helposti saavutettavat vapaalasku-mahdollisuudet. Keskuksessa järjestetään myös vapaalaskuklinikoita tekniikan hiomista varten.

Hiihtokeskukseesa on yhteensä 12 hissiä, joista yksi on Skotlannin ainoa gondoli. Gondoli kuljettaa laskijat parkkipaikalta itse laskettelualueeelle, huippu sijaitsee 650 metrin korkeudessa ja matka sinne kestää 12 minuuttia. Nevis Range Mountain Resortissa hissijonoja ei juurikaan ehdi muodostua. Rinteet ovat leveitä ja avoimia haastavammilla osuuksilla höystettyinä. Paras aika vierailla laskettelun ja lumilautailun kannalta on helmi-maaliskuu.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Päivälippu kustantaa aikuiselta 30 puntaa ja lapselta 18,50 puntaa.

> Lisätietoja Nevis Range Mountain Resortista

Glencoe Mountain Resort

Glencoe Mountain Resort sopii erityisesti jyrkistä rinteistä pitäville laskijoille. Keskuksessa on mahdollista kokea pituudeltaan ja jyrkkyydeltään Skotlannin parhaita laskuja uskomattomissa maisemissa.  Ruuhkaa ei täälläkään yleensä esiinny, arkipäivisin paikan päällä vieraillessa hiihtokeskuksen saa lähes kokonaan omaan käyttöönsä. Oikukkaiden säiden vuoksi lumisadetta on lähes mahdotonta ennustaa etukäteen, joten lumisateen yllättäessä on oikea aika suunnata mäkeen.

Glencoe Mountain Resortissa on yhteensä 19 rinnettä ja seitsemän hissiä. Skotlannin mittakaavassa laajasta rinnevalikoimasta löytyy laskettavaa kaikentasoisille harrastajille, mutta kokeneet laskijat saavat keskuksen monipuolisesta maastosta eniten irti.

Glencoessa päivälippu maksaa aikuiselta 30 puntaa ja lapselta 20 puntaa.

> Lisätietoja Glencoe Mountain Resortista

Glenshee Ski Centre

Glenshee Ski Centren paras ominaisuus on sen koko. Skotlannin isoin keskus tarjoaa monipuolisen valikoiman rinteitä, joista jokaiseen laskupäivään löytyy varmasti laskettavaa. Paras aika vuodesta vierailla Glensheellä on useimmiten tammikuussa, mutta keväällä on myös tarjolla upeita laskukelejä. Kuten Glencoe Mountain Resortissa, myös Glensheellä kannattaa pyrkiä pysymään ajan tasalla sääolosuhteista, sillä hyvät laskukelit saattavat yllättää. Hissiliput kannattaa hankkia etukäteen verkosta, jotta ylimääräiseltä jonottamiselta välttyy.

Glensheessä on jopa 36 rinnettä ja laskemaan pääsee 22 hissin voimin. Keskus tarjoaakin Skotlannin laajimmat laskettelumahdollisuudet. Korkeuseroa Glensheellä on 457 metriä ja rinnekilometrejä on 40.

Päivälippu aikuiselta maksaa 29 puntaa ja lapselta 19 puntaa.

> Lisätietoja Glenshee Ski Centrestä
Tutustu alueen esittelyyn Lumipallossa

Cairngorm Mountain Resort

Cairngorm Mountain Resortin ehdoton etu on sen lumivarmuus, alueella sataa enemmän lunta kuin muissa skotlantilaisissa keskuksissa ja kausi kestää siellä pisimpään. Ei ihme, että Cairngormilla on Skotlannin laskettelukeskuksista eniten kausikorttiasiakkaita. Muiden Skotlannin laskettelukohteiden ohella myös Cairngormissa on mahtava maisemat. Suuret laskettelijajoukot pääsevät rinteiden huipulle vuoren rautatietä pitkin. Keskuksessa on vilkkainta helmikuun puolivälissä, joten paras vuodenaika Cairngormissa vierailulle on maalis-huhtikuu.

Cairngormilla on 11 hissiä ja rinnekilometrejä kertyy yhteensä 30. Keskuksella on myös parkki ja hiihtokoulu palvelee kaikkia aloittelijoista kokeneisiin laskijoihin.

Päivälippu aikuiselta kustantaa 33,50 puntaa ja lapselta 20 puntaa.

> Lisätietoja Cairngorm Mountain Resortista
Tutustu alueen esittelyyn Lumipallossa

Lecht 2090

Lecht on täydellinen vaihtoehto perheille. Kyseessä on yksi Skotlannin pienemmistä ja hiljaisemmista keskuksista. Rinteet ovat varsin loivia ja lyhyitä, joten ne sopivat hyvin lapsille ja aloittelijoille. Keskuksen mittakaavasta johtuen myös jonot ja hissimatkat ovat lyhyitä.

Paras aika vierailla Lechtissä on perinteisesti ollut tammikuusta maaliskuuhun, mutta viime vuosina rinteet ovat olleet hyvässä kunnossa vielä huhtikuussakin. Keskuksen huippu on on 645 metrin (2090 jalan) korkeudessa ja hissejä siellä on yhteensä 12. Useiden rinteiden lisäksi Lechtissä on parkki.

Päivälippu aikuiselta maksaa 23-29 puntaa ja lapselta 16-19 puntaa.

> Lisätietoja The Lecht Ski Centrestä
Tutustu alueen esittelyyn Lumipallossa

Lähde: The Guardian
Kuvat: tjmwatson via Compfight cc, philwirks via Compfight cc, cardinalbiggles via Compfight cc ja Guillaume Capron via Compfight cc

> Maaliskuussa 2014 Skotlannin hiihtokeskuksissa on ollut ennätysmäärin lunta


Avainsanat:
, , , , ,
Arvostele artikkeli:
Laskettelijan Skotlanti – Viisi vaihtoehtoa
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,75/5 - 4 ääntä)
Loading...