Ajankohtaista, Laskettelu, Lumilautailu, Yleinen

Keväthiihto – 8 syytä suunnata mäkeen loppukaudesta

Monet ottavat kaiken hyödyn irti viimeisistäkin lumen rippeistä ja suuntaavat aurinkoisille hangille nauttimaan keväthiihdosta.

Laskukausi huipentuu perinteisesti huhtikuun lämpimiin päiviin ja pääsiäiseen. Heikkolumisen talven jälkeen monelle ei tulisi edes mieleen harkita keväällä rinteeseen lähtemistä. Ne urheat laskijat, jotka päättävät kuitenkin suunnata vielä mäkeen palkitaan usein monipuolisesti

1. Aurinkoiset laskukelit

Monet laskettelukeskukset sekä Suomessa että ulkomailla ovat avoinna pitkälle kevääseen. Useimmissa Lapin hiihtokeskuksissa kausi päättyy perinteisesti vappuun ja eteläisemmissä kohteissa pääsiäiseen.

Lämpimät säät ja kevätaurinko hellivät tällöin mäenlaskukansaa. Ainoa huolenaihe ulkona harrastamisessa on muistaa laittaa riittävästi aurinkorasvaa naamaan.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

2. Pidemmät päivät

Keväisin päivien piteneminen on itsestään selvää ja keväthiihdon kannalta jokaisesta päivästä saa enemmän irti kuin keskellä talvea. Auringon valoa on päivän aikana tarjolla runsaasti ja aktiivisen päivän jälkeen virtaa riittää vielä pitkälle iltaan. Pidempi valoisa aika tuo myös joustavuutta päiviin.

3. Tyhjät rinteet

Vähemmän ihmisiä tarkoittaa luonnollisesti, että itselle jää enemmän tilaa rinteissä. Tyhjät rinteet tarkoittavat myös, että hissijonoja ei juurikaan ole.

Keväthiihto sopii hyvin aloittelijoille. Rinteissä on ruuhkattomuuden ansiosta runsaasti tilaa hioa omaa laskutekniikkaa. Kokeneempien laskijoiden kannalta taas ruuhkattomuus tarkoittaa, että väisteltävää on vähemmän.

Ruuhkattomista rinteistä huolimatta hiihtokeskukset eivät kuitenkaan ole täysin kuolleita paikkoja. Ruuhkattomuus näkyy vain positiivisena elementtiä, kun turhaan odotteluun ei kulu paljon aikaa myöskään esimerkiksi baarin jonoissa tai hissilippujen hankinnassa.

4. Pehmeä keväthanki

Ruuhkattomuuden ohella myös keväthanki sopii erinomaisesti aloittelijoille. Kaatuminen pehmeään lumeen ei tunnu missään ja lapset uskaltavat yrittää haastavampia liikkeitä ja temppuja mäessä, minkä ansiosta he oppivat nopeasti. Pehmeä keväthanki antaa heille itseluottamusta enemmän kuin jäinen rinne tammikuussa. Oikeilla välineillä märkä keväthanki yllättää laskijan yleensä erittäin positiivisesti.

5. Loppukauden tarjoukset

Vaikka loppukauden laskettelutarjoukset eivät ole Suomessa kovin tyypillisiä, saattaa Alpeille ja muihin Euroopan hiihtokeskuksiin päästä laskemaan eritttäin edullisesti. Majoituksista saa merkittäviä alennuksia ja välineet voi useista paikoista vuokrata halvemmalla, hissilipuista puhumattakaan. Esimerkiksi Avoriazissa ja Val d’Iseressä hissilipuista saa 30 % alennusta ja lapset laskevat ilmaiseksi.

6. Kevyempi vaatetus

Lämpimät kelit tarjoavat mahdollisuuden kevyempään pukeutumiseen. Kevätauringon paisteessa saattaa joissain kohteissa jopa huppari riittää ja rinteessä saattaa törmätä jopa shortseissa laskevaan kansaan. Vaikka kerrospukeutuminen talvipakkasella ei ole meille suomalaisille ongelma, on silti mukavaa keventää varustusta kesää kohti mentäessä.

7. Monenlaiset tapahtumat

Laskettelukeskusten ei tarvitse nähdä paljon vaivaa sen eteen, että ihmiset saataisiin mäkeen lumisimpana vuodenaikana. Talvi ja hyvät laskukelit tekevät sen keskusten puolesta. Keväisin, kun kausi alkaa olla lopuillaan, tavallisella tallaajalla ei välttämättä ole erityistä syytä lähteä laskettelemaan, koska lumi- ja pakkastilanne alkaa olla jo heikompi. Hiihtokeskukset ponnistelevat ja järjestävät runsaasti erilaisia tapahtumia keväisin, jotta ihmiset löytäisivät tiensä keväthangille.

8. Iloiset ihmiset

Erittäin mukava syy kevätlaskuun on myös, että ihmiset ovat usein keväisin iloisemmalla tuulella kuin talvella. Pienemmällä ihmismäärällä laskettelukeskukset usein toimivat paremmin eikä ristiriitatilanteita synny yhtä helposti. Ihmisten stressitaso on huomattavasti alhaisempi ja kaikki ovat iloisempia lisääntyneen auringonvalon ansiosta.

Lähde: Telegraph
Kuva: knickinoptik via Compfight cc


Avainsanat:
, , ,
Arvostele artikkeli:
Keväthiihto – 8 syytä suunnata mäkeen loppukaudesta
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,75/5 - 4 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

  • Vielä ehti sanoo:

    Salla on ihan loistava perheelliselle. Mökistä suoraan pääsee rinteisiin,laavuja riittävästi ja rinteet loistavassa kunnossa. Rinteiden profiili hyvä! Tänne tulemme ehdottomasti uudestaan!

    Vastaa

  • Vastaa

    Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.