Laskettelu, Lumilautailu, Yleinen

Laskettelu ja lumilautailu sopivat kaikenikäisille – Katso motivoivat videot!

Laskettelukeskuksissa näkee nykyisin laskijoita vauvasta vaariin. Rinteissä koettu ilo ja vauhdin hurma koukuttavat kaikenikäiset laskijat.

Tänä päivänä laskettelu ja lumilautailu aloitetaan todella nuorena ja ensimmäistä kertaa laskemista kokeillaan jopa alle kaksivuotiaana. Mäessä näkee myös todella hyväkuntoisia senioreita, joilla on parhaimmillaan takana jo vuosikymmenten lasku-ura.

Lapset laskevat vuosi vuodelta paremmin

Pienet lapset laskevat tänä päivänä paremmin kuin koskaan. Nuorimmat laskettelijan ja lumilautailijan alut aloittavat harrastamisen suurin piirtein heti, kun ovat oppineet kävelemään. Ensimmäisen kerran mäkeen lähdetään vanhempien kanssa jopa alle kaksivuotiaana ja jo viisivuotiaana lasketaan paremmin, kuin monet aikuiset.

Olipa alla sitten sukset tai lauta, varmaa on, että nuorena lajin omaksuu nopeasti ja lapsi kasvaa osaksi sitä. Näistä videoista voi bongata tulevia lumilautailun ja laskettelun huippunimiä. Lapset eivät videoilla paljon puhu, mutta heidän taitonsa puhuvat puolestaan.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Tämä nuori laskijan alku on noin kaksivuotiaana saanut ensimmäisen kosketuksen reilien laskemisesta. Hänestä saatetaan kuulla vielä tulevaisuudessa!

Emile ja Eliotman ovat ranskalaiset veljekset, joiden laskutekniikka on kadehdittavan hyvä. Toisella veljeksistä on ikää kuusi vuotta ja toisella kolme.

Viisauden sanoja vanhalta tekijältä

Yhdysvaltalainen George Jedenoff aloitti laskettelun vasta 43-vuotiaana 1960-luvulla ja on harrastanut lajia siitä lähtien joka vuosi. Nyt herra on ehtinyt jo kunnioitettavaan 96-vuoden ikään.

Jo 96-vuoden ikä on merkittävä saavutus, mäkeen lähdöstä puhumattakaan. Jedenoffin salaisuus on rakkaus lajiin ja päivittäinen liikunta. Tämä osoittaa, että koskaan ei ole liian myöhäistä lähteä mäkeen ja rakastua lajiin. Päivittäinen liikunta on antanut Jedenoffille erinomaisen kestävyyden, mikä mahdollistaa laskettelun vielä varsin iäkkäänä. Tärkeintä on pysyä hyvässä kunnossa ja pitää motivaatiota yllä.

Motivaation ylläpitämisessä Jedenoffin mukaan auttaa jo pelkästään mäkeen lähteminen. Laskettelu on hänen mielestään loistava liikuntamuoto kaikenikäisille. Jedenoff sanoo, että on tärkeää edetä pienin askelin ja että, ihmiset murehtivat turhaan sitä, etteivät he pysty laskettelemaan samalla tavalla kuin ennen.

– Olosuhteet muuttuvat ja oma keho muuttuu. Ei pidä asettaa liian korkeita tavoitteita itselleen ja tarvittaessa kannattaa ottaa tunti hiihtokoulusta. Vaikka samoihin suorituksiin kuin nuoruusvuosina ei enää yllä, on silti mahdollista laskea sen verran, että voi pitää hauskaa, kertoo Jedenoff rakkaudestaan lajiin Ski Utahin -videolla ja saa saavutuksensa näyttämään helpolta.

Teksti: Laura Haro
Kuva: maticulous via Compfight cc

Minkä ikäisenä sinä aloitit laskettelun tai lumilautailun ja kuinka kauan aiot sitä jatkaa? Kommentoi artikkelin loppuun.


Avainsanat:
,
Arvostele artikkeli:
Laskettelu ja lumilautailu sopivat kaikenikäisille – Katso motivoivat videot!
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 4 ääntä)
Loading...