Kesälajit, Yleinen

Nurmikko vai hiekka? Laskeminen onnistuu myös kesällä!

Kuka on väittänyt, ettei rinnelajeja voisi harrastaa kesällä? Laskemisesta voi nauttia nimittäin myös ilman lunta.

Laskettelu ja lumilautailu ovat maailmanlaajuisesti erittäin suosittuja talvilajeja. Lajin harrastajien ja laskumahdollisuuksia tarjoavien hiihtokeskusten perusolettamuksena on, että harrastus jää lumien sulamisen myötä kesäisin tauolle. Näin ei kuitenkaan välttämättä tarvitsisi olla, sillä laskeminen onnistuu myös ilman lunta.

Laskettelua nurmipeitteisillä rinteillä

Nurmihiihto on vaihtoehto perinteiselle rinnelaskulle kesäisin. Nurmipeitteisillä rinteillä laskemiseen tarvitaan lajiin sopivat, pyörillä ja telaketjuilla varustetut sukset sekä pehmusteet kaatumisen varalle. Nurmiihiihto on hyvin samanlaista kuin laskettelu lumella. Positiivista lajissa on se, että mäessä pärjää huomattavasti kevyemmällä vaatetuksella kuin talvisin.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Nurmihiihto on kehitetty alun perin alppihiihtäjien kesäharjoitteluun ja laji soveltuu siten erinomaisesti alppihiihdon harjoitteluun ja taidon ylläpitämiseen kesällä. Nurmihiihto on itsessään oma, Kansainvälisen hiihtoliiton virallinen laji, jossa kisataan aina maailmancup-tasolla. Harrastajia lajilla on muun muassa Italiassa, Taiwanissa, Kiinassa, Japanissa, Iranissa, Libanonissa, Itävallassa, Sveitsissä ja Yhdysvalloissa. Ehkäpä nurmihiihto rantautuu jonain päivänä Suomeenkin.

Hiekkadyyneillä laskeminen

Jos nurmihiihtoa voidaan verrata pujottelurinteessä laskemiseen, niin hiekkadyyneillä laskeminen on verrattavissa enemmältikin laskemiseen rinteiden ulkopuolella. Laskeminen onnistuu sekä suksilla että laudalla.

Hiekalla lautailu ja laskettelu ovat hauskaa kesäistä ajanvietettä. Kaikki pahviset ja muoviset laskuvälineet eivät sovellu hiekkadyyneillä laskemiseen, koska ne eivät luista tarpeeksi. Lauta luistaa useimmiten paremmin kuin sukset. Laskupäivä kannattaa suunnitella alkavaksi aamupäivästä liian hikoilun välttämiseksi.

Teksti: Laura Haro
Kuva: OCVA via Compfight cc


Avainsanat:
, , ,
Arvostele artikkeli:
Nurmikko vai hiekka? Laskeminen onnistuu myös kesällä!
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.