Freestyle, Persoonat, Terveys, Varusteet

FightBack – Taistelija Pekka Hyysalo

Vakava onnettomuus lopetti Pekka Hyysalon nousukiitoisen uran laskijana. Pekka ei jäänyt suremaan tapahtunutta vaan päätti taistella itsensä takaisin jaloilleen – ja auttaa samalla myös muita.

Vappu 2010 Ylläksellä. Tuuli pilaa 19-vuotiaan Pekan hypyn. Seurauksena on laskeutuminen pää edellä rinteeseen ja vakava loukkaantuminen.

Paluu estradille

Diagnoosina on aivovamma. Kooma kestää useita päiviä. Lääkäreiden ennuste kuntoutuksen suhteen on huono. Kävelyn arvioidaan olevan mahdollista parhaimmillaan vasta parin vuoden päästä.

Pekka yllättää kuitenkin kaikki. Hän kävelee jo muutaman kuukauden päästä. Takaisin suksilla hän on alla vuoden päästä onnettomuudesta. Nopeassa kuntoutumisessa auttaa osittain kilpaurheilijan fysiikka. Iso osa menestystä on kuitenkin Pekan periksiantamattomuus ja kuntoutumisen eteen tekemä armoton työ.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Marraskuussa 2013 Pekka esiintyy televisiossa Jari Sarasvuon ohjelmassa. Pekan tarina ja asenne tulevat laajemmin koko kansan tietoon. Inspiroiva ja motivoiva, tiivistyy monen mielipide Pekasta. Todellinen taistelija.

FightBack auttaa

Oma onnettomuus synnytti Pekassa halun auttaa muita samassa tilanteessa olevia. Syntyi Fightback.

FightBackin tavoitteena on auttaa ja tukea uran päättäneen onnettomuuden kohdanneita urheilijoita sekä lisätä tietoisuutta urheilulajeissa käytettävien suojavarusteiden tärkeydestä. Useat vakavat onnettomuudet ja vammatutumiset voitaisiin välttää oikeanlaisilla suojavarusteilla ja niiden käytöllä.

Merkin alla myytävien tuotteiden tuotolla tuetaan FightBackin toimintaa ja urheilijoiden kuntoutusta.

Taistelu jatkuu

Uusimpana tulokkaana FightBack-tuotesarjaan on käsityönä hopeasta valmistetut korut. Uusi koru kuvastaa hyvin Pekan periksiantamatonta taisteluasennetta.

– Sain itse osallistua korun suunnitteluun. Eihän tuota FightBack-logoa voi siihen monella tavalla laittaa, mutta halusin pinnan vähän läpikuultavaksi, jotta se taisteluasenne olisi vielä vähän sieltä nousemassa, Pekka kertoo.

Taisteluasennetta kuvastaa myös Pekan muut suunnitelmat.

– Tulin Sarasvuon ohjelmassa luvanneeksi juosta maratonin Yhdysvalloissa. Totesin, että matka on yhtä pitkä myös Turussa. Tavoitteeni saavuttamiseksi järjestän Turusssa 6.9. FightBack-juoksun, joka on nyt ensimmäisellä kerralla 2,5 kilometriä. Joka vuosi kaksinkertaistamme sitten matkan aina siihen maratoniin saakka, Pekka jatkaa.

Kuvat: Jussi Ovaskainen, Platinoro Oy

Tutustu tarkemmin Pekan tarinaan ja taisteluun oheisella videolla.

 


Avainsanat:
, ,
Arvostele artikkeli:
FightBack – Taistelija Pekka Hyysalo
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 6 ääntä)
Loading...