Freestyle, Hiihtokeskukset, Kohteet, Yleinen

Parkkilaskijan LAAX

Neljä parkkia ja maailman suurin, kaikille avoin superpipe – LAAX on todellinen parkkilaskijan ja -lautailijan unelmakohde.

Sveitsiläisen LAAXin korkealla sijaitsevat rinteet tarjoavat nautinnollista laskettavaa kaikille. Yli 200 kilometriä monipuolisia rinteitä, noin kahden kilometrin verran korkeuseroa sekä helposti saavutettavat offarit riittävät pitämään useimmat laskijat tyytyväisinä koko vierailun ajan. Erityisen tyytyväisiä LAAXin vierailulla voivat olla parkkilaskijat ja lautailijat.

LAAX on Euroopan johtava freestyle-keskus

Hyvien rinnemahdollisuuksien lisäksi LAAX tarjoaa erinomaiset puitteet myös lautailijoille ja uuden koulukunnan suksijoille: neljä vaihtelevan kokoista parkkia sekä talvikauden 2014 – 15 todellinen megauutuus eli maailman suurin halfpipe.

Keskieurooppalaisten keskuudessa LAAXia pidetään Alppien johtavana freestyle-kohteena. Keskuksen erinomaiset suorituspaikat tarjoavat mukavaa ajanvietettä kaiken tasoisille laskijoille olipa laskuvälineenä sitten lauta tai sukset.

Mainos
Mainos

Vuosittaiset Burton European Open, European Freeski Open ja useat muut kansainvälisen tason huipputapahtumat osoittavat, että parkit eivät ole hyviä vain paperilla. Maailman parhaat laskijat panevat täällä parastaan esittäessään omaa osaamistaan sekä painovoimaa uhmaavia temppujaan.

Neljä parkkia ja yli 90 suorituspaikkaa

LAAXin neljän parkin yli 90 suorituspaikkaa takaavat, että tekemistä riittää pitkäksi aikaa kaiken tasoisille laskijoille. Kaikki parkit sijaitsevat keskeisen Crap Sogn Gion –alueen välittömässä läheisyydessä. Suorituspaikkoja kehitetään ja parannetaan jatkuvasti. Erinomaisten parkkien lisäksi LAAX tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden hyppyjen ja uusien temppujen turvalliseen harjoitteluun sisätiloissa Freestyle Academyssä.

1. Snowpark Beginner

Aloittelijoille ja lapsille soveltuvan parkin suorituspaikoissa ensimmäisten temppujen kokeileminen on helppoa ja turvallista. Onnistumiset helpoissa bokseissa, reileissä ja hyppyreissä rakentavat isoimpiin suorituspaikkoihin tarvittavaa rutiinia ja itseluottamusta. Parkkilaskemisen perusteiden oppimista helpottaa myös paikallinen hiihto- tai lumilautakoulu, joka tarjoaa opetusta freestyle-laskun alkeisiin turvallisesti.

2. Snowpark Ils Plauns

Edistyneemmille harrastajille tarkoitetun parkin suorituspaikat ovat kooltaan jo vähän isompia hyppyreitä, reilejä ja bokseja. Ils Plauns -parkin keskeinen sijainti ja lyhyt hissinousu helpottavat parkkitaitojen kehittämistä, päivän aikana saa runsaasti toistoja ja rutiinia laskemiseen ennen seuraavalle tasolle siirtymistä. Parkki onkin suosittu harjoittelu- ja suorituspaikka vähän pidemmälle ehtineille laskijoille.

3. Snowpark Curnius

Monen LAAXin kävijän suosikkiparkki, jossa kuluu ongelmitta koko päivä tai todellisuudessa usein monta päivää putkeen. Koko rinteen mittaisesta hyvien harrastajien parkista löytyy monenlaisia reilejä, bokseja, ison mittaluokan hyppyreitä sekä monia muita laskijan mielikuvitusta haastavia temppuiluun soveltuvia elementtejä. Parkin alkupäässä sijaitsevat, viime viime talvena uudistetut pro-tason hyppyrit ja suorituspaikat ovat tuttuja myös Burton European Open ja European Freeski Open -kisaajille.

4. Snowpark NoName ja kauden uutuus: maailman suurin superpaippi

Erityisesti lumilautailijoiden suosiossa oleva legendaarinen parkki ja Burton European Openin vuosittainen suorituspaikka koostuu nykyisin Minipaipista ja uudesta, maailman suurimmasta, Superpaipista. Suoraan parkin yläpuolella sijaitseva Café NoName on mukava tankkaus- ja tarkkailupaikka parkin saloihin tutustuvalle laskijalle.

Parkin Minipaippi on monen laskijan suosikkikohde ja soveltuu erinomaisesti paippilaskemisen perusteiden oppimiseen ja harjoitteluun. Minipaippi toimii keväisin myös erittäin suosittuna lumilautailijoiden sessari-paikkana.

Tulevaan talveen LAAX valmistautuu krjaimellisesti ison luokan uudistuksella, nimittäin avaamalla maailman suurimman pysyvästi avoinna olevan olympiatason superpaipin. 200 metriä pitkä, 22 metriä leveä ja 6,9 metriä korkea jättiläinen vahvistaa entisestään LAAXin mainetta Euroopan parhaana parkkikohteena. Aiemmin LAAXin iso paippi oli pituudeltaan 140 metriä, joten uudistuksen myötä lisää paippilaskemisen parhautta saadaan kokonaiset 60 metriä.

Uuden paipin avajaisia vietetään 6.12.2014. LAAXin Uusi paippi on auki läpi kauden joulukuusta huhtikuuhun myös tavallisille laskijoille eikä pelkästään ammattitason lautailijoille ja suksijoille. Uuden paipin myötä LAAX nousee myös maailmanluokan mittakaavassa johtavaksi parkkilaskukohteeksi.

– Filosofiamme on aina ollut viedä ideat askeleen pidemmälle kuin muut. Uuden Superpaipin myötä asetamme riman korkealle muille keskuksille ja venytämme mahdollisuuksien rajoja luomalla uudet standardit parkkilaskemiselle, kommentoi Reto Poltéra uudistusta LAAXin hiihtokeskusta pyörittävästä Weisse Arena Gruppesta.

Katso videoesittely LAAXin uudesta superpaipista:

> Tutustu tarkemmin LAAXin parkkeihin

Lähde ja kuvat: LAAX / Weisse Arena Gruppe

Lisätietoa aiheesta:
Voita laskumatka LAAXiin
Tutustu LAAXin hiihtokeskusesittelyyn


Avainsanat:
, , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Parkkilaskijan LAAX
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 3 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.