Hyppää sisältöön

Hiihtoa tulivuoren rinteillä – Uskaltaisitko kokeilla?

Aivan ensimmäiseksi laskettelusta ei tule mieleen tulivuori. Laavarinne on kuitenkin toimiva suorituspaikka alamäkihiihtoon – katso todisteena huima video!

Tulivuoren rinne tarjoaa laskettelumahdollisuuden myös kesäaikaan ja ainakin Italiassa ollaan kokeiltu tuhkarinteessä laskemista.

Mustaa puuteria suksien alla

Välimeren suurimmalla eli Sisilian saarella sijaitsee tulivuori Etna, jossa on myös laskettelukeskus Etna Sci. Sesonkiajan ulkopuolella rinteitä pitkin pystyy viilettämään alas, vaikka lumesta ei olisi tietoakaan. Todisteena tästä Marco Tomasello sekä Simone Braconi ovat tehneet videon, jossa he laskevat tulivuoren rinnettä alas.

Laskualustana vuoren rinteitä peittävä tuhka on hieman samankaltaista kuin lumi: se on tasainen, hyvin viettävä alusta ja tuntuu kuin laskisi offareilla. Kivi- ja lasihiukkasista koostuvan tuhkan luulisi ainakin tylsyttävän kantit nopeaan tahtiin – ei ehkä kannata uusimpia välineitä lähteä testaamaan. Miltäköhän miesten suksien pohjat näyttivät laskun jälkeen?

Katso huima video – uskaltaisitko kokeilla?

Teksti: Aino Maaranta
Kuva: Chris Yarzab via Compfight cc