Hyppää sisältöön

Suomen lumilautamaajoukkue valittu

Lumilautailun A-maajoukkue kaudelle 2014–2015 on selvillä.

Tulevan talven Suomen lumilautamaajoukkueen jäsenet on selvillä. Kokeneen joukkueen tavoiteena on menestyminen MM-kisoissa.

Maajoukkueessa paljon menestyneitä laskijoita

Lumilautailun freestylejoukkue tulevalla kaudella on Peetu Piiroinen, Janne Korpi, Enni Rukajärvi, Roope Tonteri, Markus Malin, Petja Piiroinen, Kristiina Nisula, Ella Suitiala, Ville Paumola, Nuutti Niemelä ja Merika Enne. Crossijoukkueessa laskevat Anton Lindfors, Jussi Taka ja Matti Suur-Hamari.

Tulevalla kaudella freestylen päävalmentajana on aloittanut Antti Koskinen, ja crossin valmentajana jatkaa Juha Guttorm.

Joukkueen laskijat ovat saavuttaneet jo runsaasti menestystä urallaan. Muun muassa viime kaudella Enni Rukajärvi voitti Sotshin olympialaisissa slopestylen hopeaa ja Anton Lindfors nousi ensimmäisenä suomalaisena lumilautacrossin maailmancupissa palkintopallille. Paracrossissa Matti Suur-Hamari nousi puolestaan tulokaskaudellaan komeetan lailla suoraan kärkijoukkoon.

– Paljon on ollut joukkueessa muutoksia, mutta nyt jatketaan kutakuinkin samalla porukalla, ettei tule kerralla liikaa muutoksia. Meillä on hyvä jengi on kasassa ja fiilis on hyvä, kun on tuttuja tyyppejä ympärillä, freestyle-joukkueen päävalmentaja Antti Koskinen kertoo.

Tulevan kauden selkeänä ykköstavoitteena on Itävallassa pidettävät MM-kisat ja menestyminen siellä.

– Ensi kautena tietenkin MM-kisat on selvästi kovin juttu. Sinne lähdetään hyvällä joukkueella, meillä on aina hyvä joukkue. Takana meillä on ollut jo todella onnistuneita leirejä Keski-Euroopassa. Laskijat ovat hyvässä kunnossa, ja he ovat vetäneet hyppyreitä erittäin hyvin. Viime vuoden temput ovat tulleet hienosti takaisin ja uusia jo haisteltu. Hieno kausi tulossa, jatkaa Koskinen.

Lähde: Suomen Lumilautaliitto
Kuva: Suomen Lumilautaliitto / Jani Kärppä