Hyppää sisältöön

Nuorten lumilautamaajoukkue valittu

Nuorten maajoukkueeseen on valittu kaudelle 2014 – 2015 joukko loistavia laskijoita.

Alkavan kauden nuorten lumilautamaajoukkue on julkaistu. Nuorten maajoukkueen päätähtäimenä tulevalla kaudella on kilpaileminen slopestylessä ja halfpipessä maaliskuussa Kiinassa junioreiden MM-kisoissa. Maajoukkueen jäseniä on tarkoitus nostaa mahdollisuuksien mukaan myös muun muassa maailmancupin kilpailuihin.

Nuorten maajoukkuessa 12 lahjakasta laskijaa

Kauden 2014 – 2015 nuorten lumilautamaajoukkuesseen kuuluu 12 eri puolelta Suomea tulevaa lahjakasta nuorta laskijaa. Mukana on myös jo aiemmin menestyneitä laskijoita, kuten viime nuorten maailmanmestaruuskisoissa slopestylessä toiseksi tullut ja kisojen parhaana rookie-tyttönä palkittu Elli Pikkujämsä sekä kisojen parhaaksi rookie-pojaksi kruunattu Rene Rinnekangas.

– Odotettavissa on hieno kausi. Lumilautaliiton ja seurojen nuorisotyön kautta esiin on nousemassa uusia piiroisia, tontereita ja rukajärviä. Nämä nuoret on valittu suuremmasta junnumaajoukkueringistä edustamaan suomalaisten nuorten tekemisen meininkiä. Seuraavinakin vuosina on hyvää porukkaa tulossa. Nyt nimetty joukkue on leireillyt ja hionut tekniikat ja tyylit kohdalleen Vuokatin valmennuskeskuksessa, ja seuraavaksi lähdemme ensi viikonlopuksi lumille Rukalle. Täytyy sanoa, että joukkeesta olen ylpeä ja on hienoa valmentaa sitä, kertoo nuorten maajoukkuevalmentaja Simo Suopanki.

Kauden 2014-2015 nuorten maajoukkue:

Henna Ikola, Hyvinkää, s. 1998
Elli Pikkujämsä, Turku, s. 1999
Emma Laine, Rovaniemi, s. 1998
Emmi Parkkisenniemi, Kuusamo, s. 1999
Veera Nissinen, Siilinjärvi, s. 1999
Iina Puhakka, Rovaniemi, s. 2000
Mikko Rehnberg, Kuopio, s. 1997
Axel Thelen, Helsinki, s. 1997
Walter Widercrantz, Lohja, 1997
Ville Mustonen, Järvenpää, s. 1998
Nooa Risku, Kellokoski, s. 1998
Rene Rinnekangas, Iisalmi, s. 1999

Maajoukkueeseen pääsy vaatii menestystä ja päämäärätietoisuutta

Juniorimaajoukkueeseen haettiin kilpailullisesti suuntautuneita nuoria laskijoita, joilla on menestystä kotimaasta tai kansainvälisistä kilpailuista. Valinnassa huomioitiin kilpailumenestyksen lisäksi laskijan oma yleinen päämäärätietoisuus ja havaittu kehitys.

Tavoitteena oli 6-12 hengen joukkue, jossa tytöt ja pojat on huomioituna tasa-arvoisesti. Valinnat saapuneiden hakemusten perusteella tekivät lumilautaliiton valmentajat ja henkilöstö.

Juniorimaajoukkueen päätähtäin vuosittain on menestyä nuorten maailmanmestaruuskilpailuissa ja laajemmin tukea nuorta lumilautailijaa eteenpäin urallaan kilpalumilautailussa.

Lähde ja kuva: Suomen Lumilautaliitto