Lappi, Muut aktiviteetit, Yleinen

Uusi palvelu helpottaa revontulien bongausta

Aurora Alert Realtime –palvelu kertoo silmin havaittavista revontulista reaaliajassa.

Aurora Alert Realtime on uusi Rovaniemellä toimiva palvelu, joka ilmoittaa kaupungin alueella näkyvistä revontulista.

Uusi palvelu ilmoittaa silmin havattavista revontulista Rovaniemellä

Lokakuussa lanseerattu palvelu eroaa aiemmista revontulihälytyksistä siinä, että se lähettää ilmoituksen ainoastaan, kun taivaan tulet ovat silmin havaittavissa.

– Tämä on tietääkseni uniikki palvelu, sillä se huomioi esimerkiksi sen, että pilviverho saattaa estää revontulten näkyvyyden. Kun pilvet häviävät ja ”reposet” tulevat esiin, lähtee tilaajille välittömästi ilmoitus, kertoo Aurora Alert Realtimen omistaja ja kehittäjä, rovaniemeläinen Reijo Kortesalmi.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Aurora Alert Realtime on suunnattu ensisijaisesti matkailijoille.

– Rovaniemelle tulee paljon revontulimatkailijoita ja on aivan loistavaa, että heille on tällainen palvelu tarjolla. Tästä on hyötyä paikallisillekin, etenkin jos revontulten toivossa olevia vieraita on kyläilemässä, arvioi Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy:n toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen.

Palvelun kehittänyt Kortesalmi on tekniikasta vaitonainen, mutta paljastaa sen perustuvan sensoreihin, jotka reagoivat revontuliin reaaliaikaisesti. Tekniikkaa on testattu vuodesta 2013 lähtien. Ilmoitukset tulevat sekä tekstiviestinä että sähköpostina, eli palvelu toimii ilman älypuhelintakin.

– Testasin Aurora Alert Realtimea itse viime viikolla ja se toimi hienosti – kyllä olivat kiinalaiset matkanjärjestäjät ja median edustajat innoissaan, kun viestin saatuani kehotin heidät ulos katsomaan revontulia, myhäilee Kärkkäinen.

Revontulihälytysten lisäksi palvelun tilaaja saa joka ilta sähköpostiviestin, joka sisältää revontuli- ja sääennusteen. Vaikka revontulia ei palvelun tilausajan raameissa näkyisikään, saa tilaaja vinkkejä iltojensa suunnitteluun sään puitteissa.

> Tutustu tarkemmin Aurora Alert Realtime –palveluun

Lähde ja kuva: Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi Oy


Avainsanat:
, ,
Arvostele artikkeli:
Uusi palvelu helpottaa revontulien bongausta
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,20/5 - 5 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.