Ajankohtaista, Hiihtokeskukset, SHKY

Hiihtokausi täyteen vauhtiin joulunpyhinä

Tänä vuonna laskettelukausi käynnistyi pohjoisessa jälleen lokakuun puolivälissä, jolloin ensimmäiset keskukset avasivat ensimmäiset rinteensä. Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) tiedote 15.12.2014.

Viime viikkojen yöpakkaset ovat lisänneet auki olevien rinteiden määrää nopeasti myös etelämmässä.

– Joulu, uusi vuosi ja loppiainen käynnistävät hiihtokauden tosissaan. Varaustilanne on samankaltainen kuin viime vuonna, mutta maan eri osissa sijaitsevien hiihtokeskusten välillä on vaihtelua. Jos haluaa varmistaa valkoisen joulun tai paukutella uudenvuoden raketteja talvisessa ympäristössä, vielä on mahdollisuus löytää petipaikkoja lumisista kohteista, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen toiminnanjohtaja Anne Larilahti.

Ulkomaalaisten majoittujien määrä on edelleen merkittävä. Venäläisten matkailijoiden määrä on viime vuoden tasolla, ja aitoa joulutunnelmaa saapuu kokemaan myös runsaasti englantilaisia, pohjoismaisia, ja keskieurooppalaisia matkailijoita tänäkin vuonna.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kevään varaustilanne vaikuttaa nyt positiiviselta, mutta kauden onnistumiselle ovat tärkeitä lumentulo ja ulkoiluun sopivat kelit.

– Runsas lumi Kehä III:n sisäpuolella on parasta markkinointia! On myös selvää, että viime talvena vähiin jääneet laskut kasvattavat monen intoa lähteä rinteeseen heti kun lunta tulee, toteaa Larilahti.

Moni hiihtokeskus on kesän aikana panostanut snowparkkeihin, lumetukseen ja hissikapasiteettiin. Erilaiset tapahtumat kuuluvat hiihtokeskuksien ohjelmaan myös tänä talvena.

Lisätietoja:
Anne Larilahti, toiminnanjohtaja
Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry
p. 050 5181833

Lähde ja kuva: Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry


Avainsanat:
, , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Hiihtokausi täyteen vauhtiin joulunpyhinä
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,50/5 - 2 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.