Hyppää sisältöön

Nämä koirat ovat hangilla kuin kotonaan!

Laskettelu ja lumilautailu ovat yksi talven suurimmista iloista monille ihmisille. Tiesitkö, että myös koirat osaavat nauttia näistä riemukkaista lajeista?

Oletko sinä törmännyt näihin hiihtokeskuksissa pyöriviin koiriin? Katso hellyttävät videot!

1. Lumilautailevat bulldogit

Ensimmäisenä Kaliforniasta mieleen tulee yleensä aurinkoiset hiekkarannat ja surffaus, mutta osavaltio tarjoaa myös erinomaiset mahdollisuudet talvisempiin harrastuksiin.

Ison rapakon toisella puolella ulkoilmaharrastukset eivät ole vain ihmisten yksinoikeutta, sillä myös koirat nauttivat mielellään runsaan lumen ja isojen vuorten luomista mahdollisuuksista. Tässä veikeässä Mountain High -hiihtokeskuksessa kuvatussa videossa Tillman, Rose ja Lyle -nimiset bulldoggit näyttävät taitojaan talvisen suosikkiharrastuksensa parissa.

Katso video lumilautailevista koirista:

2. Monoskillä varustettu Kandu-koira

Perheystävällisenä hiihtokeskuksena tunnettu Steamboat Springs runsaan puuterilumen Coloradossa on puolestaan Kandu-nimisen koiran lähikeskus. Etujalattomana syntynyt koira ei anna vammansa haitata, vaan nauttii elämästään ja lumisesta talvesta ”täysin tassuin”.

Nimensä mukaisesti Kandulle mikään ei ole mahdotonta, eikä myöskään etujalattomuus ole este, eikä oikeastaan edes hidaste. Etujalkojen tilalla oleva ”monoski” tarjoaa kaksijalkaiselle karvaturrille nopeaa kyytiä hangella.

Katso video:

3. Ski Patrolin työkoirat

Coloradossa ihmisen parhaat ystävät viihtyvät hangilla paitsi vapaa-ajallaan, myös työn puolesta. Gray, Piper ja Caleb ovat koulutettuja pelastuskoiria, jotka toimivat paikallisen ski patrollin apuna Snowmassin hiihtokeskuksessa.

Työnkuvaan kuuluu hissillä ajelun, vuorilla kirmailun ja keppien kantamisen lisäksi myös monipuoliset ja vaativat etsintä- ja pelastustehtävät. Ammattimaisesti poseeraavien koirien puuhia on kiva seurata videolta.

Katso video koirista työn touhussa:

4. Koira lumivyöryetsinnän apuna

Edellisessä videossa esiintyneiden nelijalkaisten tavoin myös Grover Cleveland -niminen koira on koulutettu auttamaan pulaa joutuneita. Jackson Holen jylhissä ja lumisissa maisemissa Wyomingissä on hyvä harjoitella koiran spesialiteettiä eli lumeen hautautuneen ihmisen löytämistä hajuaistin avulla.

Katso video etsintäharjoituksista:

5. Laskettelua koiran kanssa Argentiinassa

Pohjois-Amerikan lisäksi erinomaiset harrastusmahdollisuudet laskemisesta kiinnostuneille ihmisille ja koirille tarjoaa Etelä-Amerikka ja siellä erityisesti Argentiina. Maan hiihtokeskuksista esimerkiksi Las Lenas ja Cerro Catedral tarjoavat oivat mahdollisuudet puuterin pöllyttelyyn pohjoisen pallonpuoliskon kesäaikaan.

Hyvä tapa virittäytyä eteläisen pallonpuoliskon laskettelutunnelmiin on nauttia huikeista maisemista, pöllyävästä lumesta ja auringonpaisteesta Santiago Guzmanin ja Conga-koiran seurassa.

Katso hymyn herättävä video:

Teksti: Lumipallo.fi / JL
Kuva: Kurayba via Compfight cc