Lumilautailu, Persoonat, Yleinen

Matti Suur-Hamari valmis MM-kisoihin

Paralumilautailija Matti Suur-Hamari on valmis MM-taistoon. Kisat käydään La Molinassa, Espanjassa 23.2.–28.2.2015.

Matti Suur-Hamari edustaa Suomea helmikuun lopussa järjestettävissä paralumilautailun MM-kilpailuissa.

Suur-Hamari rankattu maailman kolmanneksi parhaaksi

Matti Suur-Hamari osallistuu La Molinassa, Espanjassa 23.2.–28.2. järjestettäviin para-lumilautailun MM-kilpailuihin. Kisaan valmistautuminen on sujunut hyvin ja alkuvuosi on alkanut lupaavasti: Suur-Hamari sijoittui toiseksi sekä paracrossissa että banked slalomissa tammikuussa 2015 Kanadassa lasketussa maailmancupissa. Suur-Hamari on edustanut Suomea myös Sotšin paralympialaisissa 2014 ja kutsulaskijana X Gamesissa 2015.

28-vuotias Matti Suur-Hamari on kilpaillut aktiivisesti vasta muutaman vuoden. Lyhyessä ajassa hän on noussut kuitenkin maailman kärkeen ja palkintosijoille. Urheilugaalan Vuoden läpimurto –kategoriassakin ehdolla ollut paraurheilija on noteerattu maailman kolmanneksi parhaana paracross-laskijana.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Suur-Hamari on laskenut harrastuksena vuodesta 1999 lähtien. Vuonna 2009 sattuneen vakavan moottoripyöräonnettomuuden seurauksena hänen vasen jalkansa jouduttiin amputoimaan säärestä alaspäin. Kuntoutuksessa  Suur-Hamari törmäsi videoon, jossa sääriamputoitu ihminen rulla- ja lumilautaili.

– Video inspiroi minua siinä hetkessä valtavasti. Päätin, että vamma ei olisi este eikä edes hidaste, vaan haaste joka minun tulisi voittaa. Päätin, että jonakin päivänä lasken samoja mäkiä kuin aikaisemminkin, Suur-Hamari taustoittaa nykyistä menestystään.

Suur-Hamari palasi mäkeen keväällä 2012. Pian tämän jälkeen hän osallistui ensimmäisenä kilpailunaan Para-SBX:n maailmancupin avaukseen, jossa hän sijoittui heti kolmanneksi.

Battery Energy Drink uusi pääyhteistyökumppani

Harjoittelua ja kisailua maailman parhaimpia laskijoita vastaan helpottaa jatkossa uusi yhteistyökumppani. Suomalainen energiajuoma Battery Energy Drink on nimittäin Matti Suur-Hamarin uusi pääyhteistyökumppani.

– Tosi hienoa päästä osaksi Battery-perhettä. Energiajuoma pitää minut käynnissä reissatessani kisamatkoilla ympäri maailmaa. Olen innoissani yhteistyön alkamisesta, sanoo Suur-Hamari.

Muita Batteryn snow-tiimin lumilautailevia suomalaisjäseniä ovat muun muassa tuore Big Airin MM-hopeamitalisti Merika Enne sekä Kristiina Nisula ja Kristiina Nyman.

– Battery-perheeseen kuuluu urheilijoita, jotka edustavat brändiämme sekä lajinsa että persoonansa puolesta. Matti on loistava tyyppi ja lisä joukkoomme, jota kuvaavat vauhti, funktionaalisuus, laatu ja hauskanpito, kuvaa Batteryn tuotepäällikkö Laura Niskanen.

Lähde: Battery Energy Drink
Kuva: Harri Tarvainen


Avainsanat:
, , , , ,
Arvostele artikkeli:
Matti Suur-Hamari valmis MM-kisoihin
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 2 ääntä)
Loading...