Ajankohtaista, Hiihtokeskukset, Kohteet, Lumimatkat

Suomalaisten suosikit: Maaliskuussa kotimaan tai Itävallan kohteisiin!

Suomalaiset laskijat nauttivat tälläkin talvikaudella pääasiassa perinteisestä laskettelusta. Suurin osa suuntaa kotimaan kohteisiin, kun taas Itävalta houkuttaa ulkomaista eniten. Tulokset käyvät ilmi Lumipallon ja Hotels.comin hiihto- ja laskettelukyselystä.

Vastaajista valtaosa (86 %) on, kuten sopii olettaa, vieraillut kotimaan laskettelukohteissa. Tämän lisäksi suomalaiset laskijat ovat keränneet rinnekokemusta eniten Ruotsin (27 %), Itävallan (26 %), Sveitsin (15 %) ja Italian (14 %) talvikohteista.

Kysyttäessä unelmien laskumaata, Itävalta nappasi kultasijan: 24 % vastaajista unelmoi suositun alppimaan rinteistä. Myös vahvana laskumaana tunnettu Sveitsi tuli kakkoseksi 12 % äänisaaliilla.

Maaliskuu paras matkailulle, perinteiset rinteet suosituimmat

Kysyttäessä talvikauden parasta matkailukuukautta, veti maaliskuu selkeästi pisimmän korren: 44 % vastaajista oli sitä mieltä, että tuolloin olisi ihanteellista lähteä reissuun. Kakkoseksi tullut helmikuukin jäi 22 % äänisaaliilla kauas taakse. Joulukuu oli ilmeisesti monelle kotiin rauhoittumisen aikaa, sillä se oli vain 2 % mielestä paras ajankohta matkailulle.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Neljä viidestä vastaajasta (83 %) kertoi laskevansa pääasiassa suksilla, kun taas lautailijoita vastaajissa oli vain alta joka kymmenes (8 %). Laskukohteiden merkittyihin rinteisiin sanoi suuntaavansa 68 %, kun taas “offareilla” eli merkittyjen rinteiden ulkopuolella lasku kiinnosti 12 %. Joka viides vastaajista (20 %) puolestaan koki olonsa kotoisimmaksi parkissa eli erilaisten temppujen harjoitteluun tarkoitetuissa suorituspaikoissa.

Hiihto- ja laskettelukysely toteutettiin yhteistyössä Hotels.comin ja Lumipallo.fin kanssa 22.1 – 8.2.2015. Kyselyyn osallistui 2 361 vastaajaa. Kaikki prosenttiluvut on pyöristetty lähimpään täyteen prosenttiin.

Lähde: Suuri hiihtomatkailukysely 2015
Kuva: Hotels.com


Avainsanat:
, , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Suomalaisten suosikit: Maaliskuussa kotimaan tai Itävallan kohteisiin!
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 3 ääntä)
Loading...