Hyppää sisältöön

Runsaat lumet ja leppeät kelit hellivät ensimmäisen hiihtolomaviikon viettäjiä

Ensimmäisen hiihtolomaviikon kävijämäärät olivat erinomaisia kaikkialla Suomessa. Suomen Hiihtokeskusyhdistyksen (SHKY) tiedote 23.2.2015.

Etelä-Suomen hiihtolomaviikko käynnisti kevään hiihtosesongin. Sen merkitys on hiihtokeskuksille suuri, koska sen osuus kauden hissilipunmyynnistä on yli 10 %.

Hiihtokeskusbarometrin mukaan hissilipunmyynti ensimmäisellä hiihtolomaviikolla kasvoi noin viisitoista prosenttia verrattuna viimeisten viiden kauden keskiarvoon. Pohjois-Suomessa kasvua oli nähtiin noin 18 %:n, Keski-Suomessa 9 %  ja Etelä-Suomessa peräti 21 %:n kasvu edellisiin kausiin verrattuna. Valtaosa hiihtolomaviikon matkailijoista tuli Suomesta, ja tavalliseen tapaan ulkomaalaisten vieraiden osuus oli pienempi kuin muina viikkoina.

Lumitilanne hiihtokeskuksissa on kaikkialla Suomessa hyvä, ja kaikki keskukset ovat auki. Vaikka luonnonlumen määrä on Etelä-Suomessa on vaihdellut, on rinteisiin tehty lumettamalla vahvat pohjat, jotka kestävät pitkälle kevääseen.

– Koko maassa vallinnut, vuodenaikaan nähden varsin lämmin sää oli hyvä uutinen lomalaisille. On myös ilo huomata, että suurten kaupunkien vähälumisesta talvesta huolimatta etelän hiihtoloman viettäjät ovat lähteneet aiempia vuosia reippaammin niin lähirinteisiin kuin pohjoisen keskuksiin, kertoo Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n toiminnanjohtaja Anne Larilahti.

Hiihtoloma on huippusesonki myös hiihtokouluille. Wernerin hiihtokoulu liikuttaa tuhansia lapsia kymmenissä eri hiihtokeskuksissa, Kinos puolestaan houkuttelee nuorisoa mukaansa. Myös aikuisia laskijoita löytyy niin alkeiskursseilta kuin kokeneemmille laskijoille suunnatuilta kertauskursseilta, joilla hiotaan tekniikkaa ja jaetaan uusia vinkkejä.

Hiihtolomat jatkuvat vielä kaksi viikkoa. Majoitusmyynti on ollut vilkasta, mutta jonkin verran tilaa on vielä sekä Keski-Suomen että Pohjois-Suomen lomaviikoilla. Sääennusteet lupaavat jatkossakin varsin leppoisia kelejä, mutta yöt ovat edelleen pakkasen puolella lähes koko Suomessa. Hiihtolomien jälkeen sesonki jatkuu etelässä pääsiäiseen ja pohjoisessa pitkälle toukokuuhun asti.

Hiihtokeskusbarometriin osallistuvat keskukset edustavat kattavasti eri alueita.

Lähde: Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry
Kuva: familymwr via Compfight cc