Kesälajit, Muut aktiviteetit

Retkeily: 5 vinkkiä helppoon aloittamiseen!

Retkeilytaidot ja omien rajojen tunteminen takaavat turvallisen ja nautinnollisen retkeilyn. Taidot ovat kaikkien helposti opittavissa ja taitojen kehittyessä myös retkeilymahdollisuudet laajenevat lähimetsistä pitkiinkin vaelluksiin.

Retkeilyssä on selviytymisen sijaan pitkälti kyse  ”tylsien” perustaitojen osaamisesta, joilla pärjää niin lähimetsissä kuin kahden viikon erämaavaelluksilla. Pitää tuntea ja osata käyttää omia varusteita, sekä suhteuttaa retki omiin taitoihin sopivaksi. Kuka tahansa pystyy siihen, rohkaisee Suomen Ladun retkeilyvastaava Juhani Metsäpelto.

Tässä Juhani Metsäpellon viisi hyvää vinkkiä retkeilyn helppoon aloittamiseen.

1) Aloita läheltä

Testaa kaikkia varusteita kotipihassa, ennen kuin lähdet retkelle. Pystytä teltta mökin pihaan ja harjoittele ulkona yöpymistä siinä. Jos varusteet osoittautuvat riittämättömiksi, on suoja lähellä.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

2) Opettele suunnistamaan

Merkityillä reiteillä saattaa suunnistustaidoksi riittää, että osaa seurata oikeaa polkua. Suunnistustaidon oppiminen laajentaa retkeilymahdollisuuksia huomattavasti

3) Tunne omat rajasi

Opettele tuntemaan itsesi ja unohda uhmakkuus. Retki on väärä paikka ottaa riskejä, koska apu on usein kaukana ja mahdollinen onnettomuus voi vaarantaa myös auttajien turvallisuuden.

4) Ennakoi

Ennakoi ja suunnittele etukäteen. Suomen Ladun verkkosivuilta löydät Oppaasi lähiretkelle, joka toimii lähiretken suunnittelun tarkistuslistana.

5) Harjoitus tekee mestarin

Retkeilytaidot voi oppia kuka vain. Helpoiten alkuun pääsee osallistumalla koulutuksiin tai retkeilemällä kokeneempien kanssa. Koulutuksista ja kokeneemmilta saa myös vinkkejä oikeiden varusteiden suhteen. Näin voi säästyä pitkä penni, kun ei tule tehtyä virheostoksia.

Lähde ja kuva: Suomen Latu


Avainsanat:
, , , ,
Arvostele artikkeli:
Retkeily: 5 vinkkiä helppoon aloittamiseen!
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,43/5 - 7 ääntä)
Loading...