Hyppää sisältöön

Valkea joulu – Lapin lentoasemien sesonki viime vuotta vilkkaampi

Valkea joulu kiinnostaa eri puolilta maailmaa tulevia matkailijoita. Joulusesonki onkin Lapin lentoasemilla vuoden kuuminta aikaa.

Lentoliikenteen joulusesonki Lapissa näyttää viime vuotta vilkkaammalta.

Joulukuussa Lappiin yli 430 tilauslentoa – britit suurin ryhmä

Joulukuussa Lappiin odotetaan tulevan runsaat 430 tilauslentoa, lisäksi joulusesonkina matkustajia tulee myös lisääntyvän reittiliikenteen kautta. Vilkkaimpia lentoasemia joulukuussa tilauslentojen suhteen ovat Kittilä (153) ja Rovaniemi (141). Seuraavaksi suosituimmat kohteet ovat Ivalo (69) ja Enontekiö (57). Kuusamoon odotetaan tulevan joulukuussa noin 10 tilauslentoa.

Talven ensimmäinen charter-lento laskeutui Enontekiölle marraskuun 20. päivä. Tahti tiivistyy tästä huomattavasti, sillä joulun ja uudenvuoden välillä tilauslentoja laskeutuu Lappiin jopa 30 päivässä. Tänä vuonna jouluturisteja tulee eniten Iso-Britanniasta. Lappiin saapuu lentoja myös Ranskasta, Hollannista, Espanjasta ja Irlannista sekä uudenvuoden ympärillä Venäjältä.

– Lappiin on tulossa tilauslentojen määrien perusteella viime vuotta vilkkaampi talvisesonki erityisesti Rovaniemellä, jonne liikenne on kasvanut. Tilauslentojen määrän nousu kertoo Lapin houkuttelevuudesta matkailukohteena, vaikka maailmantaloudessa eletään epävarmoja aikoja. Lapin suosiota turvallisena matkakohteena voivat lisätä myös maailman viime aikojen tapahtumat. Nyt kun pohjoisen vetovoima on kasvanut, alueen matkailutoimijoiden on pystyttävä entisestään vahvistamaan positiivista virettä ja tekemään taianomaisesta Lapista vielä houkuttelevamman matkailutuotteen, sanoo johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Lapin lentoasemiin panostetaan

Lentoasemat ovat tärkeitä Lapin matkailulle. Vuosina 2014–2016 Lapin lentoasemille investoidaan yli 30 miljoonaa euroa saavutettavuudeen sekä sujuvan ja miellyttäväv matkustuskokemuksen varmistamiseksi. Tänä vuonna Ivalon ja Rovaniemen terminaalit uudistuivat ja Kittilä uudistui jo aiemmin.

Lapin lentoliikenteen määrä riippuu lentoasemien hinnoittelun ja palvelutason lisäksi muun muassa alueen ja matkailun vetovoimasta.

Lähde: Finavia Oyj
Kuva:  flightlog via Compfight cc