Hyppää sisältöön

DNA Alppisimulaattori testissä – yllätti todentunnullaan

Virtuaalielämystä tarjoava DNA Alppisimulaattorin kiertue rantautui Helsingin Kamppiin. Lumipallo kävi kokeilemassa virtuaalista laskemisen iloa.

Alppisimulaattorin tarkoituksena on tarjota kokemus siitä, miltä tuntuu tykittää alas rinnettä jopa 100 kilometrin tuntineupeudella tai vetää skicrossia kolmen muun laskijan kanssa kilpaa.

Poikkeuksetta leveä hymy naamalla

Jo neljä viikkoa kestänen kiertueen aikana alppisimulaattoria on käynyt testaamassa noin 1200 henkilöä. Välillä jono on venynyt jopa muutaman tunnin mittaiseksi, mutta ihmiset ovat olleet sinnikkäitä ja jaksaneet odottaa. Innokkaita testaajia on ollut iän ja sukupuolen osalta ollut laidasta laitaan, 3-vuotiaasta tytöstä iäkkäämpään mieheen.

– Painavasti mieleeni on jäänyt 91-vuotias herrasmies, joka halusi testata laitettamme ja todella yllättyi sekä piti siitä. Lisäksi lapset ovat ottaneet tämän innolla vastaan sekä tulleet uusintalaskulle uudestaan ja uudestaan, jopa kolme kertaa päivässä, kertoo DNA:n kiertuemanageri Carl-Wilhelm Sten.

Kiertuetta vetävälle DNA:n porukalle viesti alppisimulaattoria testanneilta on ollut positiivinen. Poikkeuksetta jokaisen virtuaalilaskun jälkeen naamalla on ollut leveä hymy ja elämystä on kuvailtu yllättävänkin todenperäiseksi.

– Kyllähän se vähän jännitti, mutta toteutus oli kyllä mahtava ja aito, hehkuttaa laitetta juuri testaamassa käynyt Antti Heikkinen.

Sponsorointi viety uudelle tasolle

Idea alppisimulaattorista lähti mainostoimistosta ja simulaattorin kehittäminen laitettiin käyntiin vuosi takaperin. Vastaavanlaista laitetta Suomessa tai maailmalla ei ole aikaisemmin tavattu.

– Suomessa sponsorointi on vielä lapsenkengissä. Tämä on täysin uusi tapa sponsoroida ja panostaan alppihiihtoon, sanoo DNA:n markkinointipäällikkö Katriina Jokela-Ruuskanen.

Myös Suomen alppimaajoukkueen viesti projektista on ollut yllättynyt, mutta positiivinen. Laitetta on kehuttu jopa hyväksi mentaaliseksi treenaamiseksi, kun rinteeseen ei pääse.

Laitteen kyydissä tuntee tykittävänsä alas kuin oikea alppinisti

Onneksemme myös Lumipallon toimittaja pääsi testaamaan laitteen. Yhteenveto alppisimulaattorin tarjoamasta kokemuksesta on seuraava.

Laite toimi uskomattoman hyvin. Heti alun hissimatkalla tunsin nousevani rinnettä ylös oikean maajoukkueen kanssa. Pyörittelin päätäni hississä ja näin 360 astetta ympärilleni. Huipulle päästyäni tunsin kylmän tuulen ihollani.

Myös rinteessä tunne oli sanoinkuvaamattoman todellinen. Minä todella pääsin Kampin kauppakeskuksen sisällä fiilikseen kuin olisin Hintertuxin jäätiköllä Itävallassa. Heti ensimmäisellä laskulla tärinä jalkojen alla sekä rinteen muodot ja käännökset nappasivat mukaan, puhumattakaan toisesta skicross -laskusta. Tällä laskulla kuuluin siihen porukkaan, joka oikeasti hyppäsi hyppyrin nokalla ja jolta alastulossa pääsi kiljahdus.

Vatsassa tuntui välillä nipistystä ja olin intoa täynnä laskun jälkeen siitä, mihin kaikkeen tämän päivän teknologia pystyykään ja kuinka mahtavan kokemuksen yksi sponsorointi-idea minulle tarjosi.

Suosittelen tätä ihan jokaiselle laskemista, vauhtia tai kokemuksia hamuavalle.

Tällaiselta testilasku alppisumulaattorilla näytti:

http://www.youtube.com/watch?v=HvwLxTpY52w

DNA Alppisimulaattoria on mahdollista testata ilmaiseksi vielä seuraavilla paikkakunnilla:

  • 23.–27.2. Helsinki, Kamppi
  • 3.–5.3. Kouvola, Veturi
  • 10.–12.3. Raisio, Mylly
  • 17.–19.3. Kuopio, Matkus
  • 22.–24.3. Oulu, Zeppelin

Teksti ja kuva: Anette Kerkelä