Hyppää sisältöön

Lappi houkuttaa vieraita – Lufthansa tuplaa lennot

Lufthansa kaksinkertaistaa lentovuorot Münchenistä Kittilään ensi talvena.

Lufthansan lisäksi Lapin taivaalla operoi tulevana talvena myös moni muu ulkomaalainen toimija.

Lufthansalle toinen viikottainen lento Kittilään

Joulukuussa viikottaiset lennot Münchenistä Kittilään aloittanut Lufthansa operoi ensi talvena myös toisen viikottaisen lentovuoron. Tulevana talvena München-Kittilä reittiä lennetään joulukuu 2016 – maaliskuu 2017 välillä.

– Lentovuorojen lisäys kertoo siitä, että Lapin matkailutuotteet ovat toimineet ja sana on kiirinyt eteenpäin. Otamme ilolla uudet lentovuorot vastaan, sanoo johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Lappiin runsaasti tulijoita myös muualta

Lapin lentokentät houkuttavat tulijoita myös muualta. Brittiläinen Monarch aloittaa ensi talvena lennot Kittilään Manchesterista ja Lontoosta. Germania puolestaan aloittaa lennot Kittilään Düsseldorfista sekä Rovaniemelle Berliinistä. Kittilään lennetään suoraan myös Helsingistä.

– Positiivisten reittiuutisten takana on kolme tärkeää seikkaa. Ensiksikin kaiken takana on sujuva yhteistyö alueen matkailutoimijoiden ja Visit Finlandin kanssa, joiden kanssa olemme markkinoineet Lappia maailmalla. Toisekseen meillä on pohjoisessa upea luonto ja sen ympärille rakennetut ainutlaatuiset matkailutuotteet. Kolmanneksi Finavian lentoasemilla lentoyhtiöiden operointikustannukset ovat edullisemmat kuin monissa muissa talvikohteissa, luettelee Sundelin.

Reittilentojen lisäksi talviaikaan Lappiin lennetään valtavasti charter-lentoja useista eri maista.

– Nyt meidän on vain huolehdittava siitä, että turistit viihtyvät ja jakavat positiivisia matkakertomuksia eteenpäin. Matkailutuotteidemme on oltava priimakunnossa, jotta menestys voi jatkua. Kilpailu matkakohteiden välillä on todella kovaa, jatkaa Sundelin.

Lähde: Finavia
Kuva: valentin hintikka via Compfight cc