Hyppää sisältöön

Nyt se on virallista – Levillä pidetään tuplajuhlakilpailut

Kansainvälisen hiihtoliiton lumikontrollissa varmistui, että Levillä lasketaan tänä vuonna pujottelun maailmancupin avaus

Vaikka paljon on vielä töitä tehtävänä, niin kilpailu voidaan ilman muuta pitää. Levin uudet lumetusjärjestelmän investoinnit olivat merkittävässä asemassa siinä, että vallitsevissa olosuhteissa kilparinne on saatu näin hyvään kuntoon tällaisessa ajassa, kommentoi Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n naisten kilpailujen päällikkö Markus Mayr.

Viime päivien pakkasjaksojen aikana lunta on tehty kovalla tahdilla ja työt jatkuvat yhä.

– Lunta on tehty noin 70 prosenttia kokonaismäärästä ja töitä painetaan jatkuvasti. Onneksi meillä on osaava ja luotettava henkilökunta, jonka ansiosta kisat pystytään pitämään, iloitsee kilpailun johtaja Petri Tuomikoski.

Tuplajuhlia tänä vuonna vietetään siksi, että nykymuotoinen Levin kilpailu (miehet ja naiset yhdessä) täyttää kymmenen vuotta, ja alppihiihdon maailmancup juhlii tällä kaudella 50-vuotista taivaltaan. Positiivisesta lumikontrollin tuloksesta on luonnollisesti mielissään myös kilpailun pääsihteeri Mikko Luukkaa.

– Onhan tämä hieno juttu, että saatiin odotettu varmistus. Tämän mukaan me olemme eläneet koko ajan, ja nyt voimme keskittyä loppuvalmistelujen tekemiseen pystyäksemme varmistamaan sen, että yleisö viihtyy varmasti juhlakisoissa, Luukkaa hehkuttaa.

World Cup Levin tapahtumat käynnistyvät perjantaina 11.11., jolloin mm. Anna Abreu esiintyy Hullu Poro Areenalla. Naisten pujottelun maailmancupin avaus lasketaan lauantaina 12.11. ja miehet avaavat pujottelukautensa sunnuntaina 13.11. Levi Black -rinteessä.

Lähde: Ski Sport Finland