Roope Tonteri voittoon 12/2016
Ajankohtaista, Freestyle, Lumilautailu

Roope Tonteri voittoon big airin maailmancupissa

Roope Tonteri on voittanut big airin maailmancupin osakilpailun Saksassa Moenchengladbachissa. Toiseksi kisassa laski sveitsiläinen Jonas Boesiger ja kolmanneksi Iso-Britannian Billy Morgan. Muut suomalaiset tippuivat finaalista.

Kovatasoisessa finaalissa Tonteri hyppäsi ensimmäisellä kierroksella caballerial 1260 ja keräsi pisteet 89,50, joilla hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmantena. Kun toisella kierroksella hän keräsi backside 1440:stä pisteet 96,50, ei kukaan laskija enää päässyt hänen ohitseen. Yhteispisteet 186,00 riittivät voittoon, eikä kolmannen kierroksen kaatuminen vaikuttanut asetelmiin.

Tonteri oli päivään ja suoritukseensa varsin tyytyväinen, vaikkakin viimeisen kierroksen kaatuminen hieman harmitti:

– Ihan hyvin menee, sain tehtyä omat temput. Taaskaan en vetänyt treeneissä mitään, eli se on vissiin ihan hyvä taktiikka. Aamulla lähdettiin siitä, että ensin päästään finaaliin, sitten otetaan maapaikkojen kannalta Olympialaisia varten tämä homma, lasketaan hyvin ja saadaan suht hyvä sijoitus, että saadaan maapaikkoja ja kisapaikkoja seuraaviin kisoihin – ja se nyt ainakin täyttyi. Toinen päätavoite oli, että päästään pissaamaan purkkiin tänään – ja sekin täyttyi. Eli pakko olla tyytyväinen. Laskut meni hyvin, mutta vikaa hyppyä en ländännyt. Se vähän harmittaa, mutta muuten ihan jepa. Kyllä maistuu.

Mainos, sisältö jatkuu alla

Karsinnoissa Tonteri oli kakkosryhmän toinen pisteillä 91,00. Muut Suomen miehet laskivat samassa ryhmässä. Kalle Järvilehto oli ryhmän 9:s pistein 79,75 ja Mikko Rehnberg 12:s pistein 74,75. Naisten kisan ainut suomalainen, Kristiina Nisula, oli kahdestoista pisteillä 49,25. Naisten kisan voitti itävaltalainen Anna Gasser pistein 184,00.

Kyseessä oli kauden kolmas FIS:n maailmancupin big air -kisa ja toinen kiertueen sisälle rakennetun Super Seriesin osakilpailu.

Lähde: Suomen Lumilautaliitto
Kuva: Oliver Kraus

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Rating: 0 (from 0 votes)