Hyppää sisältöön

Saksalaisjuhlat Levin 2017 maailmancupin miesten pujottelussa

Miesten alppihiihdon maailmancup-avaus Levillä päättyi 12.11.2017 saksalaisjuhliin, kun kokenut Saksan Felix Neureuther vei kilpailun voiton. Ennakkosuosikki, norjalainen Henrik Kristoffersen, jätettiin toiseksi ennen Ruotsin Mattias Harginia. Suomalaislaskijat eivät selviytyneet tänään toiselle kierrokselle.

Alppihiihdon maailmancupviikonloppu Levillä saatiin tänään päätökseen, kun vuorossa oli miesten pujottelu. Päivän nopein Felix Neureuther sai lopulta voittonsa dramaattisten käänteiden jälkeen, sillä avauslaskun jälkeen johtopaikkaa puolustanut Iso-Britannian Dave Ryding keskeytti oltuaan matkalla maansa historian ensimmäiseen maailmancupvoittoon.

levi maailmancup 2017 ryding

Neureutherille cupvoitto oli sen sijaan jo 13:s, mutta ensimmäinen isänä. Kuukauden ikäisen tyttövauvan isä nimesikin voittoporonsa Mathilda-tyttärensä lempinimen mukaan Mattiksi.

– Elämäni ei voisi olla parempaa kuin juuri nyt. Nautin todella paljon laskemisesta ja huomaan, etten ota enää paineita. Laskeminen ei ole enää maailman tärkein asia, vaan se on perheeni, ensimmäistä isäinpäiväänsä korkeimmalla korokkeella juhlinut Neureuhter totesi.

Henrik Kristoffersen ei onnistunut uusimaan kahden vuoden takaista Levin voittoaan, mutta vakuutti olevansa tyytyväinen kakkostilaansa. Päivän hurjimman nousun tuloslistalla teki Mattias Hargin, joka kiipesi avauskierroksen sijalta 12 palkintokorokkeen viimeiselle paikalle kolmanneksi.

Suomalaisittain päivä oli mollivoittoinen, sillä yksikään suomalaismiehistä ei selviytynyt toiselle kierrokselle. Suurilla lähtönumeroilla kilpailuun lähteneistä suomalaisista parhaiten laski Joonas Räsänen, joka oli lopulta 46. jääden kärjestä 2,01 sekuntia. Jens Henttinen oli 56. ja muiden suomalaisten kisa päätyi keskeytykseen.

Levi maailmancup 2017 voittaja Neureuther poro

Yleisö löysi Levin maailmancupin

Sunnuntaina taivaan peittänyt lumisade ei lopulta häirinnyt kilpailun kulkua, vaan pieni pakkanen takasi, ettei tuhatpäinen yleisö joutunut kastumaan sateessa. Yhdestoista kerta Levillä käyty maailmancupviikonloppu saatiin näin onnistuneesti vietyä maaliin. Maailmancupin pääsihteeri Marko Mustonen kertoikin olevansa tyytyväinen tämänkertaiseen kisaviikonlopun järjestelyihin sekä suosioon.

– Arvioidemme mukaan kilpailun tapahtuma-alueilla vieraili enemmän ihmisiä kuin vuosi sitten. Yksi syy vierasmäärän kasvuun oli varmasti lumivarmuus. Moni uskalsi varata kisamatkan hyvissä ajoin, koska tiesi ensimmäistä kertaa käytössämme olleista lumisäilöistä ja niiden antamasta takuusta kisan läpivientiin.

Suomalaisyleisön lisäksi katsomossa viihtyi kansainvälisiä alppihiihtofaneja kaikkialta Eurooppaa. Erityisesti norjalaiset ovat löytäneet hyvin Levin kisakatsomon.

– Levin kisa-alue on erittäin kompakti ja selkeä verrattuna moneen Keski-Euroopan maailmancupkylään. Kun Leville pääsee, on täällä liikkuminen poikkeuksellisen vaivatonta.

Levin maailmancup on merkitty kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n kilpailukalenteriin vuoteen 2020 saakka. Varmuus tulevasta antaa mahdollisuuden investoida ja tehdä kehitystyötä tuleviinkin kisoihin.

– Uudistimme tänä vuonna kisan identiteettiä ja lappilainen mystiikka sekä suomalaisuus tulee näkymään selkeästi tulevissakin Levin maailmancupeissa, Mustonen vakuuttaa.

Lähde: Ski Sport Finland
Kuvat: World Cup Levi