Kesälajit, Muut aktiviteetit, Yleinen

Maailman parhaat surffirannat – katso hurmaavat videot

Näissä kahdeksassa surffikohteessa nautit takuulla!

Kahdeksan klassikkokohdetta eli maailman parhaat surffirannat! Katso videot aurinkoisista surffirannoista ympäri maailman.

1. Havaiji

Maailman parhaat surffirannat -listaus ei ole täydellinen ilman Havaijia, sillä Tyynenmeren saarten alkuperäisasukkaiden keskuudessa syntynyt surffaus on kehittynyt nykyiseen muotoonsa erityisesti Havaijilta tulleiden lajitaiturien johdolla. Havaiji onkin edelleen se kohde, jonne surffauksesesta intohimon löytäneet todennäköisesti päätyvät elämänsä jossain vaiheessa. Eikä ihme, sillä olosuhteet ovat Havaijilla ihanteelliset lajin harrastamiselle. Parhaimmistoon kuuluvat surffirannat löytyvät Oahun saaren North Shorena tunnetulta pohjoisrannikolta.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

2. Kalifornia

USA-suffauksen klassikoihin lukeutuu myös Kalifornia mahtavine rantoineen. Aurinkoisen osavaltion surffipääkaupinkina pidetään osavaltion eteläosasta löytyvää Huntington Beachia, jonka historia nivoutuu keskeisesti myös surffauksen laajempaan leviämiseen Kaliforniaan 1900-luvun alkupuolelta alkaen. Surf Citynä tunnettu Huntington Beach on nykyisin kuin ilmentymä populaarikulttuurin tunnetuksi tekemästä kalifornialaisesta elämäntavasta. Ehdoton vierailukohde maailman parhaista surffirannoista kiinnostuneille!

3. Australia

Myös mielikuviin australialaisesta elämänmenosta on vahvasti iskostunut aurinkoiset rannat surffareineen. Mielikuva ei ole väärä, sillä rennon nautinnollisen elämänasenteen oivana aisaparina Australiassa olosuhteet ovat erittäin otolliset surffauksesta nauttimiseen. Kokonaisuudessaan maassa on yli 10 000 rantaa ja valtaosa väestöstä osuu maksimissaan 50 kilometrin päässä rannikosta. Klassikkokohteen asemaan Australian surffirannoista voidaan nostaa kokonaisuudessaan Gold Coastin alue.

4. Tahiti

Tyynenmeren originaali surffikohde löytyy Tahitilta. Ensimmäisten eurooppalaisten tutkimusmatkailijoiden havaintojen mukaan paikalliset harrastivat surffausta täällä jo 1700-luvulla ja todennäköisesti jo paljon aiemmin. Nykyisin eteläisen Polynesian Tahiti on suosittu matkailukohde eri puolelta maailmaa tulevien surffaajien keskuudessa. Suosio on helppo ymmärtää tutustumalla, millaisia aaltoja meri parhaimmillaan tarjoilee. Todellisuudessa valtava Teahupoo on vain parhaimpien osaajien kesytettävissä.

5. Bali

Bali, nykyisen surffikulttuurin yksi keskeinen näyttämö löytyy päiväntasaajan eteläpuolelta Jaavanmeren ja Intian valtameren lämpimästä huomasta. Jo 1930-luvulta alkaen Balin aurinkoiset rannat ovat houkuttaneet alueelle laineiden perässä matkustavia surffareita. Monipuolisten palveluiden ja miellyttävän ilmaston takia Bali onkin nykyisin yksi suosituimpia kohteita lajin saloihin tutustumiseksi, sillä Balilta löytyy useita surffikouluja ja lainelautojen vuokraamoja. Iso osa alueen parhaista aalloista löytyy Balin etelärannikolta ja erityisesti Bukitin niemimaan ympäriltä.

6. Brasilia

Atlantin aalloille haluavan lautailijan klassinen unelmakohde ja samalla yksi maailman parhaista surffirannoista löytyy Brasiliasta. Surffaus on suosittu ajanviettotapa ja surffaamaan pääsee esimerkiksi Rio de Janeiron maailmankuuluilla rannoilla. Todellinen surffareiden trooppinen paratiisi löytyy kuitenkin noin 1400 kilometrin päässä Rio de Janeirosta pohjoiseen Bahian osavaltiosta. Itacaré on nouseva matkailukohde, jonka useat upeat aurinkoiset hiekkarannat tarjoavat täydelliset olosuhteet Atlantin aalloista nauttimiselle.

7. Portugali

Atlantin Euroopan puoleisilla rannoilla surffareiden kulku suuntautuu usein Brasilian entiseen emämaahan Portugaliin. Ja miksipä ei, sillä maanosamme parhaimpiin kuuluvat aallot iskevät yhä kasvavan vierailijajoukon iloksi tänne Euroopan lounaiskolkkaan. Portugalin rannikko on täynnä erinomaisia surffispotteja, mutta klassikkojen ystävien on hyvä suunnata pieneen Nazarén kalastajakylään, jossa todistetusti useamman kerran on taltioitu maailman suurimpia surffattuja aaltoja.

8. Baskimaa

Euroopan parhaimmistoon kuuluvaa surffausta on löydettävissä myös Atlantin rannoilta Pohjois-Espanjan ja Etelä-Ranskan rajaseudulla ja erityisesti Baskimaana tunnetulta Espanjan itsehallintoalueelta. 200 kilometriä monipuolista rannikkoa, isoja aaltoja sekä taitavia surffareita tiivistävät hyvin Baskimaan potentiaalin. Espanjan vauraimpiin kuuluva alue on mielenkiintoista lomailuseutua myös surffaamattomille – historiaa ja kulttuuria, lämmittävää aurinkoa sekä hyvää ruokaa onnistuneen matkan muistoiksi.

Lisätietoa aiheesta:
Viisi kohdetta, joissa voit yhdistää ranta- ja lumiloman

Teksti: Antti Hurskainen
Kuva: Shutterstock.com


Avainsanat:
, , , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Maailman parhaat surffirannat – katso hurmaavat videot
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 2 ääntä)
Loading...