Hyppää sisältöön

SNØ Oslo – ympärivuotista hauskanpitoa lumella

Mahtavien maisemien Norjassa pääsee halutessaan laskemaan myös toisenlaisissa puitteissa. Maan pääkaupungista löytyy nimittäin moderni sisälaskettelukeskus SNØ Oslo monipuolisine oheispalveluineen.

SNØ Oslo on arkkitehtonisesti huikea kokemus – futuristinen rakennus, josta ei ulospäin aukottomasti paljastu, mitä varten se on olemassa. Sisällä osaset loksahtavat ymmärrettävästi paikalleen, keskus palvelee lumilajien ystävien tarpeita.

Keskus on tiettävästi ainut paikka maailmassa, jossa lumelle pääsevät sekä murtomaahiihdon, lumilautailun, alppihiihdon ja parkkilaskemisen harrastajat ympäri vuoden. Aloittelijat, aktiiviharrastajat, kilpaurheilijat ja perheet, kaikki kohderyhmät on huomioitu monipuolisen keskuksen suunnittelussa. Unohtamatta jääkiipeilijöitä.

Tekemistä löytyy myös heille, jotka eivät tohdi tai halua harrastaa lumelle. Ravintolapalvelut sekä urheilu- ja ulkoiluvälinekaupat saavat ajan pysähtymään tunneksi tai vaikka koko päiväksi.

SNØ Oslo: laskettelu ja lumilautailu sekä hiihtäminen

Suomalaisesta vinkkelistä puitteet laskemiseen ovat vähintään kohdillaan: korkeuseroa 80 metriä, pituutta 500 metriä ja jyrkkyyttä parhaimmillaan 22 astetta. Mittaluokkaa kuvaa, että puitteiltaan rinnepuoli vastaa keskimääräistä Etelä-Suomen hiihtokeskusta. Hissipuolella SNØ-keskus pistää tosin paremmaksi: tarjolla on nimittäin nappi- ja mattohissin lisäksi myös mukavan ylellinen 4-hengen tuolihissi. Aikamoista luksusta.

Rinnevalikoimassa on huomioitu niin lapset, kilpalaskijat, harrastelijat kuin parkkipuoli. Laskuopetusta on saatavissa ammattilaisten hiihdonopettajien toimesta.

Hiihtämisen makuun pääsee myös perinteisen tai vapaan murtomaasuksilla. Kilometrin mittainen hiihtolatu tarjoaa  korkeuseroa kokonaisen 32 metrin verran.

> Tutustu SNØ Oslo -keskukseen virtuaalikierroksella.

Lähde ja kuvat: SNØ Oslo
Virtuaaliesittely: Northman VR

Tutustu Norjan hiihtokeskuksiin Lumipallossa