Ajankohtaista, Yleinen

Toivekirje Joulupukille

Joulu on jo ovella. On aika esittää tämän erikoisen vuoden toiveet Joulupukille. Olemme olleet kilttejä ja joutuneet luopumaan monesta talven ilosta, joten toiveet ovat suuria. Luotamme nöyrinä kuitenkin Joulupukin kykyyn hoitaa asiat kuntoon.

Toivekirje ei sisällä yhtään tavaratoivetta, vaan paljon suurempia, henkimaailman asioita. Tavaraahan maailmassa riittää… Suurin toive on saada korona kuriin. Lääkeyhtiöt ovat työskennelleet kuumeisesti rokotteen parissa ja kokonaistilanteessa on alkanut näkyä valoa. Suuri kysymys on, että pääsemmekö tälle talvelle nauttimaan lumilajeista turvallisesti? Lapin tilanne on lumenkin osalta kutsuva, mutta isompien vuorien ja matkustusrajoitusten avautumista odotetaan sukset valmiiksi pakattuina.

Toinen toive on luminen talvi eteläiseen Suomeen. Joulun osalta tilanne on hankala, mutta talvi on vasta aluillaan. Tontut voisivat mennä Korvatunturilla ulos lumisadetanssin merkeissä ja Petteri Punakuono joukkoineen voisi puhaltaa lumisadepilvet etelään. Japanissa lunta on tullut haitaksi asti, joten tasapuolisempaa kohtelua toivovat ainakin uusimaalaiset.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kolmas toive on talvimatkailun elvyttäminen. Ulkomaan turistien poissa ollessa suomalaisten on otettava homma haltuun ja matkailtava kotimaisissa kohteissa. Lähikohteissakin riittää lumi-iloja! Aina ei tarvitse lähteä kauas. Joululomavarukset ja kansallispuistojen käyntimääräluvut osoittavat, että suomalainen osaa nauttia luontoliikunnasta. Olisiko mahdollista, että ohitamme ulkoliikuntakansana jopa norjalaiset ja joskus vielä päihittäisimme heidät muussakin talviurheilussa kuin jääkiekossa?

Neljäntenä toiveena on järjen käyttö. Ihmisten tulisi noudattaa annettuja ohjeita, jotta vitsaus voitetaan. Viime kevään hölmöilyille ei ole enää varaa. Muuten voi taas tulla kyltti eteen, jossa joko varoitetaan lumettomasta laskijasta tai kielletään harrastus kokonaan. Joulupukin muori voisi ottaa tässä asiassa roolia ja pistää vaikka someen jämäkän kannanottonsa kaulin tukenaan. Jos itse Joulupukki tottelee muoria, niin mikseivät muutkin?

Viidentenä toiveena on Joulupukin oman maa-alueen, eli Lapin toimintojen säilyttäminen. Yrittäjien pitäisi kotimaisin konstein selvitä kohti parempaa tulevaa. Monissa palveluissa saattaisi olla hintojen tarkistamisen paikka, sillä arvokkaille safareille ei suomalainen lähde ihan noin vain. Ulkomaalaiset ovat valmiimpia maksamaan elämyksestä, joka toteutuu kenties kerran elämässä. Iso kiitos on annettava hiihtokeskuksille, jotka ovat lumitykeillään ja jämäkällä kehittämistoiminnallaan tehneet varmasti parhaansa!

Kuudentena ja viimeisenä toiveena on runsasluminen talvi pohjoisen tuntureille. ”Vanhaan hyvään aikaan” riitti lunta aina pääkaupunkia myöten, mutta varsinkin viime talvena lunta oli yllin kyllin pohjoisen tuntureilla.

Joulupukki voisi kilauttaa kaverilleen Pakkasherralle, että viileät virtaukset ja runsaat lumisateet pöllyttäisivät valkeaa mannaa ympäri Lappia. Pääsisivät rinteiden turvallisuusjoukot, ski patrolit, tekemään töitään laskijoiden iloksi!

Terveellistä ja lumista talvea kaikille! Yritetään nauttia talven iloista.

 

Lumipallon väki toivottaa hyvää Joulua ja runsaslumista vuotta 2021!

Teksti ja kuvat: Jyrki Lehto


Avainsanat:
, , , , , , , , ,
Arvostele artikkeli:
Toivekirje Joulupukille
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä
Loading...