Ajankohtaista, Lappi, Yleinen

Joulupukin laskumaastot

Korvatunturi on tunnetuista paikoista yksi tuntemattomimmista maapallolla. Se on kuitenkin Joulupukin koti ja tonttujen temmellyskenttää. Lumipallo halusi selvittää, millaisessa maastossa Joulupukki laskee ja nauttii vapaa-ajastaan.

Joulupukin pitkän iän ja menestyksen takana on ehdottomasti hyvän ruoan, pätevien tonttuapulaisten ja touhukkaan Joulumuorin lisäksi mukavat laskumaastot. Trenditietoisena kaikkien lapsenmielisten idoli on myös löytänyt skinnailun ihanuuden; nousukarvoilla ylös tunturiin ja vauhdilla alas! Toki Petteri Punakuono Air avaa lähitunturimaastot helpommin saavutettavaksi, mutta totta se on: Joulupukki on innokas skinnaaja ja laskija!

Erämaan piilopaikka – Korvatunturi

Korvatunturin tuntemattomuus selittyy sijainnilla. Koilliskairassa erämaa ympäröi ja paikan päälle pitää varta vasten hankkiutua omin voimin. Viimeisen autotien päätepisteestä Kemihaarasta on vielä kymmeniä kilometrejä taivallettavaa. Perinteiset patikointi- ja hiihtoretket ovat saaneet rinnalleen maastopyöräilyn, joten periaatteessa pyörillä pääsee perille saakka.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Kolme huippua

Korvatunturin kolme rosoista huippua sijaitsevat rajavyöhykkeellä, joten alueella liikuttaessa tulee luvat olla kunnossa. Läntisin huippu sijaitsee nippa nappa Suomen puolella. Pyöräily on rajavyöhykkeellä kiellettyä ja laskuhommia kannattaa varmasti suunnitella vain Joulupukin kanssa ettei erehdy laskemaan liiaksi itään.

Etelärinteet ovat jyrkkiä ja siellä voisi nähdä huimapäätonttujen droppailevan kallioilta pehmeään lumeen. Itse tonttulauman johtaja suosii loivempia maastoja ja nautiskelee mielellään keväthangilla auringon helliessä vanhaa pukkia. Onneksi itäisen naapurin pomolla ei ole sananvaltaa Joulupukin reitinvalintoihin, joten saamme jatkaa joulun odotusta levollisin mielin.

Lähitunturit leppoisaan laskemiseen

Korvatunturin korkein kohta on Venäjän puolella 486 metrissä. Joulupukin koti sijaitsee tietenkin Suomen puolella, josta hänellä on mukavat etäisyydet vaikka länteen päin Sokostille ( 718 m) tai lounaassa sijaitsevalle Naltiotunturille ( 428 m). Pukin punaisen nutun on nähty vilahtelevan myös etelämpänä Tuntsan kulmilla, jossa Sorsatunturin ( 629 m) maastossa on upeaa laskumaastoa.

“ Joulupukin maa,

Totta on se satua ja unta,

Joulupukinmaa.”

Sydämellistä joulua ja laskurikasta vuotta 2022 koko Lumipallon tiimiltä!

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)
Joulupukin laskumaastot, 10.0 out of 10 based on 1 rating


Avainsanat:
, , , , ,
Arvostele artikkeli:
Joulupukin laskumaastot
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5,00/5 - 1 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.