Ajankohtaista, Alppihiihto, Julkaisut

Joulupukin lahjavinkki laskijoille

Joulupukki haluaa laskumiehenä antaa lahjavinkin innokkaille laskijoille. Markkinoille on ilmestynyt juuri ennen joulua Alpeilla -kirja. Kirjassa matkataan eri alppikohteissa kertoen paikallisista staroista, parhaista paikallisista herkuista ja annetaan tietenkin vinkit hyviin laskukokemuksiin. Kirja on saatavilla Suomalaisesta kirjakaupasta.

Alpeilla -kirja on kooste käymisen arvoisista hiihtokeskuksista, joissa laskemisen ohessa nautitaan alppielämästä yleensäkin. Kirja kertoo laskettelukohteiden historioista, laskupaikoista, ruoista ja elämänmakuisista hetkistä. Keskuksia ei aseteta arvojärjestykseen, sillä jokainen voi aloittaa oman tutkimusmatkansa lukukokemuksen innostamana.

Timo Repo on kirjan pääarkkitehti ja Jyrki Lehto on toiminut enemmänkin laskupuolen asiantuntijana. ”Fox” runoilee kokemuksensa lukuisten alppireissujen voimalla:

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

– Itselleni rinteet ja erityisesti Alpit edustavat äärimmäistä itsenäisyyttä, pelkoa vuoria kohtaan ja suuria tunteita.

”Jysky” Lehto on puolestaan yli 40 vuoden alppikokemuksella kolunnut satoja keskuksia tutkien erityisesti parhaat offarit pöllyttäen puuteria aina mahdollisuuden sattuessa sydämensä kyllyydestä. Suomen mäet edustavat Jyrkille laskemisen kotimaisemia, vaikka laskureissut ovat vieneet mm. Japaniin, Korsikalle ja jopa Havaijille.

Alpeilla myös televisiossa

Pukin toinen vinkki liittyy myös nojatuolimatkailuun. Saman niminen Alpeilla -ohjelma jatkuu isäntänä toimivan Timo Revon vetämänä C-moressa käsittäen 10 jaksoa niin kotimaassa kuin Alpeilla. Kesäjaksoja on tulossa kuusi, joissa retkeillään, pyöräillään ja kalastetaan Suomen kohteissa.

Joulupukki tietenkin toivoo lahjojen innostavan ihmisiä myös liikkumaan lumella tai lumettomana aikana kokemaan niin hiihtokeskusten kesämahdollisuuksia kuin erämaan lumoa. Laitetaan kinkut sulamaan ja nautitaan talven riemuista!

Riemuisaa Joulua ja nautinnollisia nojatuolimatkoja!

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)


Avainsanat:
, , ,
Arvostele artikkeli:
Joulupukin lahjavinkki laskijoille
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3,00/5 - 1 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.