Advertoriaali, Ajankohtaista, Yleinen

Kahvia tien päällä suoraan kannettavasta kahvinkeittimestä – millaisen valitset?

Vapaa-aika ei voi olla kulumatta ilman pitkää reissua, viikonloppua meren rannalla tai retkeilyseikkailua perheen tai ystävien kanssa. Jokainen kahvin ystävä tietää kahvin merkityksen juhlapyhien aikana - silloin aamukahvin voi nauttia ilman kiirettä ovista, silloin on vihdoinkin mahdollisuus kokeilla niitä erikoiskahveja, joita on pitänyt varalla, jotta ne voi jakaa ystävien kanssa maistelujuhlissa.

Tässä artikkelissa ehdotetaan joitakin hyviä kannettavia kahvinkeittimiä, joita voit ottaa mukaan seuraavalle seikkailullesi tai nauttia kotona kokeillessasi täysin erilaista valmistusmenetelmää, joten lue eteenpäin tutustuaksesi eri kahvinkeittimiin, Aeropress- ja Handpresso -kahvinkeittimiin ja selvitäksesi, mitkä pavut sopivat parhaiten näihin kahvinkeittimiin.

Suodatinkahvinkeitin – valmista kahvi matkaa varten kotona

Kahvi voidaan valmistaa matkakäyttöön samalla tavalla kuin kotona. Sinun tarvitsee vain laittaa valmistettu kahvi termospulloon tai matkakuppiin, ja se sopii juotavaksi autossa. Monilla menetelmillä on kuitenkin vaikea valmistaa suurempia määriä kahvia, ja joskus tätä piristävää juomaa haluaa matkalla useamman kuin yhden kupillisen. Onkin parasta valmistaa paljon kahvia kerrallaan suodatinkahvinkeittimellä. Tällä koneella voi valmistaa kerralla jopa 12 kupillista kahvia.

Toimiva kahvinkeitin on kätevä kotona useista syistä. Sillä voi keittää kahvia sekä päivittäistä juomaa kotona että matkoilla. Jos kotona on useampi kuin yksi kahvin ystävä, voit helposti valmistaa useita kupillisia hyvänmakuista kahvia kerralla. Ja sillä aikaa, kun suodatinkahvinkeitin keittää kahvia, voit valmistaa aamiaista tai harrastaa muita aktiviteetteja. Monet pitävät suodatinkahvinkeittimistä myös niiden helppokäyttöisyyden vuoksi. Erityistietoja tai -taitoja ei tarvita: sinun tarvitsee vain maksaa lisätä vettä, laittaa jauhettu kahvi suodattimeen ja kahvi on jo valmistumassa. Tosin monet suodatinkahvinkeittimet voidaan ohjelmoida valmistamaan kahvia tiettyyn aikaan.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Voit siis täyttää kahvinkeittimen vedellä ja jauhetulla kahvilla illalla, ohjelmoida sen ja nauttia kahvisi aamulla tai kaataa sen termospulloon ja ottaa sen mukaan.

Aeropressin taika – valikoima

Aeropress-nimellä tunnettu pieni kahvinkeitin, kuten nimikin kertoo, käyttää kahvin keittämiseen painetta. Sen keksi vuonna 2005 Alan Adler, Stanfordin yliopiston konetekniikan professori, ja sitä arvostetaan tähän päivään asti sen ainutlaatuisen rakenteen ja kyvyn vuoksi valmistaa hyvää kahvia melko yksinkertaisesti. Kun puhumme paineesta, moni ajattelee heti espressokoneen, jossa tarvitaan sähköä ja pyörivää pumppua, jotta saadaan luotua oikea ympäristö uuttamiselle. Kuten Appliance Science testaa tätä panimotyökalua ja kertoo, valmistustapa on kuitenkin erittäin helppo ja samalla nerokas – tarvitaan vain käden painallus, jotta vesi saadaan pakotettua jauhettujen papujen läpi. Kahvia haudutetaan 10-50 sekuntia (jauhatuksesta ja halutusta vahvuudesta riippuen), minkä jälkeen se pakotetaan suodattimen läpi painamalla mäntä putken läpi. Muotoilun mukaan voit asettaa pohjan kahvimukin päälle ja keittää kahvin suoraan kuppiin, mikä on erittäin kätevää ja erityisen hienoa matkoilla.

Aeropress-kahvin makuprofiili on hyvin ainutlaatuinen, sillä voit valita eri valmistustyylin espressosta suodatettuun kahviin, ja maut vaihtelevat suuresti. Paineella voit varmistaa tavallisesta espressosta saatavan kermaisuuden ja voimakkuuden, mutta tippakahvia valmistamalla saat puhtaamman ja kirkkaamman maun. Käsin luotu paine ei tosin ole yhtä korkea kuin espressokoneella luotu paine,
joten tasaisuus ja vahvuus voivat olla hieman heikompia. Tämän kahvinkeittovälineen monipuolisuus ei koske vain valmistusta, vaan myös sitä, että voit yhdistää sen kanssa lähes minkä tahansa kahvin, sillä sekä espresson että tiputussyväkahvin ystävät voivat keittää suosikkipapujaan yhdellä välineellä ja nauttia täydellisen makuisesta kupista. Juomat, joita voit valmistaa – espressotyyppistä kahvia, maitopohjaisia juomia (jos käytät lisäksi maidonvaahdotinta), tippakahvia suodattimella ja jopa teetä.

Handpresso-kahvinkeittotyökalu automatkoille ja muuhun tarkoitukseen

Handpresso-kahvinkeitin on toinen tärkeä matkatavara kahvin ystäville, ja tällä kertaa se on suunnattu lähinnä espressofanaatikoille. Pieni, kompakti ja kevyt keittoväline mahtuu matkalaukkuun tai -laukkuun ja lähtee mukaan mihin tahansa seikkailuun. Sinun täytyy lämmittää
vettä ja jauhaa suosikkikahvipapusi, mutta siinä kaikki. Handpresso käyttää Aeropressin tavoin painetta kahvin uuttamiseen. Tässä tapauksessa paine muodostuu käsin pumppaamisen aikana.

Ainutlaatuisen rakenteen ansiosta voidaan luoda tarpeeksi painetta kermaisen espresson valmistamiseksi, mutta mitä enemmän painetta haluat, sitä enemmän pumppausta sinun on tehtävä, joten espressokupin valmistaminen 16 baarin paineella vaatii muutaman minuutin ja hieman vaivaa, varsinkin jos haluat valmistaa muutaman paukun itsellesi ja ystävillesi peräkkäin.

Monipuolisuuden osalta Handpresso mahdollistaa espressotyyppisten juomien valmistuksen, ja jos sinulla on maidonvaahdotin, voit lisäksi valmistaa minkä tahansa maitopohjaisen juoman, joka koostuu espressosta ja maitovaahdosta, mutta tuotemerkki keksi Handpresso auto -laitteen, jota voidaan käyttää autossa ja joka saa virtansa 12 V:n savukkeensytyttimen pistokkeesta, mikä tekee valmistuksesta erittäin helppoa ja erittäin kätevää automatkan aikana. Toinen hieno ominaisuus on se, että Handpressoa voidaan käyttää jauhetulla kahvilla tai E.S.E. (Easy Serving Espresso) -kapseleilla, mikä helpottaa puhdistusta paljon ilman, että kahvinporoja jää työkaluun. Kun Digitaltrends testasi sitä ajomatkan aikana, he huomasivat, että kahvi kannattaa keittää ajotauolla, vaikka valmistusprosessi on melko helppo, kaataminen voi olla hankalaa tien päällä, eikä kukaan halua, että kahvia roiskuu auton istuimille!

Maun suhteen voit ajatella tavallista espressoa – rikas ja kermainen, koska paine voi olla melko korkea, ja itse asiassa korkeampi kuin Aeropress-kahvilla, saat voimakkaampaa ja kermaisempaa kahvia. Voit muuttaa makunuotteja pumppaamalla enemmän tai vähemmän paineen säätämiseksi tarpeen mukaan.

Lomalla ollessasi viimeinen asia, josta haluat huolehtia, on se, miten keität kunnon kupin kahvia. Niinpä luotettava kahvinvalmistusväline, jota voit käyttää kotona ja ottaa mukaasi riippumatta siitä, missä ja miten matkustat (autossa, lentokoneessa, jopa pyörällä?), saattaa olla paras ratkaisu kahvitarpeisiisi. Kevyt ja kompakti muotoilu sekä loistavat tekniset ratkaisut mahdollistavat sen, että voit olla barista missä tahansa ja valmistaa kahvijuomia espressosta tippakahviin tai jopa cappuccinoon, kunhan maito on käden ulottuvilla. Matkusta ja nauti kahvista missä ikinä oletkin.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: +1 (from 1 vote)
Kahvia tien päällä suoraan kannettavasta kahvinkeittimestä - millaisen valitset?, 9.0 out of 10 based on 1 rating


Avainsanat:
, ,
Arvostele artikkeli:
Kahvia tien päällä suoraan kannettavasta kahvinkeittimestä – millaisen valitset?
1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4,00/5 - 1 ääntä)
Loading...

Kommentoi artikkelia tai keskustele aiheesta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.