Hyppää sisältöön

Bad Gastein – Lämpimiä lähteitä ja nautittavia rinteitä

Bad Gasteinia ei turhaan mainosteta yhdeksi Itävallan suosituimmista laskettelukohteista. Yli 220 kilometriä rinteitä viidellä eri rinnealueella, erittäin moderni hissijärjestelmä sekä loputtomasti offareita. Bad Gasteinin kylä sijaitsee 1 100 metrin korkeudessa, ja parhaimmillaan lasketaan miltei 2 700 metriä merenpinnan yläpuolella.

Bad Gasteinin lämpimät lähteet tekevät kohteesta myös yhden harvoista aidoista kylpyläkohteista Euroopassa, sillä thermal-vesi on houkutellut paikalle ihmisiä jo vuosisatoja. Alueelle on myös vaivatonta saapua: Suomesta on viikoittaisia lentoja Salzburgiin josta on lyhyt kuljetus (1h 15 min) perille kauniiseen Bad Gasteiniin.

Kylänä Bad Gastein eroaa huomattavasti perinteisistä alppikylistä. Vanhan keskustan arkkitehtuuri on pääosin peräisin 1850–1930-luvuilta ja alueella on runsaasti vaikuttavia kivirakennuksia puutalojen sijaan.

Bad Gastein on Itävallan suosituimpia hiihtokohteita

Viisi hiihtoaluetta, moderni hissijärjestelmä sekä horisontissa siintävä, Itävallan korkein vuori Grossglockner ovat loistavien kylpyläpalveluiden ohella oivia laskukansan houkuttimia nykypäivänä. Kylpylän lämmössä on mukava palautella laskemisessa maitohapottuneita jalkoja.

Keski-Euroopan suurin luonnonpuisto

Gasteiner-laakson korkein (2700m) laskettelualue on Sportgastein, josta on näkymät Grossglocknerille. Sportgasteinissa on upeita carving-rinteitä, jotka kohoavat usein laskijoiden suosikeiksi. Carvingin lisäksi alue sopii loistavasti offpiste-lasketteluun ja offaria riittää myös Schareckin reiteiltä.

Bad Gasteinin rinteissä on valinnanvaraa. Tuulisina päivinä on mukavampi laskea metsän suojassa kulkevissa rinteissä ja tyyninä aurinkoisina nousta puurajan yläpuolelle ihailemaan maisemia ja laskemaan sydämen kyllyydestä leveillä hyvin hoidetuilla rinteillä.

Silver Bulletin jälkihiihdot

Ylivoimaisesti tunnetuin after ski -ravintola on Silver Bullet, joka sijaitsee n. 300 metrin päässä kylän hissiasemalta Stubnerkogelilta. Neljä kerrosta reipashenkistä ja mutkatonta ravintolaa live-musiikilla takuulla maistuvat pitkän laskupäivän jälkeen.

Lapset huomioitu

Vaikka rinteiden lastenmaa ei Alppien parhaimmistoa edustakaan, otetaan perheen pienimmät erinomaisesti huomioon hotellien ohjelmatarjonnassa. Leikkihuoneet ovat hyvin varustettuja ja lapset viihtyvät ohjaajan hoidossa vähän pidemmänkin tovin – vaikkapa shoppailureissun ajan. Lasten after ski on teemoitettu tapahtuma, josta perheen pienimmät alppihiihtäjät puhuvat varmasti vielä pitkään reissun jälkeenkin.

Täysihoitoa vaihtuvin ruokapaikoin

Bad Gasteiniin myydään matkoja ns. all inclusive-paketein. Yleensä se tarkoittaa syömistä samassa ravintolassa ilta toisensa jälkeen. Bad Gasteinissa illlallisravintolavaihtoehtoja on kuitenkin useita ja niiden välillä voi vaihdella halutessaan vaikka joka ilta.

Plussat

  • Useampi eri luonteinen hiihtoalue pitää mielenkiinnon yllä pidempäänkin
  • Kylpylöiden lämpimät ulkoaltaat ovat mainiota iltaohjelmaa
  • Kylässä monipuolinen ravintolatarjonta

Miinukset

  • Hajanainen hiihtoalue vaatii myös bussisiirtymiä
  • Kylän korkeuserot käyvät raskaaksi huonokuntoiselle
  • Yksiittäiset hiihtoalueet eivät ole erillisinä kovin mittavia

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään

Hiihtokeskukseen liittyvät artikkelit

Laskettelijan unelma – Itävallan henkeäsalpaavimmat rinteet yhden kausikortin alle

9 + 1 Alppien parasta after ski -ravintolaa

Bad Gastein kesällä? Viisi vinkkiä Itävallan monipuolisimpaan kohteeseen

Ura Alpeilla: Savosta hotellinjohtajattareksi Itävaltaan

Lisää hiihtokeskukseen liittyviä artikkeleja