Ischgl - hiihtokeskus
 • Alppimaisema_ischgl
  Alppikylä_ischgl
  Alppikylä_Ischgl_2
  Ravintola
  ischgl maisema vuoret hiihtoalue
 • ischgl kyläänlasku
  ischgl kylä alppikylä
  ischgl hissi laakso
  ischgl samnaun offari
  ischgl rinne Höllenkar
 • ischgl maisema Vesil
  ischgl off-piste Vesil
  see off-pistelasku
  see off pisteet
  ischgl hiihtoalue Höllenkar
 • ischgl tuolihissi c2
  ischgl hiihtoalue
  ischgl vuoret alppimaisema
  ischgl alpit itävalta maisema
  ischgl samnanun Twinliner hissi

Ischgl – Kansainvälinen menomesta

Läntisen Itävallan suosikkikohteeksi on noussut Ischgl hyvän hiihtoalueen ja vauhdikkaan after skin ansiosta. Katukuvassa voi kuulla montaa eri kieltä ja erityisesti itäisen naapurimaan laskettelijat ovat löytäneet oman paikkansa.

Ischgl on kasvanut viime vuosina melkoisesti. Rakentamisessa on kuitenkin onneksi kyetty pitämään alppikylän perinteet kunniassa, vaikka uusia rakennuksia ja hissejä onkin noussut melkoisella tahdilla. Investoinnit ovat olleet suuria, joten keskus kamppailee Itävallan suosituimpien paikkojen tavoin maksukykyisistä harrastajista.

Sveitsin ja Saksan läheisyys näkyy kyläkuvassa, mutta kansainvälinen meininki vain tuntuu lisänneen paikan vetovoimaa. Ischgliin ei tulla pelkästään laskemaan, vaan pitämään hauskaa, useimmiten kaveriporukassa.

Vaivatta Sveitsiin

Ischglin erikoisuus on hissiyhteys Sveitsin puolelle Samnaun kylään. Lasku Palinkopfilta (2 864 m) on mukavan vauhdikasta ja välillä voi piipahtaa rinteen ulkopuolella piirtämässä omat jälkensä vaihtelevaan maastoon. Samnau ei sinällään ole mitenkään erikoinen ja verovapaiden ostosten hyöty on kyseenalainen, mutta retkikohteena se on mukava. Paluu kylästä sujuu hulppeasti kahden kerroksen Twinliner -kabiinilla ja retki kannattaa tehdä hyvissä ajoin, ettei jää jumiin Sveitsin puolelle. Tietä pitkin palaaminen on vaihtoehtona nimittäin pitkä ja kallis.

Alueen korkeimmalta huipulta, Greitspizilta (2 872 m), lähtee hienoja laskuja neljään eri ilmansuuntaan. Alueen etu on, että laskulinjoja voi valita taitotason mukaan, joten porukassa on helppo laskea vaikka mentäisiin välillä eri reittejä. Lisäksi parkki on erinomainen, joten monipuolista laskemista riittää kaikille.

Ischgl tarjoilee aloittelijoille haastavaa

Ischglin kylästä kestää matkustaa hisseillä päärinnealueelle, ja varsinaista aloittelijoiden tai lasten hiihtoaluetta ei kylässä ole. Kylästä pitää nousta Silvretta Arenan hiihtoalueelle, jossa kuitenkin on sinne matkustaneelle palkintona valittavaksi hirveän monta laskumahdollisuutta. Yläaseman ympäristö on suosittu, mutta Palinkopfilla on tilaa paljon ja väkeä vähän.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Vauhdikkaita rinteitä löytyy Höllenkarilta ja Pardatschgratilta ja pehmeää lunta voi löytää aivan rinteiden viereltä ilman suurempaa vaivannäköä. Hiihtoalueen haastavimmat rinteet löytyvät Paznauer Thayan yläpuolelta sekä läheiseltä Höllspitzeltä. Lasku Paznauer Thayalta takaisin kylään on pitkä ja vaatii väliin yhden sompahissinousun polveilevan maaston takia, mutta alhaalla odottaa palkinto: ihmiset ovat viihtymässä ulkosalla eikä säällä ole niin väliä, sillä hauskanpito on tärkeintä.

Suomalainen löytänee sopivan tasapainon mainion hiihtoalueen ja vauhdikkaan after skin välimaastosta. Ala-aseman vieressä sijaitsevan Kuhstallin vauhti voi helposti viedä mukanaan. After skin viettämiseen on runsaasti valinnanvaraa. Tämä kylä ei hiljene myöhemminkään illalla, kun monot on käyty vaihtamassa kekkeröintikenkiin.

Läheinen Galtür

Laakson perällä sijaitsee piskuinen Galtürin hiihtokeskus 1600 metrin korkeudessa vain 10 kilometriä Ischglin kylästä. Maisemat ovat huikaisevat ja kylä on perinteinen ja rauhallinen. Hissejä on kymmenen ja oma freeride-alue piippariportteineen on varsin onnistunut.

Perheen pienimmille alue on oivallinen, mutta laskettavaa riittää hyville harrastajille ainakin muutamaksi päiväksi. On selvää, että Ischgl on alueena omaa kokoluokkaansa, mutta vierailu naapurikeskukseen kannattaa tehdä varsinkin hyvällä säällä.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 7.3/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: +1 (from 1 vote)
Ischgl – Kansainvälinen menomesta, 7.3 out of 10 based on 3 ratings

Plussat

 • Kansainvälinen ja vauhdikas
 • Laaja ja monipuolinen hiihtoalue
 • Toimiva hissiverkosto

Miinukset

 • Ei varsinaista hiihtoaluetta kylässä
 • Paluumatkalla kylään käytettävä ankkurihissiä
 • Lapsiperheille haastava hiihtoalue