Hyppää sisältöön

Nauders – Kolmen maan rajalla

Mikäli haluaa käydä lomalla eri maissa, itävaltalainen Nauders on oiva kohde. Italian ja Sveitsin rajat ovat vierellä ja hissiliput pelittävät maiden rajojen ylittämisen jälkeenkin.

Naudersia ympäröivät Ötztalin Alpit, Silvretta ja Samnaun vuoristot. Niiden majesteettiset huiput kuten Piz Lad (2 808 m), Bergkastelspitze (2 912 m), Glockturm (3 356 m), Weißseespitze (3 426 m) ja Weißkugel (3 739 m) ovat Alppienkin mittakaavassa korkeita vuoria.

Kylä sijaitsee 1 400 metrin korkeudella merenpinnasta joten Nauders on hyvin lumivarmaa aluetta ja kausi jatkuu pitkälle huhtikuuhun. Hiihtoalueita on kolme: Bergkastel, Schöneben ja Haideralm, joista löytyy parahultaista laskettavaa jokaisen tasoiselle laskijalle.

Rajoja ylitetty ennenkin

Hiihtolomailija ei aina huomaa vaihtaneensa maata, mutta vain muutama kilometri Naudersista etelään on Italian raja, jonka ylittää toisinaan aivan huomaamattaan. Etelästä löytyy myös kuuluisa Reschenin sola, jonka kautta on kuljettu Alppien yli jo lähes kahden vuosituhannen ajan ja hyvin vaihtelevin aatoksin.

Nauders on lempeä ja helppo

Nauders on kohteena kohtuullisen kompakti ja helposti hahmotettava. Paikka on syrjäisemmän sijaintinsa ansiosta “säästynyt” massaturismilta. Lomaviikon aikana oppii ainakin kasvoilta tuntemaan liki kaikki muutkin kylässä asuvat hiihtomatkaajat. Kylässä on tarjolla sopivasti kauppoja, ruokapaikkoja ja muita palveluita sekä luonnollisesti after-skitä, jonka meininki on aidon itävaltalainen ilman ylilyöntejä.

Plussat

  • Mahdollisuus lasketella kolmessa maassa
  • Säästynyt massaturismilta
  • Sopii harrastajatasoisille laskijoille

Miinukset

  • Haastava laskettava loppuu nopeasti
  • After ski hiljaista
  • Ei kansainvälistä ilmapiiriä

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään