Hyppää sisältöön

Serfaus – Itävallan lapsiystävällisin

Serfaus on perinteiseen itävaltalaiseen tyyliin rakennettu kylä, jonka rinteet tarjoavat yli 200 kilometrin verran laskettavaa. Virallisemmalta nimeltään Serfaus-Fiss-Ladis on kolmen kylän alueella toimiva hiihtokeskus.

Serfaus ja sen hissijärjestelmä toimivat sujuvasti ja hiihtoalueelta toiselle siirtyminen on vaivatonta. Kylän keskusta on suurelta osin rauhoitettu autoliikenteeltä, mutta sen läpi kulkeva metro kuljettaa parissa minuutissa päähissien ala-asemalle.

Serfaus on lumivarma hiihtokeskus

Serfauksen kylä ja rinteet sijaitsevat korkealla ja keskus on lumivarma. Rinteet ovat pitkiä ja leveitä ja sopivat nautiskelijoille ikään katsomatta. Masnerin luonnonpuistoalueella ovat hiihtoalueen korkeimmat huiput. Fissin ja Ladiksen rinteet ovat pitkiä, pisimmillään mutkittelua voi jatkaa 13 km alaspäin kohti Ladiksen kylää.

Serfaus on lapsiystävällinen ja lapsille on paljon erilaisia teemapuistoja, joissa voi touhuta ja seikkailla sekä sukset jalassa että ilman suksia. Näistä mainittakoon esimerkiksi Kinderschneealm, joka on laaja leikki- ja laskettelualue Komperdellbahn-hissin väliaseman vieressä. Komperdellin hissin alapuolella sijaitseva, eläinhahmoilla leikittelevä, Murmli Trail -puisto ihastuttaa myös pientä laskijaa. Puiston läpi voi laskea ja jatkaa siitä Serfauksen kyläänlaskuun.

Serfauksen alueella on kaksi Flight & Cross -parkkia vierekkäin ja niihin pääsee vetämään hyppyreitä ja reilejä. Kolmas Snowpark on Fissin rinteillä, Schönjochin alueella.

Paljon vaihtoehtoja

Serfauksessa on myös kaikenlaista oheistoimintaa maastohiihdosta vaijeriliukuun, kelkkarataan ja huvipuistomaisiin laitteisiin saakka. Paikallinen hiihtokoulu järjestää viikoittain rinnetapahtuman, jossa pimeän tultua voi seurata kuinka ”valoisaa” laskeminen voikaan olla. Sen päätteeksi voi kelkkailla takaisin kylään kauniisti valaistua reittiä pitkin.

Nahkahousuja ja komeita viiksiä

Rinneravintoloita on useita ja niistä voi valita omien tarpeiden mukaan suurta tai pientä, itsepalvelua tai pöytiintarjoilua. Ruuhka-aikaan eli puolenpäivän jälkeen voi tarjoilijaa tosin joutua odottamaan tuskastuttavan pitkään.

Rinnepäivän päätteeksi on kiva pistäytyä paikalliseen after skihin, jossa on aitoa tirolilaistunnelmaa, iloisia lauluja ja parhaimmillaan komeita viiksiä ja nahkahousuja. Serfauksessa on useita paikallista ja kansainvälistä ruokaa tarjoavia ravintoloita, joihin kannattaa tehdä pöytävaraus. Kylien iltaelämä on melko rauhallista, mutta ei kuitenkaan täysin pysähtynyttä.

Plussat

  • Pitkät ja leveät rinteet sopivat nautiskelijoille
  • Lapset otettu kaikessa hyvin huomioon
  • After skissä aitoa tirolilaistunnelmaa

Miinukset

  • Ruuhka-aikaan voi joutua jonottamaan ravintoloissakin
  • Iltaelämä todennäköisemmin rauhallista kuin vauhdikasta
  • Ei kovin paljoa tekemistä haasteita kaipaaville

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään

Hiihtokeskukseen liittyvät artikkelit

Alppien suosituimmat hiihtokeskukset – 10 unelmakohdetta

Itävallan parhaat rinteet – tunnetko nämä?

Maastohiihto Alpeilla

Alppien parhaat maastohiihtokohteet – viisi vinkkiä