Hakuba - hiihtokeskus
 • Happo one rinne
  hakuba offarihaikki
  Hakuba Mountains
  Hakuba Cortina hotel
  Hakuba Happo Top
 • Hakuba backcountry
  Hakuba Goruy girls
  Hakuba Tsugaike bc
  Hakuba Tsugaike
  Hakuba trees
 • Hakuba Cortina ala-asema
  Hakuba Cortina rinne
  Hakuba Cortina skiers
  Hakuba Cortina slope
  Hakuba Cortina skiing
 • Hakuba Cortina downhill skiing
  Hakuba Cortina laskijat
  Hakuba Cortina rinteet
  Hakuba Cortina skiers
  Hakuba Cortina off-piste
 • Hakuba Cortina offarit
  Hakuba Cortina puuterilasku
  Hakuba Cortina powder
  Hakuba Cortina powder skier
  Hakuba Cortina restaurant Green plaza
 • Hakuba Cortina hotel Green Plaza
  Hakuba Norikura skiing resort
  Hakuba Happo one hiihtokeskus
  Hakuba Happo one moguls ski lift
  Hakuba Iwatake slopes
 • Hakuba Happo one Indian summer cafe
  Hakuba Happo one rinneravintola
  Hakuba Happo one restaurant
  Hakuba Happo one summer road off-piste
  Hakuba Happo one north side skier
 • Hakuba Happo one restaurant
  Hakuba snow
  Hakuba food
  Hakuba Penke bar toilet
  Hakuba Penke bar
 • Hakuba Cortina puuteri
  Hakuba Cortina powder white room
  Hakuba Cortina powder skier
  Hakuba Cortina puuterihiihto
  Hakuba Cortina face shot
 • Hakuba Cortina pow
  Hakuba Cortina forest powder
  Hakuba Cortina hiihtokeskus
  Hakuba Cortina ski resort Hotel Green plaza
  Hakuba Cortina powder skiing
 • Hakuba Cortina powder tracks
  Hakuba Cortina powder
  Hakuba Cortina off-piste powder
  Hakuba Norikura ski resort
  Hakuba Norikura ski center
 • Hakuba Norikura ski area
  Hakuba Norikura hiking backcountry
  Hakuba Norikura backcountry scenery
  Hakuba Norikura puuteri
  Hakuba Norikura offarit
 • Hakuba Norikura parking
  Hakuba Happo One ala-asema
  Hakuba Happo One hiihtokeskus
  Hakuba Happo One hiihtoalue
  Hakuba Happo One high mountain
 • Hakuba Happo one slopes
  Hakuba village center
  Hakuba Iwatake slopes
  Hakuba Goryu 47 Minekata
  Hakuba Happo one takamaasto
 • Hakuba Happo one Goryu 47
  Hakuba Happo One maisema
  Hakuba Happo one scenery
  Hakuba Happo One north skier
  Hakuba Happo one north skiers at bottom
 • Hakuba Happo One north river
  Hakuba sushi restaurant
  Hakuba keskusta
  Hakuba center
  Hakuba town
 • Hakuba centre bar
  Hakuba Tsugaike
  Hakuba Tsugaike view
  Hakuba Tsugaike backside
  hakuba cortina hotel green plaza
 • hakuba cortina slopes lifts
  hakuba village-center
  hakuba town center
  hakuba norikura village
  hakuba norikura ski resort
 • hakuba norikura skiing
  hakuba tsugaike restaurant kfc
  hakuba tsugaike ski center
  hakuba sumo restaurant
  hakuba happo one offpiste valley

Hakuba – Japanin Alpit

Hakuban laakso on Japanin pääsaaren Honshun suosituin talvimatkailukohde. Erityisesti viikonloppuisin ja loma-aikoina moottoritiet puskevat väkeä Tokiosta kohti upeita vuoria sen minkä tiet vetävät.

Hakuban laaksossa on seitsemän isompaa hiihtokeskusta ja muutama pienempi. Alppien satojen rinnekilometrien keskuksiin verrattuna yksittäiset keskukset eivät ole isoja, mutta neliötä kohti satavaa lunta on tuplasti enemmän. Valehtelematta.

Happo One

Hakuba on Naganon olympialaisten yhtenä näyttämönä toimineen kylän nimi ja sen vieressä sijaitseva Happo One -laakson suurin keskus. Happo Onen rinteet ovat viettäviä ja ne pidetään todella hyvässä kunnossa. Rinteet aukeavat jo aamukahdeksalta ja silloin ne ovatkin parhaimmillaan. Iltapäivällä tuskastuttavan pitkät kumpareikot valmistavat jalat onsenin kuumaan kylpyyn. Happo Onen hissijärjestelmä on sekava ja monin osin vaatisi uudistuksia. Snow Park aukeaa usein vasta helmikuussa, kun uutta lunta ei sada enää päivittäin. Sakka on alue josta löytyy helpoimmat rinteet ja lastenmaa. Kannattaa varautua siihen, että kovalla tuulella hissit voivat olla kiinni alimpia lukuunottamatta.

Puuteria

Japaniin saakka matkustaminen ainoastaan rinnelaskun takia kuulostaa kummalliselta, sillä uutta kevyttä puuterilunta sataa todella paljon. Keskusten rinteitä ei aina ehditä lanata sitä mukaa kun lunta sataa ja tasaisia rinnepohjia on aloittelijankin kiva kurvailla ja maistaa ensimmäiset suulliset tuota kuuluisaa japanin putikkaa.

Happo Onen korkeimmalta hissiasemalta pääsee kiipeämään harjannetta pitkin takamaastoon ja mahdollisuudet puuterihiihtoon ovat rajattomat. Vuoriston nopeasti vaihtuvat sääolosuhteet kannattaa huomioida lähtiessään, harjanne on avoin ja usein tuulinen eikä sinne ole asiaa ilman asianmukaisia varusteita ja tietotaitoa. Samaan tapaan kiiveten voi laajentaa myös Goryun, Tsugaiken ja Norikuran rinnealuetta pitkälle takamaastoon. Hiihtovaeltajille keskukset myyvät yhden nousun lippuja. Hakubassa ollaan tarkkoja asiakkaiden turvallisuudesta ja suhtaudutaan nihkeästi keskusten metsiin pujahtaviin. Virallisesti sitä ei sallita muualla kuin Cortinassa.

Hakuba 47 ja Goryu

Hakuba 47 ja Goryu yhdessä tarjoavat myös runsaasti laskettavaa kaikentasoisille laskijoille. Hakuba 47 on erityisesti parkkilaskijoiden suosiossa ja siellä onkin laakson paras snow park ja pipe. Ruuhkaa on ainoastaan viikonloppuisin ja loma-aikoina. Lapsille ja aloittelijoille on leppoisa hiihtoalue keskusten välissä. Goryun gondoli on usein suljettu kovalla tuulella.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Laakson perällä

Hakubasta pohjoiseen laaksoa seuraten löytyvät Iwatake, Tsugaike Kogen, Norikura ja Cortina. Iwatake tarjoaa kivaa laskettavaa sekä aloittelijoille että harrastajille ja sen parkki on suosittu. Tsugaike Kogenista löytyy vaihtelevia ja pitkiä rinteitä kaikille harrastajille ja keväällä erinomaiset haikkimaastot. Norikuran rinteet ovat suhteellisen helppoja, mutta takamaasto sitäkin mukavampaa metsälaskua. Cortina-laakso perällä kerää eniten lunta ja positiivinen suhtautuminen metsälaskuun on tehnyt siitä laakson suosituimman lumisina puuteripäivinä. Cortinan hotelli on nähtävyys jo sinänsä ja lisäksi edulliset majoitus-, lounas-, onsen-, hissilippu-pakettitarjoukset tekevät keskuksesta visiitin arvoisen.

Pientä ja rauhallista

Hakubasta kohti etelää sijaitsevat Sun Alpina, Sanosaka, Yanaba, Minekata. Keskukset ovat pieniä ja erityisesti paikallisten lumilautailijoiden suosiossa. Yanabassa kaikki laskettava on parkkia ja Minekata on pieni kahden tuolihissin keskus. Siellä voi tuntea laskevansa yksityisessä keskuksessa, harvinaista jos tapaat muita laskijoita ja vielä harvinaisempaa jos näet ulkomaalaisen. Minekatasta on laakson parhaat maisemat kohti Hakuban takaisia 3000m huippuja.

Hissiliput ja palvelut

Jokaiseen keskukseen on hissiliput ostettava erikseen lukuunottamatta Hakuba 47:n ja Goryun keskuksia joissa on käytössä yhteislippu. Lähes kaikilla keskuksilla on tarjouksia, jolloin lounaskupongin saa muutamalla eurolla hissilipun oston yhdessä. Hakubassa ei puhuta kovin hyvin englantia, mutta hymyilemällä helpottaa asiointia. Paikalliset ovat hyvin ystävällisiä ja tarjoavat apua mielellään.

Rinneravintoloissa kannattaa seurata millaisen annoksen milläkin kupungilla saa ja pistää rahat vasta sen jälkeen kuponkiautomaattiin. Hiihtokoulupalveluja saa kaikista keskuksista, isoimmissa on myös englantia taitavia hiihdonopettajia. Hakubassa on myös useampi vuoristo-oppaan palveluja tarjoava yritys.

Onseniin hiihtopäivän päätteeksi

Kylistä parhaiten palvelee Hakuba, josta löytyy eniten kauppoja ja ravintoloita. After ski on täällä tuntematon käsite. Useimmat jatkavat suoraan rinteestä kämpille tai kuumaan kylpyyn eli onseniin. Onseneita kylässä on useita ja monessa hotellissakin omansa. Kylällä on myös pari ilmaista jalkaonsenia. Hakubassa on hyvä hiihtobussiverkosto ja sitä käyttäen pääsee eri keskuksiin. Bussit ovat ahtaita ja isomman seurueen kannattaakin ottaa taksi. Majoitusta tarjoavat hotellit, perinteiset ryokanit eli japanilaistyyliset majatalot sekä useat ulkomaalaisomisteiset lodget. Huoneistoja ja mökkejä on tarjolla vähemmän, mutta niitäkin löytyy. Hakubassa illallispaikkoja on paljon, baareja muutama.

Milloin mennä?

Sesonki Hakubassa alkaa joulun aikaan ja jatkuu maaliskuun ensimmäiseen viikkoon. Tämän jälkeen keskuksissa on tyhjää lukuunottamatta viikonloppuja. Kevät tulee vauhdilla, mutta vaellushiihto jatkuu aina toukokuulle saakka. Puuterinhimoinen laskija saapuu Hakuban alueelle kuitenkin tammikuussa tai viimeistään helmikuun alkupuolella. Eteläinen sijainti tarkoittaa, että aurinko paahtaa lumen nopeasti pilalle toisin kuin pohjoisempana Hokkaidon saarella. Plussakelien riski on olemassa myös sydäntalvella. Kun kelit ovat kohdillaan, on Hakuban laakso todellinen puuteristin helmi joka tarjoaa kaikki edellytykset rentouttavan lasku- ja kulttuuriloman viettoon.

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 0 (from 0 votes)
Hakuba – Japanin Alpit, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Plussat

 • Todella runsaasti puuteria
 • Laajat rinne- ja offarialueet yhteensä (erilliset keskukset yhteenlaskettuna)
 • Alueen kulttuurissa korostuva ystävällinen palvelu

Miinukset

 • Osittain nihkeä suhtautuminen offarilaskemiseen ja plussakelien riski
 • After ski on keskuksessa lähes tuntematon käsite
 • Vanhahtava ja sekava hissijärjestelmä, matkat keskusten välillä