Hyppää sisältöön

Kungsberget – Kuninkaallinen ja moderni

Kungsberget tarjoaa laskumahdollisuuksia kaikille iästä ja lajista riippumatta. Lisäksi keskuksesta löytyy yksi Ruotsin parhaista snowparkeista, jossa tarjolla on temppulaskijoille reilejä, bokseja ja hyppyreitä.

Kungsberget sijaitsee vain runsaan kahden tunnin ajomatkan päässä Tukholmasta ja on helposti myös suomalaisten laskijoiden saavutettavissa. Hiihtokeskuksen 19 tasaisesti eri taitotasoille jakautuvaa rinnettä tarjoavat vauhtia parhaimmillaan 200 metrin korkeusvaihtelulla. Rinnevalikoima laajeni äskettäin uudella kuninkaallista laskettelua tarjoavalla Kungens Kurva -rinteellä.

Ruotsin parhaita snowparkkeja Kungsbergetissä

Kungsbergetin kohtuullisesta rinnetarjonnasta huolimatta sen suurin vahvuus on kuitenkin loistava snow parkki. Nuorimpien tempuille on varattu aivan oma Happy Park. Varttuneempien hyppyintoa varten Kungbergetistä puolestaan lyötyy big air bag, jonka päälle on turvallista laskeutua hurjimmastakin hypystä.

Hyvät palvelut ja oheistarjontaa

Keskellä rinnettä sijaitsee vastarakennettu Ski Lodge, josta löytyy yhteensä 294 vuodepaikkaa. Lasitettua kävelysiltaa pitkin pääsee palvelurakennukseen, josta löytyvät laskijan peruspalvelut, ravintola, elintarvikekioski ja suksikauppa.

Sekä Sandviken että Gävle sijaitsevat Kungsbergetin lähellä, joten hiihtoreissuun on helppoa yhdistää myös shoppailua ja muuta huvittelua. Ski Lodgen lisäksi hiihtokeskuksen välittömässä läheisyydessä on runsaasti muitakin majoitusmahdollisuuksia asunnoissa, paritaloissa ja mökeissä.

Plussat

  • Ruotsin parhaita snow parkeja
  • Sopivaa laskettavaa kaikille
  • Lähellä suomalaista

Miinukset

  • Rinteitä määrällisesti vain vähän
  • Alueella pelkät peruspalvelut
  • Vaikea laskumaasto puuttuu

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään

Hiihtokeskukseen liittyvät artikkelit

Kunsgberget (kuva Anna-Karin Jeppsson / Kungsberget)

Yhdistä laivamatka ja hiihtoreissu Ruotsiin!

Lumipallon Joulukilpailu

Lumipallon Joulukisa: Voita hiihtomatka neljälle Ruotsiin!