Hyppää sisältöön

Vemdalen – Kodikas ja kehittyvä

Vemdalen on suosittu ja ystävällisestä palvelustaan tunnettu laskettelualue. Kohde on Ruotsin kolmanneksi suurin ja koostuu kolmesta enimmillään 20 minuutin ajomatkan päässä toisistaan olevasta hiihtokeskuksesta: Björnrikestä, Vemdalskaletista ja Klövsjö / Storhognasta.

Vemdalen on suomalaista laskijaa suhteellisen lähellä. Ajomatka Tukholmasta kestää noin viisi tuntia, mikä on ulkomaiselle kohteelle vielä täysin hyväksyttävää, etenkin kun perillä laskijaa odottaa 55 hyvin hoidettua rinnettä. Vemdalenin kolmea hiihtokeskusta yhdistää moni asia, mutta jokaisella on myös omat erityispiirteensä.

Björnrike – Nopeasti kehittyvä perhekohde

Vemdalenin suosituin perhealue Björnrike on kahden viime vuoden aikana kehittynyt todella nopeasti. Björnrikestä löytyy mm. Ruotsin pisin, korkeuseroltaan suurin ja nopein tuolihissi, kuuden hengen Grizzly Express. Myös Björnriken lumetusjärjestelmä on täysin uusi ja kykenee tuottamaan peräti puoli metriä lunta viidessä päivässä heti pakkasten saavuttua.

Jokaiselta hissiltä on alas sekä helpompi että vaikeampi laskureitti, joten Björnriken maine perhekeskuksena on rinnetarjonna puolesta täysin perusteltu. Huippusuositulta Björnvallenin lastenalueelta on suora sompahissiyhteys muuhun hissijärjestelmään.

Vemdalsskalet – Kaksi tunturia

Vemdalsskaletissa voi lasketella kahdella tunturilla: Hovdella ja Skalsfjälletilla. Tuntureiden rinteet ovat tarjonneet haasteita laskettelijoille jo vuodesta 1936 saakka ja niiden 10 hissiä ja 18 rinnettä sopivat kaikentasoisille laskijoille. Valikoimaa on sinisestä mustaan, minkä lisäksi Vemdalsskaletin maasto on vaihtelevaa ja korkeusero pohjoismaisittain vähintäänkin kilpailukykyinen.

Rinteiden juurella on lasten oma talven ihmemaa leveine ja lempeine rinteineen sekä helppokäyttöisine sompahisseineen ja taikamattoineen. Koko Vemdalenissa palvelu on ruotsalaistyyliin totutusti ystävällistä myös hintatasoltaan ja alueen useat taukotuvat ja ravintolapalvelut heijastelevat tätä. Vemdalsskaletin after ski ei ole vain aikuisten etuoikeus, sillä Hovdella järjestetään oma after ski myös lapsille.

Klövsjö / Storhogna – Hotellista suoraan rinteeseen

Vemdalenin kolmesta keskuksesta ainoastaan Klövsjö tarjoaa lapsiystävällisiä rinteitä myös aivan huipulla. Klövsjön huippu ei kuitenkaan ole pelkästään lapsille, vaan myös tosiharrastajia odottaa yhden hissimatkan jälkeen kokonaiset kolme vaativaa mustaa rinnettä. Tarjolla on myös mahdollisuus lähteä suoraan hotellista rinteeseen ja laskea huipulta suoraan hotellin ovelle.

Plussat

  • Kolme hyvää ja persoonallista hiihtoaluetta
  • Ottaa kaikentasoiset laskijat huomioon
  • Kohtuullinen matka Suomesta

Miinukset

  • Jyrkkää laskettavaa vähemmän
  • After ski hiljaista koko keskuksessa
  • Vain vähän hyviä laskuja rinteiden ulkopuolella

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään

Hiihtokeskukseen liittyvät artikkelit

Suomi-Ruotsi: suuri hiihtokeskusmaaottelu

SkiStarin 150 päivän hiihtokausi lumitakuulla käynnistyi

Alkukauden lumivarmat hiihtokeskukset Suomessa ja Pohjoismaissa

Pääsiäisvinkit Ruotsin ja Norjan lumille

Lisää hiihtokeskukseen liittyviä artikkeleja