Hyppää sisältöön

Snowpark Parra – Hyppyreitä joka lähtöön

Snowpark Parra on pieni hiihtokeskus Teuvalla, Etelä-Pohjanmaalla. Se sopii erinomaisesti temppujen harjoitteluun ja niiden tekemisen aloitteluun. Parrassa toimii myös ensimmäinen pohjanmaalainen SHKY:n ja SHORY:n hyväksymä hiihtokoulu.

Snowpark Parra lupaa paljon enemmän kuin pelkät rinteet ja hissit. Kolmen valaistun rinteen ja kahden ankkurihissin lisäksi laskettelukeskus tarjoaakin runsaasti erilaisia hyppyreitä, reilejä ja aaltoja, joissa pääsee harjoittelemaan monipuolisesti erilaisia temppuja.

Rinteissä paljon erilaisia suorituspaikkoja

Kolmesta Parran rinteestä yksi on lastenrinne ja kahdessa muussa rinteessä on paljon suorituspaikkoja. Vaikka varsinaisia rinteitä on vain kolme, voi jokainelle lasku olla silti erilainen. Reitin ja laskun haastavuuden voi nimittäin valita eritasoisten suorituspaikkojen kautta. Mahdollisuudet perinteiseen lasketteluun ovat myös hyvät, mutta runsaalla reili- ja hyppyritarjonnalla Parra pyrkii selkeästi erottumaan muista Suomen pienistä keskuksista. Ykkösrinteessä on Street & Jib Park, missä on kolme boksia ja neljä reiliä. Näiden lisäksi Street & Jib Parkkiin on rakennettu aaltoja. Kakkosrinteen Easy Street & Rail Parkissa on kaksi hyppyriä ja viisi reiliä, jossa voi aloitella temppujen tekemistä. Lastenrinteessäkään ei suorituspaikalta vältytä, sillä siellä on pujottelurata.

Parran pisin rinne on 580 metriä pitkä ja korkeuseroa keskuksella on kokonaiset 72 metriä. Huipulle pääsee kahdella ankkurihissillä ja lastenrinteessä toimii naruhissi. Perheen pienimmille alueella on myös pulkkamäki.

Parran palvelut

Parran palveluihin kuuluvat välinevuokraamo, hiihtokoulu ja rinnekahvio. Suksivuokraamosta löytyy välineet isommallekin porukalle ja jokaiseen varustepakettiin kuuluu kypärä. Vuokraamosta löytyy myös lumikenkiä, jos ei halua lasketella.

Parran hiihtokoulun tavoitteena on luoda onnistumisen hetkiä ja mieluisia elämyksiä laskettelun perustaitojen oppimisen lisäksi. Tarjolla on sekä ryhmätunteja että yksityisopetusta. Rinnekahviosta saa puolestaan grilliannoksia, muuta suolaista ja makeaa sekä lämpimiä ja kylmiä juomia. Ykkösrinteen laidalla on myös kolme grillikotaa, missä voi syödä omia eväitä ja pitää taukoa laskettelun lomassa. Alueella on myös erinomaiset edellytykset murtomaahiihdon harrastamiseen. Latuja on yhteensä jopa 100 kilometrin verran, joista 5 kilometriä on valaistu.

Myös kesällä monipuolisesti tekemistä

Parrassa riittää paljon tekemistä myös kesäisin. Alueella on frisbeegolf-rata, jonka käyttö on ilmaista. Talvella valaistu 5 kilometrin latu on kesäisin pururata, joten edellytykset lenkkeilylle ja kävelyille ovat erittäin hyvät. Parrassa on lapsiystävällinen uimaranta ja beachvolleykenttä.

Vapaa-ajan alueella on jo noin 60 mökkiä, joista osa on vuokrattavissa. Mökit ovat täydellisesti varustettuja hirsimökkejä. Parrassa on myös varausten mukaan toimiva caravan-alue.

Plussat

  • Kattavat mahdollisuudet parkkilaskemiseen
  • Kohtuullinen korkeusero
  • Aktiivinen hiihtokoulu

Miinukset

  • Rajallisesti rinteitä
  • Rajallisesti aukiolopäiviä (ti, pe-su)
  • Vuokraamon piehehkö asiakastila

Toimituksen arviot

Aloittelijoille
Experteille
Harrastelijoille
Vapaalaskuun
Freestyleen / Parkkilaskemiseen
Perheille
After skihin ja yöelämään

Hiihtokeskukseen liittyvät artikkelit

Täältä löytyvät Suomen halvimmat hissiliput!