Putsku, Skinnaus, Ylläs

Ei ollu kesä Kesängillä

Julkaistu: 28.12.2014

Heipä hei! Joulut meni ja uusivuosi häämöttää jo nurkan takana. Laskettelu kuitenkin jatkuu.. ja nyt myös feisbuukissa. Reaaliaikaisempaa juttua löytyy sieltä!

Ensimmäinen viikko meni opetushommia tehdessä. Tunteja kertyi ihan kivasti, suunnilleen 4×45 min päivävauhtia ja olihan siihenki taas uutta intoa löytynyt. Englannin kieli sen sijaan on vielä osittain kadoksissa, täytyy katella jos näkyisi jossain.

DSC_0090

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Nyt viikonloppuna käytiin vähän puuhastelemassa haikkijuttuja. Otettiin määränpääksi Kesänkitunturi ja suunnitelmissa oli vetästä muutamat mäet. Kun saavuttiin pelimestoille, täytyikin jo pitää ensimmäinen breikki Kesängin keitaan kuppilassa. Asiaan vaikutti rapsakka -34 asteen pakkanen, joka sai varsinkin osalla porukasta varpaat tunnottomiksi. Keidas on kyllä nimensä veroinen ja sijaitsee tosi loistavalla paikalla näin vapaalaskua ajatellen. Sekä Kellostapulilta että Kesängiltä pääsee näppärästi lämmittelemään laskujen välillä.

DSC_0095

Viiden hengen voimin lähdettiin kapuamaan Pirunkurua ylöspäin. Polku oli tallattu hyvin ja kovaa alustaa pitkin nousu sujui melkeimpä leikiten. Pahin pakkanenkin jäi järven jäälle ja tuuletusaukot sai pian avata kainaloista. Päätettiin suunnata alhaalta katottuna oikealle puolelle. Ylhäällä kivet vielä törröttivät melko pinnassa, lunta kun tulisi hitusen verran lisää niin olisi bueno. Lumi oli kuitenkin hyvää ja puurajassa pääsi kunnolla laskemaan ilman kivien kyttäilyä, joskin kaatuneitten puunrunkojen ja oksien kanssa sai olla tarkkana.

DSC_0102

Loppulaskusta törmättiinkin jo tuttuihin ja Eetu läksi vielä toiselle kierrokselle mukaan. Muut mentiin jo lämmittelemään ja hemmoteltiin itteämme lättykahveilla.

A&E