Adelboden

Etusivu Foorumit Kohteet Sveitsi Adelboden

Tämä aihe sisältää 1 vastaus, 2 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  Harmaapartainen mies 11 kuukautta, 2 viikkoa sitten.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #28061 Vastaus

  Keskustelut, kysymykset, vinkit ja kommentit kohteesta
  http://www.lumipallo.fi/hiihtokeskukset/alpit/sveitsi/adelboden/ 

  #246880 Vastaus

  Harmaapartainen mies

  Adelboden on todellakin keskus joka on jäänyt syyttä tunnetumpien sveitsiläiskohteiden jalkoihin, hiihtoalue vetää laajuudeltaan vertoja vaikkapa Laax-Flimsille. Olen vieraillut alueella pari kertaa, viimeksi 23.2.2019. Tarinaa reissuista löytyy http://harmaapartainenmiesalpeilla.blogspot.com

  Itse pidän Adelbodenia yhtenä parhaista keskuksista, koko Adelbodenin ja Lenkin kylien välinen seitsemän huipun alue on yhdistetty tehokkaalla hissiverkostolla ja eteneminen on etäisyyksistä huolimatta nopeaa, ja ainakin itse olen säästynyt siellä pahemmilta ruuhkilta. Itse olin useampaan kertaan ihan hukassa samannäköisten huippujen laajalla ja vaihtelevalla alueella, aluekartta on siis syytä pitää mukana.

  Rinnetarjonnassa ainoastaan pisimmät laskut puuttuvat. Toisaalta sieltä löytyy varsin runsaasti n.2-4 km pitkiä vauhtilaskuun sopivia reisijumpparinteitä, MC-rinne ja Lueglilta lähtevät mustat esimerkiksi. Osa punaiseksi merkatuista rinteistäkin on sieltä värin vauhdikkaammasta päästä, isolta alueelta löytyykin kaikentasoista mäkeä. Rinteet ovat pääosin leveitä ja tilaa on hyvin, myöskään rinteiden kunnossa ei ole ollut moitittavaa. Toki kevään iltapäiväaurinko pehmentää alempia rinteitä. Ystäväni ovat vierailleet alueella usein, heidän mukaan alue on mataluudestaan (n.1300-2100m) huolimatta ollut aina todella lumivarma.

  Palvelut ovat luonnollisesti hyvää luokkaa, niinkuin Sveitsissä yleensä. Alue ei ole erityisen kallis, perusmättöruokien (keitot, ranskalaiset, rösti, makkarat jne.) hinnat ovat kotimaasta tuttua Lapin tasoa, mutta olut on luonnollisesti halvempaa. Hissilippu kustansi 61 euroa, rinnekilometrille laskettuna hinta ei ole korkea!

  Adelbodenia voi siis suositella, on varmasti vaikka useammankin päivän vierailun väärti paikka. Majoitus-, kulku- ja muista palveluista (ja niiden hinnoista) en osaa kertoa, yleensä palvelut toimivat Sveitsissä hyvin. Itse olen tehnyt vierailut autolla päiväreissuina Bernistä, silloin selviää vitosen parkkimaksulla.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
Vastaa aiheeseen: Adelboden
Tietosi:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">