Andermatt

Etusivu Foorumit Kohteet Sveitsi Andermatt

Tämä aihe sisältää 3 vastaukset, 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  simovunn 1 kuukausi, 1 viikko sitten.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 4)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #4448 Vastaus

  redland
  Osallistuja

  Keskustelut, kysymykset, vinkit ja kommentit kohteesta
  http://www.lumipallo.fi/hiihtokeskukset/alpit/sveitsi/andermatt/

  #34466 Vastaus

  Lars Tanninen

  Morjens

  Andermatissa tapahtuu ja tämän sivun tieto alkaa olla jo aika vanhaa. Winterhornin hissit ovat olleet jo kiinni viimeiset 12 vuotta:-) http://www.ur.ch/dl.php/de/0dyw1-yenaju/file_antwort_105.pdf

  Uusia hissejä aletaan rakentamaan kesällä 2015. ensimmäiset 120 Mio CHF on Rakennusfirmoille jaettu ja kaudelle 2016/2017 pitäisi pystyä suksilla Andermatista Sedruniin hiihtämään.

  Hiihtoalueen laajennus on tarpeen että rinnehiihtäjille on kunnon tarjous etenkin siellä sinisten ja punaksten rinteiden osalla. Mustia rinteitä ja offpisteitä rakastavat hyötyvät myös tästä laajennuksesta, silla Gemsstockin hissi tulee olemaan vähemmän kysytty ja jonot siellä varmasti viikonloppuina ovat historiaa.

  Majotus puolella on myös paljon tapahtunut. Koko Paletti hotelleista hosteleihin saakka on saanut uusia yrityksiä ja myös yksityiset majoitukset ovat lisääntyneet. Koko kylä on rakennus ja remonttivimmassa ja koko katukuva on parantunut viime vuosina. Nyt voi valita menetkö 5 star deluxe hotelliin tonnilla yö http://www.thechedi-andermatt.com vai lodge and hostel http://www.basecamp-andermatt.com jossa itse kokkailet ja asut 39CHF yö.

  Yöelämä oli aikoinaan Andermatissa monokulttuuria ja kylän alokkaat ja muut kertausharjoituksissa olevat sotilaat täyttivät viikolla baarit. Kylän kasermi on nykyään hiljainen koska armeija vetäytyy sieltä pois. Tarkoitus on muuttaa se rakennus Hiihtoliiton koulutuskeskukseksi. Baaripuolella on uusia tullut ja vanhoja rempattu. Alte apotheke baarissa on live bandeja, the Chedin afterski baari monien takkojen avotulen ääressä on auki kaikille, spycher on wanha warma ja Pinte, schlüsselbar etc jatkaa listaa…

  Mikä on pysynyt on lumivarmuus…

  Lars

  #246865 Vastaus

  Harmaapartainen mies

  Andermat-Sedrunissa on todellakin tehty paljon uutta, alueella tuli piipahdettua 28.2.2019.
  Sedrunin ja Andermattin yhdistävä upouusi kabiinihissi oli toiminnassa ja hissilinjan viereen oli avattu rinne jota pitkin pääsi laskemaan takaisin Sedrunin puolelle. Andermattin puolen hissikalusto koostui nopeista Leitnerin tuolihisseistä, osa hisseistä näytti olevan aivan pakasta revittyjä. Sedrunin puolella kaikki nousut hoituivat samaten tuolihisseillä, mutta kalusto oli vanhempaa perua. Kaikenkaikkiaan liikkuminen alueella oli nopeaa ja alue kierrettiin laidasta laitaan hyvinkin löysällä aikataululla (HUOM. emme käyneet Gemsstockin rinteissä).
  Andermatissa Gemsstockin ja Gutchin ala-asemat ovat kaupungin eri laidoilla, välimatkaa kertyy noin kilometri. Emme jaksaneet lähteä kävelemään väliä ja muut kulkemisvaihtoehdot jäivät siinä hetkessä selvittämättä. Tarkoitus oli tulla autolla sinne seuraavana päivänä, mutta huonon sään takia Gemstock jäi lopulta kokonaan kokeilematta. Vahinko sinänsä koska koko alueen vauhdikkaimmat rinteet olisivat ilmeisesti löytyneet sieltä. Meidän seurueen laskemista rinteistä parhaimmiksi arvioidut löytyivät heti Sedrunin yläpuolelta, rinteet 43, 44 ja 45 olivat ehkä koko alueen pisimmät ja profiililtaan kivoimmat rinteet. Korkeuseroakin kertyy mukiinmenevät n.600 metriä. Mutta kaikenkaikkiaan alueella ei ole kovin pitkiä laskuja ja suuria korkeuseroja, toisaalta rinnemäärältään laskettavaa on ihan mukavasti.
  Majoituimme Sedrunissa, itse kylältä on hissiasemalle on matkaa reilut pari kilometriä. Sinne pääsee varmastikin bussilla tai junalla, mutta koska itse kuljimme autolla niin asiaa ei tullut selvitettyä. Itse Sedrun on pikkuruinen klassinen vuoristokylä, yöpymispaikkana ihan ok, peruspalvelut eli Cooppi ja useampi ruokaravintola löytyivät kylän raitilta. Samoin valikoima hotelli- ja B&B -majoitusta. Iltaelämä on täällä tuntematon käsite (sama se on Sveitsissä melkeinpä kaikkialla), Andermatt on varmaan sen suhteen parempi paikka.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 4)
Vastaa aiheeseen: Andermatt
Tietosi:

<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre> <em> <strong> <del datetime=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">