Uncategorized

Ski Dubai

Julkaistu: 20.12.2015

Vuosi lopuillaan, joulu tuloillaan vaan lunta ei näy, ei kuulu – ainakaan täällä eteläisessä Suomessa. Parisen viikkoa sitten kaamosta pakomatkaillessa Yhdistyneissä Arabiemiraateissa tulikin sitten hetken mielijohteesta avattua laskukausi keskellä aavikkoa ja keskellä Dubain miljoonakylää – eli Mall of Emirates ostoskeskuksen Ski Dubai -sisähiihtokeskuksessa. Odotukset hallin toiminnasta ja olosuhteista oli alkuun skeptiset – vaan turhaan, sillä fiilis parin tunnin pujottelujen jäljiltä oli erittäin ok!

Tuulillasin läpi maisemaa katsellessa ei nyt ihan heti arvaisi että pujottelemaan tässä matkamme vie.

Mainos, sisältö jatkuu alla
Mainos, sisältö jatkuu alla

Matkan varrella passaa pysähtyä ihmettelemään vaikka tätä 830 metriä korkeaa lasiteräsbetonimonumenttia.

Ski Dubain rinteiden layout on alhaalta katsoen lievästi vasuriin taittuva “kyynärvarsi” pisimmän rinteet ollessa 400-metrinen. Korkeuseroa 85 m, joten ihan suomimitoissa mennään. Sisällä hallissa lämpötilat pidetään päivisin -1 C, öisin pakkaset lasketaan -6 Celsiukseen jolloin myös lunta tarvittaessa tehdään. Väittävät, jotta “state-of-the-art” -eristysratkaisulla pakkanen saadaan olosuhteisiin nähden taloudellisesti ylläpidettyä, vaikka kesäsin lämmöt pihalla saattaa olla +50 C.

Mikäli hitaanpuoleisen tuolihissin matka puuduttaa löytyy puolivälistä nousua Café Avalanche, missä tarjolla burgerihodarimättöjä ym. moolien foodcourt -moskaa. After/during ski -oluita sieltä tai mistä tahansa muualtakaan UAE:sta on turhaa kysellä islamin oppien kieltäessä moisen hurjastelun.

Vuokraamon tarjontaa hetkisen zoomailtuani totesin lautatarjonnan olevan (odotetusti) sanalla sanoen surkea, joten päätinpä testata pari vuoden tauon jälkeen jotta mites nämä suksipuuhat sujuu. Eipä nämä vuokraamon hiihtokamppeetkaan toki nyt kovin erikoisia olleet, mutta vähemmällä värkkäämisellä pääsee kuin vuokralautakamojen kanssa stanssia, kulmia, siteitä, monoja etc säätäessään mieluisekseen.

Maailman ainoa “musta” sisärinne kaartuu jyrkkenevästi tuonne alaoikealle. Tuolihissin lisäksi seinustaa reunustaa myös tämä perinteinen sompahissi, millä matka toppiin taittuu huomattavasti tuoliversiota nopeemmin.

Ski Dubaissa myös lumiparkkailijat otetaan huomioon, olkoonkin että obstaakkelien asettelussa ja mielikuvituksessa olisi ehkä parantamisen varaa. Kamppeet oli melko vähäisellä käyttöasteella – hyvä kuitenkin että jotain härveleitä löytyy. Tuonne ei sitten mitään asiaa ilman kypärää ole, mistä itsekin heti palautetta henkilökunnalta sain…

Dubaissa hiihtely on verraten maltillisesti hinnoiteltu – 50 eurolla saa käyttöönsä pariksi tunniksi vuokrakamat, hissilipun ja kuvassa näkyvät sähäkät laskugearit. Hanskat ja pipot taas eivät kuulu pakettiin ja näitä sopii ostaa paikan päältä mikäli ei omasta takaa löydy.

Yhteenvetona paikasta voisi todeta jotta “ihan jees”. Jos tuolla päin joku nyt sattuu pyörimään niin ihan suositeltava paikka käydä mikäli alamäkitouhut kiinnostaa. Lumi on hyvää ja rinteet (väittävät että 5 kpl, itse laskin jotta 2 kpl) yllättävänkin hauskoja laskea. Saattapi olla, että näillä halleilla olisi Suomessakin käyttäjäkuntansa lumirajan noustessa vuosi vuodelta pohjoisemmaksi.