Levi

Foorumit Kohteet Pohjois-Suomi Levi

Kommentit kohteesta

Aihe sisältää , 3 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi  teha 6 kuukautta, 4 viikkoa sitten.

 • Käyttäjä
  Viestit
 • 25.4.2017 klo 11.45 #191393

  teha

  Janskulle tiedoksi, että Leviltä on vuosien saatossa ”kadonnut” muutama (ellei useampikin) makeampi jyrkäksi luokiteltu mäki.

  Tässä linkki ”kotona paras” Blogiin, mistä löytyi ”VANHA” rinnekartta, joka selventäköön, mitä seuraavilla riveillä koitan kertoa – http://kotonaparas.com/wp-content/uploads/2016/02/levi19.jpg

  Eli selkeästi omat suosikit Jäkälälaenhissin eli 5:sen alueella oli 5.2 ja 5.4, jotka molemmat oli luokiteltu mustiksi pätkiksi. Tarkkaa ”poisto” vuotta en muista, mutta taisi olla jo ennen vuosituhannen vaihdetta. Liekö G2 eli Levi Black rinteen rakentamisella yhteyttä asiaan, mutta ”maksukykyinen turistihan” ei näissä mäissä viihdy.

  Samoin Huippuhissin eli 11:sen alueella oli 11.2 sekä 11.4 ja 11.5 (vaikka jälkimmäisillä nyt haettiin ehkä vain määrällisesti lisää rinteitä?) Itse katkaisin vasemman jalkani v. 1996 tuossa mustassa 11.2 mäessä, mutta en tokikaan pyytänyt poistamaan rinnettä kartalta ja yhtälailla hauskoja oli noi punaisetkin vaihtoehdot, mutta ”vanhat, hyvät ajat” harvoin, jos koskaan palaavat.

  Hisseistäkin voi olla montaa mieltä, mutta ei ne nyt mitään muinaishistoriaa ole (http://www.lift-world.info/en/lifts/searchresult.php?sprache=en&suchoption=volltext&sort_by=Ort.Liftname&sort_dir=ASC&eingabe=Levi) varsinkaan, jos vertaa muihin kotimaan kohteisiin. Mitä nopeuteen tulee, niin EU alueella ns. pykälät (laki/asetus/tms.) pitää huolen, ettei ankkurihissit missään kulje 3.5 m/s vaihdikkaammin.

  Seuraava investointi lienee Expresstuolihissi Tieva/Huippuhissin alueelle, mikä nostaisi suoraan huipulle, ilman ankkurien vaatimaa hissivaihtoa. Mahdollistaako tämä samalla vanhojen rinnepohjien uudelleen käytön, jos(/kun) ankkurit jää toimettomiksi, kuka tietää, mutta mitä ilmeisimmin lisää 11.3/10.2 rinteen treeni/harjoituskäyttöä ja helposti muuttaa/yhdistää rinteet, jolloin määrä vähenee, mutta suoritusarvot (pituus/korkeusero) kasvaa.

  Tuskin mikään muu paikka on kehittynyt viimeisen 30 v aikana yhtä paljon kuin Levi? Kaudella 1985/1986 oli vain Eturinne ja 3 ankkurihissiä (Koutalaki, Kisura ja Marjalaki, joista jäljellä on enää Marjalaki). Sitä kun vertaa tähän päivään, niin onhan siellä muutakin tekemistä kuin lanailla ”kallellaan” olevaa peltoa, vaikka siirtymä joskus (vastatuulessa) nihkeältä tuntuukin.

  Leville taas vkolla 47/2017 =)

  2.11.2016 klo 12.50 #183296

  Jansku

  Levi kaipaisi ehdottomasti lisää haastavia rinteitä. Ihan ensimmäisenä pitäisi Koillisrinteille saada se pitkään suunniteltu nopea tuolihissi. Se että talven ainoa uutuus on vapaalaskualue->eli jätetään hoitamatta kaksi rinteenpätkää alaosastaan, joo markkinointiosasto on varmasti tyytyväinen nollasijoituksella tai jopa säästetään rahaa ja voidaan mainostaa uutena mutta eipä se meitä kokeneita kävijöitä hämää. Ankkurihissit on kivikaudelta. Koittakaa edes laittaa niihin tuplasti nopeutta, se on ainoa kilpailuvaltti niillä, jollei joku keksi jotain ankkurin paikalle laitettavaa ”penkkiä” jossa jalkoja voi lepuuttaa istuen nousun aikana sukset maassa pitäen. Lisäksi Levin ongelma on pitkät siirtymät lumilautailjoille varsinkin kevään plussakeleillä matka Lammaskurun yläasemalta Levikeskukseen on tuskien taival. Ja ei. bussi ei ole vaihtoehto kun ollaan mäessä. Ei muutenkaan. :)

  22.3.2016 klo 7.22 #180523

  Päivi

  Marja-Leenan latukahvila toimii vaikka se ei näy sähköisessä maksullisessa latukartassa.

Kommentoi ja kysy kohteesta

Vastaa aiheeseen: Levi
Tietosi:


<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>