Hyppää sisältöön

Ruotsin paras kohde lapsiperheille?

Tukholmasta kolmen tunnin matkan päässä sijaitseva Järvsöbackenin hiihtokeskus haluaa olla Ruotsin paras talviurheilukeskus lapsiperheille. Tavoitteen saavuttamiseksi aluetta kehitetään miljoonien eurojen investoinneilla.

Viime talvi oli Järvsöbackenin hiihtokeskukselle paras kautta aikain. Hyvän sesongin rohkaisemana kylässä investoidaan runsaasti ennen hiihtosesongin 2013 – 2014 alkua. Alueen kehittämiseen tähtäävät hankkeet ovat suuruudeltaan lähes kuusi miljoonaa euroa (noin 50 miljoonaa kruunua).

Lapsiperheisiin keskittyminen tietoinen valinta

Järvsöbacken on Ruotsin yhdenneksitoista suurin hiihtokeskus. Rinteitä on vaikeustasoltaan kaikenlaisia. Hiihtokeskus haluaa olla lapsiperheiden näkökulmasta Ruotsin paras talviurheilukeskus. Alueelta löytyykin monenlaista toimintaa ja viihdykettä erityisesti lapsille.

Lapsiperheiden näkökulmasta Järvsön valttina on helppo saavutettavuus Tukholmasta. Autolla matka kestää vain kolme tuntia.

-Useat kävijämme arvostavat, että Tukholman läheisyydessä on hyvät laskettelu- ja hiihtomahdollisuudet ja että Järvsöhön voi matkustaa junalla, bussilla ja autolla, tiivistää Järvsöbackenin toimitusjohtaja Peter Augustsson.

Tulevalla kaudella panostetaan lasten aktiviteettien lisäksi myös rinteisiin

Myös iso osa tulevan talven investoinneista tähtää perheiden ja lasten viihtyvyyden parantamiseen.

-Laskettelijan ja lumilautailijan näkökulmasta ikään katsomatta erityisen ylpeitä olemme siitä, että tulevana talvena voimme varmistaa rinteiden erinomaisen kunnon laajennetun lumetusjärjestelmän ja uuden rinnekoneen avulla, sanoo Peter Augustsson.

Parantuvien rinteiden lisäksi erityisesti lapset osaavat arvostaa Loastigenin uusia pulkkamäkiä sekä leikki- ja grillipaikkoja ja kasvavaa aktiviteettien määrää.

Parannuksia ravintolatarjontaan ja majoituskapasiteettiin

Myös alueen ravintola- ja majoituskapasiteettiin investoidaan voimakkaasti. Esimerkiksi keskeisellä paikalla sijaitseva Alpbyn laajentaa ravintolatoimintaansa palvellakseen jatkossa 340 ruokailijaa ja 600 after ski -kävijää. Muitten uudistusten lisäksi Alpby avaa lisäksi pienen panimon.

-On todella mukavaa panostaa kylään ja avata paikallista olutta tekevä Järvsön panimo, iloitsee Sara Malmqvist Alpbystä.

Kylpylähotelli Orbaden Konferens & Spa on laajentanut tilojaan. Laajennukseen sijoitetaan uusia ja parempia hoitohuoneita. Myös ravintolapuoleen on panostettu palkkaamalla uusi ansioitunut keittiömestari.

Alueella investoidaan myös uusiin vuodepaikkoihin, jotka valmistuvat sesongin alkuun mennessä.

Kylässä myös muita lapsiperheitä palvelevia parannuksia

Kesän aikana paikallinen ICA-supermarket on tehnyt suurinvestoinnin ja yli kaksinkertaistanut pinta-alansa. Samalla käyttöön on otettu myös uusia kassoja. Taustalla tässäkin uudistuksessa on ollut osaltaan lapsiperheiden tarpeet ja ostosten teon helpottaminen.

-Marketin valikoiman täydentäminen on laajennuksen taustalla. Panostamme myös luomutuotteisiin, kertoo ICA Supermarket Järvsön omistaja Magnus Hedin.

Kylässä panostetaan helppoon liikkumiseen ilman omaa autoa. Tästä esimerkkinä uusi kevyen liikenteen väylä Järvsöbackenista keskustaan. Järvsöbackenin eteläpuolelle rakennetaan lisäksi liukurata, jolla laskettelualueelta on helppo siirtyä Hotell Järvsöbadeniin.

Lue Lumipallon keskusesittely Järvsöstä

Lähde Visit Sweden / Kuva: Fredrik Fransson, Svart Pist Publishing AB